Ikke kun for øjnene, det er fordelene ved gulerødder for sundheden

, Jakarta – Gulerødder er populære, fordi de har et attraktivt udseende og sød smag. Men tag ikke fejl, det viser sig, at gulerødder også har mange sundhedsmæssige fordele. Gulerødder er rige på vitaminer og mineraler, herunder vitamin A, K, C, kalium, fibre samt calcium og jern.

Indtil videre er gulerødder kendt som en god mad til at bevare øjets sundhed, fordi de indeholder en masse vitamin A. Men tag ikke fejl, faktisk er der mange andre sunde fordele, der kan opnås ved regelmæssig indtagelse af gulerødder. Ud over sunde øjne kan gulerødder hjælpe en sundere krop, kontrollere kolesterolniveauet i blodet og forebygge kræft.

Læs også: Ikke kun godt for øjnene, det er 6 fordele ved gulerødder

Forskellige fordele ved gulerødder

Regelmæssig indtagelse af gulerødder kan give mange sunde fordele for kroppen. Ud over at forbedre øjets sundhed kan indholdet i gulerødder også give mange andre fordele, herunder:

  1. Forbedre hukommelsen

Ikke mange ved, at gulerødder er nyttige til at forbedre hjernens funktion, hvilket gør, at du har en skarpere hukommelse. Derudover er indholdet af betakaroten i gulerødder også godt til at mindske risikoen for oxidativt stress, der kan føre til visse sygdomme, såsom demens.

  1. Sænkning af kolesterolniveauet i blodet

Ikke kun rige på vitamin A, K og fibre, gulerødder er også høje i kalium, som er godt til at sænke kolesterolniveauet i blodet. Generelt vil folk, der er på en lav-kolesterol diæt, spise fødevarer, der er rige på kalium, så gulerødder er en af ​​de mest populære menupunkter. Højt kolesteroltal kan øge risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde.

  1. Øget kropsmetabolisme

Gulerodsjuice er et godt menuvalg for dig, der er på diæt, fordi den er lav i kalorier. Derudover vil regelmæssig indtagelse af gulerodsjuice være med til at øge galdesekretionen, så stofskiftet i kroppen øges. Denne stigning i stofskiftet vil have indflydelse på vægttab. Glem dog ikke at balancere det med træning, OK!

Læs også: Ikke kun gulerødder, disse 9 fødevarer er gode for øjnene

  1. Boost immunitet

Appelsiner er ikke den eneste frugt, der fungerer som antioxidanter, der afværger frie radikaler. Gulerødder også. Denne grøntsag er også rig på C-vitamin, som hjælper med at øge immuniteten og forhindre inflammation og celleskader. Regelmæssigt at indtage et glas gulerodsjuice vil forhindre din krop i at få influenza.

Læs også: 5 Superfoods til kropssundhed

  1. Lavere kræftrisiko

Kræft er en farlig sygdom med en ret høj dødelighed ud over diabetes, hjertesygdomme og slagtilfælde. Kræftceller begynder at udvikle sig, når der er unormale celler i kroppen, som vokser bredt og ukontrolleret. Nå, en naturlig behandling, der kan prøves for at bekæmpe denne sygdom, er regelmæssigt at spise gulerødder. Det høje carotenoidindhold i gulerødder spiller en rolle i at reducere risikoen for brystkræft.

  1. Sundere hud

Har du en historie med hudsygdomme som psoriasis eller udslæt? Prøv at overvinde det ved at spise gulerødder. Denne grøntsag kan også få din hud til at se sundere ud. Ikke nok med det, gulerødder har også evnen til at behandle hud forårsaget af soleksponering, mens de fremskynder helingsprocessen.

Har du et helbredsproblem og har brug for øjeblikkelig lægerådgivning? Brug appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hentnu i App Store og Google Play!

Reference:
WebMD. Tilgået i 2020. Sundhedsmæssige fordele ved gulerødder.
Healthline. Tilgået 2020. Gulerødder 101: Ernæringsfakta og sundhedsmæssige fordele.