Dette er virkningen af ​​mangel på og overskud af fostervand for babyer

Haldoc, Jakarta – Virkningen af ​​mangel på fostervand under graviditeten gør ofte mødre nervøse. Faktisk har denne væske en meget vigtig rolle for fosteret, hvoraf den ene er at beskytte fosteret i tilfælde af en kollision. Denne væske er et vigtigt element for at understøtte fostrets sundhed i livmoderen.

Tilsyneladende, når mangel og overskud af fostervand kan have en anden indflydelse på væksten og udviklingen af ​​fosteret i livmoderen. Dette er anmeldelsen.

Årsager til mangel på fostervand

Mangel på fostervand er almindeligvis kendt som oligohydramnios. Denne medicinske tilstand kan være forårsaget af mange faktorer, såsom dehydrering, kronisk hypoxi, præeklampsi, diabetes, flerfoldsgraviditeter til kronisk højt blodtryk.

Lancering fra amerikansk graviditet, Mangel på fostervand kan skyldes:

  • Gestationsalderen er overskredet. Som et resultat nedsætter det funktionen af ​​moderkagen, hvilket får fostervandet til at falde.

  • Problemer med moderkagen. Hvis moderkagen ikke giver nok blod og næringsstoffer til barnet, kan det give ham mulighed for at stoppe med at genbruge væsker.

  • Problemer med udviklingen af ​​barnets nyrer eller urinveje, hvilket resulterer i mindre urinproduktion.

  • Der er en lækage eller brud på fostervæggen, der får fostervandet ud af livmoderen.

Læs også: 8 graviditetsmyter, mødre skal kende

Virkningen af ​​mangel på fostervand

En lille mængde fostervand i lang tid kan forårsage unormal fosterudvikling. Studer i Australasian Journal of Ultrasound in Medicine afsløret, er en af ​​virkningerne af mangel på fostervand et problem i lungerne kaldet pulmonal hypoplasi. Ikke kun det, virkningen af ​​mangel på fostervand kan øge risikoen for komplikationer under fødslen.

Lavt fostervandsvolumen kan begrænse fosterets bevægelse. Som følge heraf kan fosteret blive deprimeret på grund af det smalle rum. Nå, det er det, der forårsager abnormiteter i fosteret.

Mens manglen på fostervand opstår tæt på fødslen, kan fosteret opleve for tidlig fødsel. Især hvis moderen har præeklampsi og er tung, eller fosteret ikke udvikler sig i livmoderen.

Årsager til overskydende fostervand

Såvel som oligohydramnios, polyhydramnios (mere fostervand) kan også skyldes forskellige faktorer. Normalt er overskydende fostervand karakteriseret ved, at livmoderen udvider sig hurtigere, så den ser større ud. Denne tilstand kan få moderen til at opleve ubehag i maven, åndenød, rygsmerter, til hævelse af fødder og håndled.

Læs også: Overdreven fostervand, dette forårsager polyhydramnios

Generelt opstår overskydende fostervand, når moderen har flerfoldsgraviditet, genetiske abnormiteter hos fosteret og svangerskabsdiabetes. Derudover kan føtale abnormiteter, der gør det svært for fosteret at sluge væske, men nyrerne fortsætter med at producere væske, også være årsagen.

Derfor skal mødre jævnligt tjekke deres graviditet til lægen, så alle graviditetsproblemer kan opdages tidligt. Nu er det ikke svært, hvis du vil på hospitalet, du skal kun have adgang til applikationen . Du kan også købe medicin, vitaminer eller spørge en ekspert læge om sundhedsproblemer.

Læs også: Er det rigtigt, at polyhydramnios har potentiale for for tidlig fødsel?

Påvirkning af overskydende fostervand

For meget fostervand er ikke et godt tegn. Mængden af ​​fostervand, der er meget, kan forårsage overdreven belastning af livmoderen. Dette kan nogle gange føre til for tidlig graviditet. Ikke kun det, for meget fostervand kan forårsage fødselskomplikationer, såsom blødning efter fødslen.

Hvis moderen har denne tilstand, overvåger læger normalt nøjere i betragtning af den højere risiko for for tidlig brud på membraner. Derudover vil lægen under leveringsprocessen være ekstra forsigtig. Årsagen er, at for meget fostervand giver navlestrengsprolaps, hvor navlestrengen kommer ud gennem åbningen af ​​livmoderhalsen. Hvis denne tilstand opstår, om den kan lide det eller ej, skal moderen føde ved operation cæsar .

Reference:
Amerikansk graviditet. Tilgået 2020. Lavt fostervandsniveau: Oligohydramnion.
Dubil, Elizabeth A, et. al. 2015. Tilgået 2020. Fostervand som et vital tegn for føtalt velvære. Australasian Journal of Ultrasound Medicine 16(2): 62-70.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Polyhydramnions.