5 kilder til komplekse kulhydrater, der er gode for kroppen

”Samlet set kan det give et utal af fordele at spise mad, der indeholder komplekse kulhydrater. En af dem er at hjælpe med at tabe sig eller opretholde en ideel kropsvægt. Komplekse kulhydrater kan fås fra forskellige fødekilder. For eksempel kartofler, bananer, havregryn, brune ris og søde kartofler."

, Jakarta – Kulhydrater er et af de vigtige næringsstoffer, som kroppen har brug for. Fordi kulhydrater er en energikilde for kroppen og hjælper kroppen med at udføre sine funktioner korrekt. Kulhydrater opdeles i to, nemlig komplekse kulhydrater og simple kulhydrater. Nå, komplekse kulhydrater er en del af sammensætningen af ​​en sund kost. Fordi komplekse kulhydrater også indeholder vitaminer, mineraler og fibre, som kroppen også har brug for.

Baseret på næringsindholdet kan indtagelse af komplekse kulhydrater helt sikkert opretholde en sund krop og en ideel kropsvægt. Så hvad er de gode kilder til komplekse kulhydrater for kroppen? Tjek informationen ud her!

Læs også: Dette er vigtigheden af ​​næringsstofindtag i træning

God kilde til komplekse kulhydrater til sundhed

Her er nogle kilder til komplekse kulhydrater, der er gode for kroppen, herunder:

  1. Kartoffel

En af de mest populære kilder til komplekse kulhydrater er kartofler. Udover kulhydrater indeholder kartofler også A-vitamin, C-vitamin, protein, kostfibre og ret højt natriumindhold. Indtagelse af kogte kartofler uden at skrælle skindet kan give et godt indtag af fibre og resistent stivelse. Den resistente stivelse i kartofler kan fremme fordøjelsessundheden, såvel som en kilde til næringsstoffer til gavnlige tarmbakterier.

  1. Havregrød

Havregryn er en kilde til komplekse kulhydrater afledt af fuldkorn rig på fibre og sund stivelse. Havre er en rig kilde til forskellige vitaminer, mineraler og antioxidanter. Havre er også rig på en bestemt type fiber kaldet beta glucan, som arbejder for at sænke det dårlige kolesterolniveau.

Derudover spiller havre en vigtig rolle i at øge mæthedsfornemmelsen, når den indtages. Ikke nok med det, indtagelse af havre er også forbundet med et sundt kropsstofskifte. Disse to ting gør havre velegnet til dem, der er på diæt.

  1. Banan

Udover kulhydrater er bananer også kendt for at have et højt indhold af kalium, som kan sænke blodtrykket og er godt for hjertesundheden. Derudover indeholder bananer også vitamin C, B6, mangan, fibre, kalium og magnesium. Generelt har bananer et lavt til moderat glykæmisk indeks. Det glykæmiske indeksniveau vil ikke forårsage en stigning i blodsukkerniveauet sammenlignet med andre fødevarer med højt kulhydratindhold.

Læs også: Vil du prøve en kulhydratdiæt? Vær opmærksom på disse 5 ting

  1. Sød kartoffel

Kogte søde kartofler indeholder omkring 18-21 procent komplekse kulhydrater. Kulhydrater i disse knolde består af stivelse, sukker og fibre. Derudover indeholder søde kartofler også provitamin A i form af betakaroten, C-vitamin og højt kaliumindhold. Selvom det smager sødt, har det glykæmiske indeks i søde kartofler en tendens til at være lavt.

  1. Røde ris

Brune ris kan give samme mængde kalorier og kulhydrater som hvide ris. Du skal dog huske på, at brune ris har tre gange mere fiber og protein end hvide ris. Som følge heraf kan mæthedsfornemmelsen holde længere, når du indtager brune ris i stedet for hvide ris. Dette kan helt sikkert hjælpe en person med at opretholde en ideel kropsvægt.

Sundhedsmæssige fordele, der kan opnås

Samlet set kan spise fødevarer, der indeholder komplekse kulhydrater, hjælpe dig med at tabe dig. Ideel kropsvægt kan reducere risikoen for fedme. Derudover kan komplekse kulhydrater også reducere risikoen for forskellige helbredsproblemer. For eksempel, såsom hjertesygdomme, slagtilfælde, til kræft.

Ikke nok med det, komplekse kulhydrater er også gavnlige for tarmens sundhed og kan sænke kolesterolniveauet i kroppen. Rapporteret fra Lev stærkt, vil komplekse kulhydrater sænke LDL (dårligt) kolesterol, mens de normaliserer blodsukkerniveauer og insulinrespons over tid.

Fiber indeholdt i fødevarer, der indeholder komplekse kulhydrater, kan også forbedre tarmsundheden. Gennem produktion af mere produktiv og glattere afføring for at forhindre forstoppelse og reducere divertikulær sygdom.

Læs også: Kend næringsstofferne i grønne grøntsager, du ikke kan gå glip af

Så det er nogle kilder til komplekse kulhydrater, der er gode for kroppens sundhed. Sørg for at gøre det til en del af din daglige menu, så du kan høste dens forskellige fordele. Ud over at spise sunde fødevarer, kan opfylde alle indtag af essentielle næringsstoffer for kroppen også ske gennem indtagelse af vitaminer.

Gennem appen , kan du købe vitaminer eller kosttilskud efter dine behov. Selvfølgelig uden behov for at forlade huset eller stå længe i kø på apoteket. Så hvad venter du på? Kom nuHent Ansøgning nu!

Reference:

Lev stærkt. Tilgået i 2021. En komplet guide til komplekse kulhydrater
Næringsværdi. Tilgået i 2021. Kogte kartofler
Næringsværdi. Tilgået i 2021. Brune ris
Næringsværdi. Tilgået i 2021. Sød sød kartoffel
CNN Indonesien. Tilgået i 2021. 2 fødevarer, der indeholder komplekse kulhydrater, velegnet til diæt