Røde øjne kan virkelig være et symptom på COVID-19?

"De forskellige symptomer på COVID-19 gør mange mennesker forvirrede. Udover feber, hoste og åndenød siges røde øjne også at være et tegn på en corona-virusinfektion. virus eller ej."

, Jakarta – Der er mange symptomer på COVID-19, og de kan variere fra person til person. Er det rigtigt, at røde øjne kan være et tegn på denne sygdom? Den dårlige nyhed er, at svaret er ja. Vi anbefaler, at du er opmærksom på symptomerne på røde øjne og synsforstyrrelser, da de kan være et af symptomerne på COVID-19.

Dette sker på grund af infektion i øjets væv, der forårsager betændelse. Rødme i øjnene er dog ikke altid et tegn eller symptom på COVID-19. For at være mere klar, se anmeldelsen i den følgende artikel!

Læs også: Usædvanlige symptomer på Corona at passe på

Konjunktivitis kan være et symptom på COVID-19

Mindst 1-3 procent af personer med COVID-19 oplever symptomer i form af conjunctivitis, som er en tilstand, der opstår på grund af virusinfektion i bindehinden. Dette øjenvæv er nyttigt til at dække det hvide i øjnene eller indersiden af ​​øjenlågene. Denne tilstand kan udløse symptomer som rødme, hævelse og kløe i øjnene.

Konjunktivitis optræder ikke altid som et symptom på COVID-19. Faktisk er der mange andre tilstande, der kan forårsage denne sygdom. Men hvis nogen af ​​symptomerne på COVID-19 opstår sammen med feber, hoste og åndenød, er det bedre at få et helbredstjek relateret til corona-virussen. På den måde kan der tages hurtige skridt til håndteringen.

Hvis symptomerne på sygdommen viser sig alvorlige nok, bør du straks tage patienten til det nærmeste hospital. Brug appen for at gøre det nemmere for at finde en liste over hospitaler, der matcher dine behov og kan besøges. Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Så hvordan spredes denne infektion?

SARS-CoV-2 typen af ​​corona-virus kan overføres til mange mennesker gennem dråber, når den syge hoster eller nyser. Disse partikler kommer oftest ind gennem næsen eller munden og nogle gange fra øjnene. Virussen kan også blive inficeret, hvis nogen rører ved en overflade, der har været knyttet til corona-virussen, såsom dørhåndtag, spiseborde og andre steder. Alligevel er denne metode ikke den vigtigste metode til at sprede virussen.

Hvis du har conjunctivitis som et symptom på COVID-19, kan overførsel af SARS-CoV-2-virussen til andre mennesker forekomme, når du rører ved dine øjne, og tag derefter kontakt uden først at vaske eller desinficere dine hænder. Undgå derfor at røre ved dit ansigt, især slimhinderne i din mund, næse og øjne, før du sikrer dig, at dine hænder er helt rene for enhver form for virus.

Læs også: Dette er vigtigheden af ​​at fortælle de sociale medier om symptomerne på COVID-19-oplevelser

Da anbefalinger til forebyggelse af corona-virus fortsat bliver annonceret, skal du sørge for at vaske dine hænder oftere og blive hjemme, hvis det er muligt. Hvis du er forpligtet til at gå udenfor, skal du holde en afstand på mindst 200 centimeter fra andre mennesker og altid bære en maske. Nogle andre ting du kan gøre for at undgå røde øjne eller conjunctivitis som et symptom på COVID-19, nemlig:

1. Iført briller

En måde at forhindre corona-virusdråber i at trænge ind i øjnene er at bære briller. Brilleglas kan modstå dråber, der kommer ud af andre mennesker. Dette skal virkelig gøres, hvis du plejer en, der er syg, især på grund af COVID-19, som mere beskyttelse, så du ikke bliver smittet.

2. Brug af kontaktlinser

Indtil videre er der ingen beviser for, at brug af kontaktlinser øger risikoen for COVID-19 sammenlignet med brug af briller. Alligevel skal du virkelig være opmærksom på renlighed under brug og vedligeholdelse. Sørg for at vaske dine hænder før du sætter den i eller tager den ud før brug.

Sørg for ikke at gnide dine øjne hele tiden, da det kan blive en vane for nogle mennesker. Brug derudover dråber som fugtighedscreme, så det kan være med til at lindre den kløe, der mærkes. Du rådes også til at vaske dine hænder i 20 sekunder før og efter du rører ved dine øjne, så du ikke smitter andre mennesker, hvis du har corona-virus, men er inkluderet i OTG-gruppen.

Læs også: Så symptomer på COVID-19, dette er forskellen mellem delirium og depression

Nu ved du, at røde øjne også kan være et symptom på COVID-19. Oplever du øjenproblemer i længere tid, er det en god idé straks at få en undersøgelse relateret til corona-virussen. Måske mærkes virkningen ikke af dig selv, men når du inficerer andre, kan det forårsage forskellige virkninger.

Reference:
WebMD. Tilgået 2021. COVID-19 og dine øjne.
Alt om vision. Tilgået i 2021. Er der en sammenhæng mellem røde øjne og coronavirus?