Kend karakteristikaene ved astma hos børn, der ofte ignoreres

, Jakarta – Astma kan angribe alle, inklusive børn. Desværre er der ikke mange forældre, der er opmærksomme på de tidlige symptomer på astma, der opstår hos børn. Som følge heraf opdages denne sygdom først efter lang tid, måske endda efter at have forårsaget den lille syg. Astma er en tilstand med betændelse og forsnævring af luftvejene, der gør en person forpustet.

Generelt er astma tilbøjelig til at angribe børn under 5 år. Astma hos børn har en tilstand, der skal behandles forskelligt for hver alder. Fordi karakteristikaene for astma hos børn ikke er de samme, og de symptomer, der opstår, kan variere. Derfor er det vigtigt at identificere forholdene i detaljer for hvert barn, der har astma. Hvad er symptomerne på astma hos børn? Find ud af svaret nedenfor.

Læs også: 5 ting, folk med astma bør undgå

Vær opmærksom på astmasymptomer hos børn

Astma, der opstår hos børn, kan forstyrre daglige aktiviteter såsom leg, sport, skole og søvn. Faktisk kan astma, der ikke håndteres korrekt, udløse en dårlig indvirkning på børns helbred. Derfor skal forældre kende karakteristikaene ved astma hos børn, så de straks kan overvinde dem. Her er karakteristikaene for astma hos børn, som du har brug for at kende:

  1. Non-stop Hoste

Astma hos børn kan være karakteriseret ved symptomer på en vedvarende hoste, der generelt bliver værre om natten. Hoste, der opstår, kan endda forstyrre din lilles søvn. Derudover kan karakteristika ved astma hos børn også være karakteriseret ved børn, der ofte hoster, mens de leger og griner eller græder.

Læs også: Viral fedmebarn dør af astma, dette er den medicinske forklaring

  1. Hvæsen

Karakteristika for astma hos børn, som også kan genkendes, er forekomsten af ​​hvæsen eller lyd ved ind- og udånding. Denne tilstand opstår på grund af forsnævring af luftvejene på grund af betændelse i luftvejene hos personer med astma.

  1. Træt hurtigt

Hurtigt at opleve træthed på sidelinjen af ​​aktivitet kan være et tegn på astma hos børn. Årsagen til denne træthed er forstyrrelsen af ​​børns søvn om natten på grund af symptomerne på åndenød, der opstår. Denne nedsatte søvnkvalitet er årsagen til, at dit lille barns energi hurtigt bliver reduceret under aktiviteter.

  1. Kort Barnets Ånde

Normalt sker dette, fordi barnet er for træt, og dermed udløser åndenød eller astmaanfald. Denne tilstand gør, at barnet kan være bange for at vende tilbage til at lave en masse fysisk aktivitet.

Forældre skal vide, hvad symptomerne på astma hos børn er, og hvornår de skal ringe til lægen. På den måde kan dit lille barns tilstand blive mere kontrolleret, og de dårlige virkninger af astma kan undgås. Hvis de symptomer, der viser sig, ikke bliver bedre, så spørg straks lægen, så barnet straks får den rette behandling og undgår forskellige risici.

Astma hos børn vil normalt blive behandlet af en læge ved administration af medicin. Formålet med at tage medicin er at kontrollere symptomer og mindske risikoen for hyppige astma-opblussen. Hvis dit barn er under fem år, vil lægen normalt give behandling såsom fordampning med eller uden medicin (nebulisering).

Læs også: Åndenød under faste, et tegn på astma?

Stadig nysgerrig efter astma hos børn, og hvad er symptomerne og egenskaberne? Spørg lægen i appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hentnu i App Store og Google Play!

Reference:
Astma i Storbritannien. Tilgået 2020. Finder symptomer på astma hos dit barn eller baby.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Astma hos børn.
WebMD. Tilgået 2020. Astma hos børn (Childhood Asthma).
ACAAI. Tilgået 2020. Astma hos børn.