9 slags tegn på øjenlidelser hos børn

J Akarta - Øjne er et af de vigtigste organer i den menneskelige krop. Forekomsten af ​​abnormiteter i øjets funktion vil påvirke en persons liv, herunder børn. Dette skyldes, at lidelser, der opstår i børns øjne, kan have en negativ indvirkning på deres vækst og udvikling, herunder psykomotorisk, kognitiv, social og følelsesmæssig udvikling.

Læs også: 5 måder at bevare børns øjensundhed på

Ikke nok med det, så vil barnets psykomotoriske, kognitive, sociale og følelsesmæssige udvikling også blive forstyrret. Derfor anbefales det stærkt for forældre at være opmærksomme på at se de tegn, der viser sig fra en tidlig alder. Data fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) nævner endda, at der er omkring 500.000 børn, der bliver blinde hvert år. Disse data er nævnt i Vision 2020 Handlingsplan 2006-2010.

Øjenlidelser hos børn

Generelt er babyens syn stadig sløret indtil 6 måneders alderen. Først efter 6 måneders alderen lærer babyer at koordinere deres øjne for at se, så deres syn udvikler sig hurtigt. Desværre er der flere forhold, der gør barnets syn nedsat. Du kan også tydeligt se tegnene på lidelsen. Så hvad er tegnene på øjenlidelser hos børn? Tjek svaret her, kom så!

  1. Evnen til at følge genstande ved hjælp af sine øjne fungerer ikke optimalt.
  2. Øjnene bevæger sig hurtigt fra side til side eller bevæger sig op og ned.
  3. Tilstedeværelsen af ​​rødme i en eller begge øjeæbler og går ikke væk.
  4. Der er en hvid, grålig hvid eller gul farve i øjets pupil.
  5. Vipper eller ryster ofte på hovedet.
  6. De to øjeæbler bevæger sig uens eller skeler.
  7. Svært ved at flytte den ene eller begge øjeæbler i forskellige retninger.
  8. Hans øjenlåg kunne ikke åbne sig eller kun halvt åbnet og slørede hans syn.
  9. Øjne er ofte vandige og følsomme over for lys

Alle ovenstående tegn på øjenabnormiteter opstår på grund af brydningsforstyrrelser (øjne). minus og øjne plus ). Derudover er der flere andre årsager til øjensundhedsproblemer, der ofte opstår, nemlig:

  1. Strabismus eller krydsede øjne, som er en tilstand, hvor de to øjne ikke bevæger sig i samme retning og ser ud til at bevæge sig i forskellige retninger.
  2. Farveblindhed, dvs. nedsat kvalitet af synet til farve. Normalt overføres farveblindhed til børn fra forældre fra fødslen.
  3. Retinopati af præmaturitet eller manglende åbning af nethinden. Øjenlidelser, der ofte opstår hos for tidligt fødte babyer.
  4. Grå stær hos spædbørn (medfødt eller infantil grå stær). Dette er en øjensygdom, der kan forårsage blindhed.
  5. Amblyopi eller dovent øje. Dette er en øjenlidelse i form af et kraftigt fald i synet på grund af nedsat synsudvikling i barndommen.

Før disse negative ting sker, er det godt at være følsom og lydhør med hensyn til at reagere på tegn på abnormiteter, der opstår i barnets øjne. Dette er for at mindske den risiko, der kan opstå på grund af forstyrrelse af barnets øjne.

Derfor, hvis din lille har øjenproblemer, skal du straks tale med lægen . Gennem appen , mor kan tale med lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Derudover kan mødre også købe medicin og vitaminer gennem funktionerne Apotek levering i app . Du skal blot bestille den medicin og de vitaminer, du skal bruge, og derefter vente mindre end 1 time på, at ordren kommer. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu.