Need to Know, Organ Work Schema i kroppen

Jakarta – Alle har et biologisk ur eller en intern tidsmekanisme i kroppen, der fungerer automatisk. Dette system er også kendt som døgnrytmen, som er et system, der er med til at sikre, at kroppens organer fungerer optimalt hele dagen.

Læs også: Find ud af fakta om hjertet, der arbejder 24 timer uafbrudt

Kroppens biologiske ur arbejder 24 timer, påvirket af naturlige faktorer i kroppen (såsom nerver, suprachiasmatisk /SCN i hjernen) og lys i det omgivende miljø. Denne cyklus er involveret i at bestemme søvntid, hormonproduktion, kropstemperatur og forskellige andre kropsfunktioner. Følgende er arbejdsplanen for organerne i kroppen i henhold til deres biologiske ure:

0-3 AM: Den dybeste søvnfase

Hormonet melatonin vil blive produceret mere og mere, så du vil føle dig mere træt og søvnig. Melatonin er et hormon fremstillet af pinealkirtlen (en lille kirtel i hjernen), som spiller en rolle i at kontrollere søvn- og vågnecyklusser. På dette tidspunkt bør du undgå aftensmad, fordi tarmene laver en afgiftningsproces, nemlig processen med at fjerne giftstoffer fra kroppen.

3-6 AM: Laveste kropstemperatur

På dette tidspunkt når kropstemperaturen sit laveste punkt. Årsagen er, at kroppens energi bliver omdirigeret til at reparere huden eller bekæmpe infektioner, som oprindeligt tjente til at varme kroppen op. Om morgenen falder hormonet melatonin, som kroppen producerer, også.

6-9 AM: Tid til afføring (KAPITEL)

Melatoninproduktionen vil falde på dette tidspunkt. Ved 8-tiden er afføringen høj, hvilket gør det velegnet til dig at gøre afføring. Imens ved 9-tiden er kroppens stofskifte højt, så du kan bruge denne tid til morgenmad.

9-12: Kroppen er klar til aktivitet

Dette er tiden, hvor alle har travlt med deres aktiviteter. På dette tidspunkt produceres kortisol intensivt, så hjernen er klar til at arbejde hele dagen. Bare rolig, denne stigning i hormoner stresser dig ikke.

12-3 PM: Sårbar over for stress og søvnighed

Fordøjelsesorganerne er aktive i behandlingen af ​​den mad, du spiser til frokost, så opmærksomhedsniveauet har en tendens til at falde og gør dig let søvnig. Så du bør undgå aktiviteter, der kræver koncentration på dette tidspunkt, især kørsel eller betjening af tungt udstyr.

15-18: Tid til træning

Om eftermiddagen er der en stigning i kropstemperaturen, som får hjerte og lunger til at fungere bedre, og musklerne er stærkere. Adrenalin er også på sit højeste niveau, med den mest stabile puls og blodtryk. Derfor kan du bruge denne tid til at træne. Ingen grund til at dyrke anstrengende motion, bare lav fysisk aktivitet eller let motion så meget du kan i 10-20 minutter.

18-21: Nedsat kropsmetabolisme

Vær forsigtig med den mad, du spiser på dette tidspunkt. Fordi eksperter ikke anbefaler at spise for meget om natten. Årsagen er, at fordøjelseskanalen ikke fungerer så godt som om dagen, så den mad, du spiser om natten, vil blive lagret i form af fedt i kroppen.

9-12: Melatoninproduktionen begynder

Dette er tidspunktet, hvor hormonet melatonin vil blive produceret. Hvis du ofte vågner tidligt, så har melatonin en tendens til at blive produceret hurtigere end folk, der vågner ofte. Dette hormon er et tegn på, at det er tid for dig at hvile og sove.

Det er arbejdsplanen for organer i kroppen i henhold til deres biologiske ur. Hvis du har andre spørgsmål om kroppens biologiske ur, så spørg bare din læge . Du kan ringe til lægen når som helst og hvor som helst via Snak og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!