5 fødevarer, der udløser blindtarmsbetændelse for at undgå

, Jakarta – Blindtarmsbetændelse er en betændelse, der opstår på grund af blokering af blindtarmen, som er en lille rørformet struktur fastgjort til begyndelsen af ​​tyktarmen. Selvom det generelt ikke har nogen specifik funktion, kan et sprængt blindtarm forårsage blindtarmsbetændelse og være livstruende.

Faktisk kan udløseren for blindtarmsbetændelse ikke være helt relateret til den mad, der indtages. Der er dog visse fødevarer, der kan gøre blindtarmsbetændelse værre. Her er nogle typer mad, der kan udløse blindtarmsbetændelse og skal undgås:

Læs også: Fedtede fødevarer kan udløse akne, her er fakta

1. Krydret mad

Krydret mad kan udløse blindtarmsbetændelse. Det skyldes, at chilifrø, der ikke er knust, kan tilstoppe tarmene på længere sigt og forårsage blindtarmsbetændelse. Men hvad der skal forstås er, at krydret mad ikke er hovedårsagen til blindtarmsbetændelse.

Nogle krydrede fødevarer såsom chilipeber, peberfrugt eller chilisauce kan udløse andre tilstande, der forårsager fordøjelsesforstyrrelser, såsom stærke smerter i området mellem brystbenet og navlen, ledsaget af kvalme og et tidligt symptom på blindtarmsbetændelse.

2. Fiberfattige fødevarer

For eksempel fastfood, der er højt i kulhydrater, men lavt i fiber. For meget indtag af fastfood kan øge risikoen for blindtarmsbetændelse. Derudover kan indtagelse af store mængder sukker og sukkerholdige fødevarer også forårsage forstoppelse og øge risikoen for infektioner, herunder infektioner, der forårsager blindtarmsbetændelse.

3. Fødevarer, der indeholder højt saltindhold

Fødevarer, der indeholder smagsstoffer og andre instant krydderier, såsom instant nudler, kan udløse blindtarmsbetændelse. Dette skyldes, at mad med højt saltindhold kan forårsage irritation af tarmene.

Læs også: Kend farerne ved isterninger, der indeholder bakterier

4. Mad, der ikke nedbryder tygger

Blokeret mad er en af ​​årsagerne til blindtarmsbetændelse. Ignorer det ikke, fordi små stykker mad kan blokere overfladen af ​​hulrummet langs blindtarmen.

Dette udløser hævelse og dannelse af pus. Disse små stykker mad får bakterier til at formere sig i blindtarmen. Hvis den ikke behandles ordentligt, får betændelsen blindtarmen til at briste og sprede bakterier i hele kroppen.

5. Fødevarer, der ikke er forarbejdet godt

Ud over de tre fødevarer ovenfor, kan blindtarmsbetændelse også være forårsaget af fødevarer, der ikke er behandlet korrekt (stadig groft). Dette skyldes, at de små stykker mad kan blokere overfladen af ​​hulrummet, der løber langs blindtarmen, hvilket forårsager hævelse og pusdannelse.

Hvis små stykker mad tilstopper overfladen, kan der dannes bakterier i blindtarmen. Hvis blindtarmen ikke behandles, kan den briste og sprede bakterier i hele kroppen.

Men det der menes med mad der tilstopper her er mad som ikke er ødelagt og har samlet sig meget i tarmen, så kan der opstå blindtarmsbetændelse. Derfor er det ikke kun ét måltid, der får dig til at udvikle blindtarmsbetændelse med det samme.

Læs også: Fedtede fødevarer kan udløse akne, her er fakta

Tips til forebyggelse af blindtarmsbetændelse

Der er måder, du kan gøre for at undgå blindtarmsbetændelse. Start med at tage følgende forebyggende trin:

  • Øg forbruget af fiberholdige fødevarer. Disse fødevarer hjælper med at forbedre fordøjelsen og sænker derved risikoen for fordøjelsesproblemer (herunder blindtarmsbetændelse).
  • Hold ikke afføringen (KAPITEL). Vanen med at holde afføringen tilbage forårsager ophobning af afføring i tarmene, hvilket får tarmene til at svulme op. Derudover hærder afføring også, når du holder afføring i længere tid.
  • Drik masser af vand. Ideelt set anbefales voksne at drikke 8 glas vand eller tilpasset kroppens behov

Ud over at undgå fødevarer, der udløser blindtarmsbetændelse, skal du også jævnligt tjekke din helbredstilstand for tidligt at kunne opdage, om du har helbredsproblemer.

Hvis du har mistanke om en indikation af blindtarmsbetændelse, skal du straks planlægge et lægebesøg på det bedste hospital gennem ansøgningen for at undgå køer. Kom nu, Hent Ansøgning nu også når som helst og hvor som helst.

Reference:
NCBI. Tilgået i 2021. Kan frugtfrø og ufordøjede planterester forårsage akut blindtarmsbetændelse?
MedicinNet. Adgang i 2021. Fordøjelsessygdomme: Blindtarmsbetændelse.
Hverdagssundhed. Tilgået i 2021. Hvad forårsager blindtarmsbetændelse? Forhindringer og andre bidragydere.