Ting at være opmærksom på, før børn vaccinerer polio

Jakarta - Poliomyelitis er en alvorlig infektionssygdom forårsaget af en virus. Symptomerne varierer fra et ret mildt stadium, såsom influenza, til en kronisk fase med livstruende lammelser. Mindst to-fem procent af de samlede polioramte dør, mens resten, der formår at overleve, oplever permanent lammelse. Symptomer på led- og muskelsmerter og træthed kan forekomme år efter den første polioinfektion, kendt som post-polio syndrom. Undgå dette ved at immunisere polio.

Poliovaccination er den eneste måde at forhindre spredning af polio på. Alle børn og voksne bør få poliovaccinen. Ikke immunisering kan øge risikoen for at overføre polio, enten gennem mad, vand eller gennem afføringen fra en inficeret person.

Centre for Disease Control and Prevention anbefaler, at dosis af poliovaccine til børn er så meget som fire doser. Denne vaccine gives, når barnet er henholdsvis 2 måneder, 4 måneder, 6 til 18 måneder, og endelig i aldersgruppen 4 til 6 år.

Typer af poliovaccination

Der er mindst to typer poliovaccine, som du skal kende til, nemlig:

  • Inaktiveret poliovirusvaccine (IPV)

IPV eller svækket poliovirusvaccine gives ved injektion i benet eller armen, afhængigt af patientens alder.

  • Oral poliovirusvaccine (OPV)

OPV er administration af poliovaccine, som udføres ved dråbe eller oralt. Denne type immunisering bruges oftere til børn.

Poliovaccinen anses kun for at have reddet børns liv fra risikoen for poliooverførsel, hvis den gives i den rigtige dosis.

Folk, der ikke burde få poliovaccinen

Selvom det er obligatorisk for alle, både børn, unge og voksne, er der stadig mennesker, der ikke kan få poliovaccinen. Hvad angår dem, der ikke skal vaccineres, hvis de er i følgende tilstande.

  • Har kroniske og livstruende allergier.

  • Hvis patienten efter at have modtaget den første vaccine viser en farlig allergisk reaktion.

  • Patientens helbredstilstand er ustabil.

Bivirkninger af poliovaccination

Enhver form for lægemiddel, herunder immunisering, kan forårsage bivirkninger. Bivirkningerne forbundet med poliovaccination har dog en tendens til at være milde og forsvinde af sig selv, selvom det ikke udelukker alvorlige konsekvenser.

Vaccineindsprøjtninger kan være smertefulde i nogen tid. Der har dog været tilfælde af patienter, der har oplevet at besvime efter at have givet vaccinen. I sjældne tilfælde oplever patienterne svære skuldersmerter. Alligevel er det sjældent at finde alvorlige skader eller endda dødsfald efter vaccination.

Hvis dit barn har feber efter at være blevet vaccineret, vil det hjælpe med at reducere kropsvarmen ved at give dem mere at drikke, men ikke for meget. Om nødvendigt kan paracetamol gives. Denne brug er ikke langsigtet og skal ordineres af en læge.

Det var nogle ting, du skal vide, før du giver din baby poliovaccination. Spørg altid din læge, hvis du har mærkelige symptomer hos dit barn, eller hvis du ønsker mere information om vacciner. Mor kan bruge appen . Hent applikation i Play Store og App Store. Kom nu, brug og opdag dens forskellige fordele!

Læs også:

  • Anerkend 4 måder at overføre polio på
  • Hvorfor feber hos børn kan forårsage lammelse?
  • Der er endnu ingen kur mod polio