Anerkend den følelsesmæssige udvikling hos 1-5-årige børn

Jakarta – Den følelsesmæssige udvikling hos småbørn eller børn i alderen 1-5 år handler ikke kun om at regulere deres følelser, men mere end det. Dette har endda meget indflydelse på udviklingen af ​​småbørn og børns adfærd, indtil de vokser op. Derfor er det vigtigt for forældre at erkende, hvordan den følelsesmæssige udvikling af børn i alderen 1-5 år.

Men ikke kun ved at erkende, forældre skal også forstå og forstå stadierne af følelsesmæssig udvikling hos børn i alderen 1-5 år og træne dem. På den måde kan barnet vokse til et imponerende menneske. For at hjælpe dig med at genkende dit lille barns følelsesmæssige udvikling, overvej følgende diskussion, kom nu!

Læs også: Småbarn for tynd, pas på kronisk malabsorption

Hvad er et barns følelsesmæssige udvikling?

ifølge Børneterapi og familieressourcecenter Børns følelsesmæssige udvikling er et af stadierne af vækst og udvikling for at interagere med andre mennesker og kontrollere deres egne følelser. I denne udvikling lærer børn at opbygge relationer til venner og deres omgivelser.

Etablering af sociale relationer med venner og miljø er også en proces for at lære at kommunikere, dele og interagere. For eksempel, når børn socialiserer, vil de lære at låne legetøj godt og chatte med venner på deres alder. Et barns gode sociale og følelsesmæssige evner vil påvirke dets intelligens, når det bliver voksen.

Læs også: Genkendelse af 2 typer raserianfald hos børn

Følelsesmæssig udvikling af børn i alderen 1-5 år

Efterhånden som dit lille barn bliver ældre, vil deres følelsesmæssige evner også øges. Men hvert barn har en anden fase af følelsesmæssig udvikling. Følgende er den følelsesmæssige udvikling hos børn i alderen 1-5 år, som kan bruges som reference:

  • 1-3 år gammel

I aldersgruppen 1-3 år er børns følelsesmæssige udvikling normalt ret dynamisk og ikke stabil, fordi raserianfald stadig er en vane. Hvis man ser på udviklingsdiagrammerne for Denver II børn, kan det ses, at den følelsesmæssige og sociale udvikling hos børn i alderen 24 måneder eller 2 år ideelt set er i stand til at børste deres tænder med hjælp fra andre, vaske hænder og tørre dem selv .

Når barnet er 2 år 5 måneder eller 30 måneder gammelt, skal det være i stand til at navngive venner, tage sit eget tøj på og af. Derudover er 2-års alderen det tidspunkt, hvor børn begynder at lære at være selvstændige, gøre mange ting på egen hånd relateret til deres følelsesmæssige udvikling.

Børns nysgerrighed vil også stige ret kraftigt ved 2 års alderen. De fleste børn vil sandsynligvis bruge tid på at prøve at forstå omfanget af sociale og miljømæssige evner. Forældrenes støtte er meget vigtig i denne fase. Så selvom dit barn ønsker at prøve en masse ting på egen hånd, så hold ham med selskab for at hjælpe ham, så hans følelsesmæssige udvikling overvåges.

  • 3-4 år gammel

I en alder af 3-4 år begynder børn langsomt at genkende deres følelser. 3 års alderen er det tidspunkt, hvor børn begynder at forstå og kontrollere de følelser, der er inde i dem. For eksempel, når han finder noget sjovt, er han meget hysterisk omkring det. Ligeledes, når han finder ting, der gør ham vred, vil råb og græder være en udløbskanal for hans følelser.

Læs også: Genkend tegnene på et sent voksende lille barn

  • 4-5 år gammel

I aldersgruppen 4-5 år er børn mere fortrolige med og styrer deres egne følelser. Faktisk har han også været i stand til at berolige en ven, der er ked af det og kan mærke, hvad hans ven føler. Det betyder dog ikke, at han altid kan være samarbejdsvillig. Hans egoistiske side kan nogle gange også være til stede, når hans humør ikke er godt.

Det er også i denne alder, at et barns sans for humor begynder at dukke op, og det begynder at forsøge at være sjov ved flere lejligheder. For eksempel ved at gøre dumme ting for at få andre mennesker til at grine. I alderen 4-5 år nyder børn at underholde med anderledes og unikke måder at tale på. For eksempel kan han godt lide at lave unikke ansigter eller opføre sig sjovt, der kan tiltrække andres opmærksomhed.

Det er den følelsesmæssige udvikling hos børn i alderen 1-5 år, som forældre skal genkende. Fortsæt med at ledsage barnet i enhver vækst og udvikling. Hvis du har svært ved at blive forældre, kan du Hent Ansøgning at søge råd hos en børnepsykolog, når som helst og hvor som helst.

Reference:
Kamloops børneterapi. Tilgået i 2020. Udviklingsmilepæle for småbørn.
WebMD. Tilgået 2020. Førskolebørns følelsesmæssige udvikling.
Somatisk praksis. Tilgået 2020. Denver II udviklingsscreeningstest.