Tun vs laks, hvad er sundere?

, Jakarta – Fisk er en type sund mad, der indeholder mange næringsstoffer. Derfor opfordres alle mennesker i alle aldre til at spise fisk regelmæssigt. Nå, nogle fisk, der er kendt for at give mange sundhedsmæssige fordele, er tun og laks. Begge typer fisk er rige på omega-3 og forskellige andre næringsstoffer, der ikke er mindre vigtige, hvoraf den ene er protein. Kolesterolindholdet i begge fisk er også lavt. Så mellem tun og laks, hvilken er sundere?

Karen Ansel, R.D., talskvinde for Academy of Nutrition and Dietetics, udtaler, at tun og laks er de bedste ernæringsmæssige typer fisk. Derfor anbefaler Karen, at de to fisk indgår i din daglige kost. Men selvom tun og laks begge har et højt proteinindhold, er der forskel på antallet af kalorier i de to fisk.

Karen afslørede, at laks har flere kalorier, så den er perfekt til dig, der har en solid aktivitet. Du kan også få 16 ekstra kalorier fra en portion laks samt et indtag af hjertesundt fedt, der nogenlunde svarer til calcium i et glas mælk. Ved at spise laks kan du opfylde det daglige behov for D-vitaminindtag. Faktisk kan ingen anden mad, inklusive tun, matche laksens ernæringsmæssige fordele. Her er forskellen i indhold mellem tun og laks:

Ernæring

I tre ounce tunkød er der 110 kalorier, 24 gram protein og 278 milligram omega-3 fedtstoffer. Mens laks med samme portion indeholder 160 kalorier, 22 gram protein og 5 gram fedt.

Vitamin

Laks indeholder 45 procent af vitamin B12, mens tun kun indeholder 30 procent af vitamin B12. En type vitamin B-kompleks er meget godt for hud- og øjensundheden.

Kolesterol

Tun indeholder dog færre kalorier end tun. I 100 gram laks er der 55 milligram kolesterol, mens tun kun indeholder 44 milligram kolesterol i samme vægt.

Derudover, som citeret fra MensHealth, er her en sammenligning af fordelene mellem tun og laks:

1. Som kan give mere energi

Indholdet af vitamin B6 og B12 i 200 gram laks er nyttigt for at hjælpe med at frigive energiindtag fra hver mad, du spiser. Så hver gang du spiser laks eller sashimi, vil du kunne få en masse energi. Mens tun også kan give energiindtag opnået fra kalorier pr. gram fiskevægt. Det er dog bevist, at laks har flere kalorier, hvilket er 1,4 kalorier.

2. Hvilket er bedre for musklerne

Indtil videre er protein kendt som et meget vigtigt indtag til muskelopbygning. Men faktisk, ifølge en undersøgelse udført af forskere fra Texas A&M University, er protein ikke det eneste indtag, der er nødvendigt for muskelsundhed. Fra resultaterne af undersøgelsen viste det sig, at mænd, der spiste moderate mængder kolesterol, kunne opbygge muskler bedre end mænd, der spiste mad med lavt kolesteroltal. Så afslutningsvis er proteinindtag også nødvendigt for muskelsundheden.

For kolesterolindtag indeholder laks højere kolesterol end tun. Tun har dog mere protein end laks. Så begge fisk er lige gode til at opbygge muskler.

3. Hvilket er mere effektivt for kropsgendannelse

Laks har et højere indhold af omega-3 end tun. Ifølge en undersøgelse fra European Journal of Clinical Nutrition Denne fedtsyre er nyttig til at hjælpe med at reducere inflammation. Således er indtagelse af laks mere effektivt til at hjælpe med at genoprette musklerne.

Både laks og tun er lige nærende at spise. Så gør det til en vane at spise fisk regelmæssigt. Hvis du vil vide mere om ernæringen af ​​en bestemt fødevare, skal du bare spørge din læge gennem appen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Hvad venter du på? Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • 5 fordele ved at spise fisk
  • 5 regler for at spise fisk og skaldyr, så du ikke har kolesterol
  • Vælg 5 muskelopbyggende fødevarer