Pas på, skødesløse seler risikerer kræft i munden

Jakarta - Bøjler eller almindeligt kendt som bøjler er en af ​​de tandsundhedsprocedurer, der skal udføres af tandregulering. Pointen er at forbedre strukturen af ​​tænder eller kæber, der ikke er perfekte. I øjeblikket er der så mange mennesker, der bruger seler skødesløst, ikke af eksperter. Installatører, der ikke kender tændernes struktur, og hvordan man steriliserer korrekt, vil i fremtiden udløse helbredsproblemer, hvoraf den ene er kræft i mundhulen.

Læs også: Dette er hvad du skal gøre efter at have fyldt dine tænder

Mundkræft er en risiko for overflødige bøjler

Installation af stigbøjler kan ikke foretages direkte. Patienter skal bestå en række fysiske undersøgelser, herunder observation af tændernes position, der ikke matcher mundhulen. Derefter vil patienten have en tandrøntgen for at bestemme strukturen af ​​tænder og kæbeknogle. Det sidste trin er tandaftryk for at analysere patientens behov. Ud fra analysen af ​​undersøgelsen vil lægen afgøre, om tandudtrækning er nødvendig eller ej.

Inden montering vil lægen normalt anbefale typer af bøjler, såsom permanente bøjler eller bøjler, der fastgøres til tænderne ved hjælp af speciel lim. Indtil nu er brugen af ​​stigbøjler ofte valgt. Hver stigbøjle vil blive forbundet med en ledning. Selve installations- og fjernelsesproceduren bør kun udføres af en læge, ikke hvem som helst.

Så hvad er risikoen for overfladiske stigbøjler, der kan ske for patienter? Installation af stigbøjlen med en handyman eller tandsalon vil udløse fremkomsten af ​​tand- og mundsundhedsproblemer i fremtiden. Dette skyldes, at det anvendte udstyr ikke er sterilt, og udføres uden observation i henhold til patientens behov. Hvis du er fast besluttet på at gøre det, i stedet for at have smukke tænder, kan du have tandkødsbetændelse.

Hvis du har tandkødsbetændelse og lader det være, kan dine tænder falde ud. Den langsigtede effekt, der opstår heraf, er fremkomsten af ​​en række symptomer på kræft i munden. Ikke kun ikke bruge sterile værktøjer og observationer, knogle- eller tandlægesaloner vil ikke bruge lim eller cement i henhold til standarder. Som et resultat vil tandemaljen blive eroderet og gøre tænderne lette at få hulrum. Er du på dette tidspunkt interesseret i at bruge tilfældige stigbøjler?

Læs også: Er der nogen effekt af Corona-virus på tand- og mundsundhed?

Hvad er fordelene ved at bære seler eller seler?

Ligesom den foregående forklaring er bøjler en tandbehandling, der tjener til at rette op på tandproblemer. Ikke nok med det, her er en række fordele, du får, hvis du sætter seler på en ekspert:

  1. Opretholdt tandhygiejne . Bøjler vil gøre tænderne pæne, så den er meget nem at rengøre. Pæne tænder reducerer risikoen for plakopbygning, så tandhygiejnen opretholdes.
  2. Beskyt tandsundheden . Ikke kun forebygger plak, opbygning af plak kan udløse dannelsen af ​​tandsten. Tandsten er begyndelsen på huller i tænderne og tandkødssygdomme.
  3. Fix kæbeposition . Uryddelige tænder vil få kæbepositionen til at vippe. Dette vil resultere i besvær med at tygge, bide eller tale.
  4. Forbedre tale . Meget rodede tænder kan påvirke den måde, en person taler på, så niveauet af selvtillid vil falde.

Læs også: Kan mundskyl forhindre spredning af Corona-virussen?

Seler eller seler kan monteres, da en person er 12 eller 13 år gammel. Voksne kan også bruge det. Forskellen er, at voksne har brug for mere tid. For flere detaljer om montering af seler og andre fordele kan du spørge tandlægen direkte i ansøgningen , Ja.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Tandbøjler.
Tandsundhed. Tilgået 2020. Hvad er bøjler, og hvad gør de?