Abate Powder udrydder effektivt denguefeber myggelarver

Jakarta - Abate, et myggemiddel og også dets larver, viser sig at være et varemærke for et lægemiddel produceret af et tysk kemifirma, BASF. Dette lægemiddel er i stand til at kontrollere denguefeber, malaria og andre sygdomme forårsaget af myg. Abate er også i stand til at forhindre opdræt af myg. Alene i Indonesien sælges abate i to varianter, nemlig pulver og væske. Anerkend brugen af ​​abate til at udrydde dengue-myggelarver.

Læs også: Kend årsagerne til, at tyfus og denguefeber kommer tættere på

Abate Effektiv til at udrydde dengue-myggelarver

Abate er effektiv til at udrydde dengue-myggelarver, fordi den indeholder temefos i form af lysebrunt eller gråt sand. Temefos er et pesticid, der kan bekæmpe mygge- og insektpopulationer ved at forkorte larvernes udviklingscyklus. Brugen af ​​temefos forurener ikke miljøet. Ikke kun det, disse kemikalier er garanteret sikkerhed for mennesker og dyr omkring dem.

Selve brugsmetoden blandes i stillestående vand, såsom badekar, krukker, fiskedamme og andre ynglesteder for myg. Når der drysses pulver på disse steder, virker aftagende pulver ved at dræbe myggelarver og forhindre dem i at yngle til voksne myg, som senere bliver sygdomsfremkaldende. Dette pulver vil forkorte myggelarvernes udviklingscyklus, så de dør, før de klækkes.

Læs også: Soveværelsesrenlighed påvirker risikoen for denguefeber

Selvom det er effektivt til at udrydde dengue-myggelarver, er det ikke nok at sprede væske i vandreservoirer til at udrydde denguefeber-myg. For at få maksimale resultater er her effektive trin til at udrydde myg med denguefeber:

  • Tøm og bortskaf stående vand i en opbevaringsbeholder.
  • Vask beholderen regelmæssigt.
  • Dæk toppen af ​​vandbeholderen.
  • Bær tøj, der beskytter dig mod myggestik.
  • Monter gardiner på vinduer og døre.

Hvis disse trin ikke er effektive til at forhindre dig i at blive udsat for denguefeber, skal du kontakte en læge på det nærmeste hospital for at tage behandlingstrin. Korrekt behandling er nødvendig, da tab af liv er den mest alvorlige komplikation, der kan opstå.

Læs også: Sammenhængen mellem trombocytopeni og denguefeber, som du har brug for at kende

Vær opmærksom, her er hvordan du bruger den korrekte Abate

Det er meget nemt at bruge abatepulver, du behøver kun at hælde 1 gram abatepulver i et bad med 10 liter vand. Effekten af ​​abate pulver til at udrydde dengue myggelarver kan vare i 3 måneder, så længe du ikke dræner vandreservoiret. Hvis det renses, forsvinder abaten på badekarsvæggen, så effekten går også tabt. Du skal ikke bekymre dig om sikkerheden, for abate-pulver ændrer ikke smagen og lugten af ​​vandet.

Resultaterne af den udførte forskning erklærede, at vand indeholdende abatepulver stadig var sikkert at drikke af mennesker og kæledyr. Du bør dog ikke give vand, der er drysset med pulver til spædbørn eller børn, for at undgå uønskede bivirkninger. Hvis du vil indtage det, så glem ikke også at koge vandet, indtil det koger, for at fjerne bakterier eller bakterier, der kan have forurenet vandet.

Reference:
agriculture.basf.com. Tilgået 2021. Abate® larvicider – Stop sygdomsfremkaldende insekter, før de klækkes.
Lib.unnes.ac.id. Adgang i 2021. FORSKELLE PÅ Aedes aegypti LARVEDØD EFTER ABATE ADMINISTRATION SAMMENLIGNET MED LEBRAGE PULVER (Andropogon nardus).
Researchgate.net. Fået adgang i 2021. Effekt af myggelarvicid Abate® på udviklingsstadierne af den asiatiske almindelig tudse, Bufo melanostictus.