Stor testikel på den anden side, et tegn på varicocele?

Jakarta - Sundhedsproblemer relateret til testiklerne får ofte mænd til at føle sig angste. Årsagen er klar, dette ene organ er tæt forbundet med sædfrugtbarhed. Nå, desværre er testiklerne ikke et problemfrit organ. Af de mange klager, der kan angribe testiklerne, er varicocele en, der skal holdes øje med.

Varicocele er hævelse af venerne i pungen (pungen / testikelindpakningen). Denne hævelse kan gøre en testikel stor eller begge dele. Tjek hele anmeldelsen af ​​varicoceles, der kan gøre en testikel stor.

Læs også: Måder at forebygge Varicocele Disease

Svarende til åreknuder i benene

Gæt hvad der kan få en stor testikel til at blive et af symptomerne på en varicocele? Ifølge National Institutes of Health (NIH) - MedlinePlus dannes varicoceles, når ventiler i venerne, der løber langs sædstrengen (den struktur, der hænger testiklerne i pungen) forhindrer blodet i at flyde ordentligt.

Denne tilstand får blodet til at stige igen, hvilket forårsager hævelse og udvidelse af blodkarrene. Venerne, der fører blod fra testiklerne til penis, bør ikke mærkes eller mærkes. Men venerne og venerne ligner mange orme i pungen, når en varicocele rammer en person. Formodentlig ligner tilstanden åreknuder i benene.

Stadig ifølge NIH er varicoceles i de fleste tilfælde mere almindelige hos mænd i alderen 15 til 25. Hævelsen findes ofte i venstre pung. Mens varicocele hos ældre mænd er en anden historie. Denne tilstand, som pludselig dukkede op i denne gruppe, kunne være forårsaget af en nyretumor. Disse tumorer blokerer strømmen af ​​venøst ​​blod og komprimerer venerne.

Årsagen er allerede, hvad så med symptomerne?

Læs også: At bære stramme bukser forårsager Varicocele-sygdom

Ikke kun testikelhævelse

I nogle tilfælde er der personer med varicocele, som ikke oplever symptomer. Men der er også syge, der oplever klager, hvoraf en er hævede testikler.

Derudover er der også andre symptomer, der kan opstå, såsom:

  • Pungen bliver hævet;

  • Forstørrede vener ligner orme i pungen over tid;

  • Ubehag i pungen;

  • Smerterne bliver værre, når du står eller laver fysisk aktivitet i længere tid.

Nå, hvis du oplever symptomerne ovenfor, skal du straks søge læge for råd og korrekt behandling. Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen.

Varicoceles kan gøre ufrugtbare, virkelig?

Når vi taler om varicoceles, så handler det ikke kun om én stor testikel. Ifølge tidsskriftet NIH - Current Issues in Adolescent Varicocele: Pediatric Urological Perspectives, er varicoceles den mest almindelige årsag til infertilitet. Hvorfor?

Læs også: Anerkendelse af Varicocele-sygdom, kan forårsage infertilitet for mænd

Årsagen er varicocele kan gøre temperaturen omkring testiklerne høj. Nå, dette forstyrrer dannelsen, funktionen og bevægelsen af ​​sædceller. Men heldigvis kan denne tilstand behandles kirurgisk.

Udover infertilitetsproblemer kan varicocele også få testiklerne til at skrumpe. Hvorfor? Så en beskadiget veneklap kan få blod til at samle sig og komprimere venen. Dette kan øge eksponeringen for toksiner i blodet. Nå, denne tilstand forårsager skade på testiklerne, herunder krympning. Det er skræmmende, ikke?

Så hvis du har klager over dine testikler eller helbredsproblemer, skal du straks gå til det nærmeste hospital. Eller du kan spørge lægen først gennem ansøgningen.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Sygdomme og tilstande. Varicocele.
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2019. Varicocele
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Besøgt 2019. Aktuelle problemer i Adolescent Varicocele: Pediatric Urological Perspectives.