Den rigtige måde at pleje katteører på

, Jakarta – At holde kæledyr rene er et af kæledyrsejeres ansvar. Katte er selvplejende dyr, men nogle gange har de brug for hjælp til at rense deres ører. At vide, hvordan man renser katteører, er en vigtig færdighed for enhver katteejer at have.

Rengøring af din kats ører giver dig mulighed for at identificere eventuelle sundhedsproblemer, som din kat kan have, såsom opbygning af snavs, øremider eller infektioner. Læs mere information her!

Læs også: Vær forsigtig med farerne ved kattehår på helbredet

Stadier af Cat Ear Care

Der er flere forsyninger, der skal forberedes, herunder:

1. Vatpuder.

2. Rensevæsken er specielt formuleret til at rense katteører.

3. Håndklæder eller tæpper til at pakke katten ind evt.

Det er godt, hvis det er første gang, du gør det, så diskuter det med en betroet dyrlæge på . Hvis du har spørgsmål om kæledyrs sundhed, så prøv at stille dem direkte på . Du kan spørge om hvad som helst, og dyrlægen vil forsøge at give den bedste løsning. Det er nemt, bare Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Her er trinene til pleje af ører til kattedyr:

1. Hold katten i dit skød og hold den forsigtigt. Håndklæder eller tæpper kan bruges som buffer, så katten ligger godt i skødet. Hvis din kat miaver eller stirrer spørgende, så tal med en blød stemme og forklar, hvad du laver.

2. Tjek kattens ører for udflåd, øremider (som fremstår som små brune eller røde pletter), betændelse, snavs eller snavs, der har samlet sig. Vær også opmærksom på lugten, hvis den lugter dårligt, er der dermatologiske problemer såsom knopper, ridser og læsioner, som kan være tegn på infektion. Hvis nogle af disse tegn er til stede, skal du straks kontakte din dyrlæge for korrekt behandling.

Læs også: Sådan passer du på en kat, så den ikke får toxoplasmose

3. Hvis kattens ører er sikre og normale, når du ser eller lugter duften, skal du bestå den visuelle test, og snuse, trække forsigtigt i øret og rense det.

4. Put et par dråber rensemiddel i hvert øre, og massér derefter forsigtigt ydersiden af ​​øret, især bunden, for at sikre, at rensevæsken er udsat for indersiden af ​​øret.

5. Killinger vil sandsynligvis ryste på hovedet, når renseren kommer ind, og renseren kan sprøjte på deres pels, men det er okay. Det vil ikke skade ham.

6. Brug en vatpind til at rense snavset fra kattens ører. Put aldrig noget, inklusive fingre, ind i en kats øregang.

Det næste tip i pleje af katte er, at før du renser deres ører, skal du sørge for, at katten er i en afslappet tilstand. Dette vil gøre processen mindre kompliceret. Når katten virker afslappet, drej forsigtigt ørerne, så du kan se igennem til dens øregang.

Vi anbefaler at bruge en lille lommelygte i dette område, så du bedre kan se den. Hvis kattens ører er sunde, vil der ikke være for meget ørevoks eller snavs og vil fremstå i en sund, lyserød farve. I så fald behøver du ikke rense kattens ører.

Læs også: Vaccination hos katte kan forhindre katteskrabesygdom

Efter at have renset din kats ører, skal du sørge for at give ham en godbid, da dette kan få katten til at forbinde rensningen af ​​sine ører med en positiv oplevelse, som kan hjælpe ham til hurtigere at acceptere og vænne sig til ørerensningsprocessen.

Reference:
Purin. Tilgået i 2020. Cat Ørepleje og rengøring.
Hill's.com. Tilgået i 2020. Sådan rengøres kattes ører: En omfattende guide.