Påkrævet pleje, når en hund er drægtig

, Jakarta - Det er virkelig behageligt at byde velkommen til et nyt familiemedlem. Især hvis ankomsten af ​​et nyt medlem af familien tilfældigvis er ejet af din yndlingshund. Du kan ikke vente med at se, hvor yndige hvalpene bliver. Dog kan hundegraviditeter ligesom menneskers graviditeter også være forvirrende og stressende.

Hvis din hund er drægtig, eller hvis du som ejer planlægger at gifte dig med en hund, er der så meget information, du skal vide, lige fra tegn på graviditet hos hunde til pasning af en gravid hund.

Læs også: Sådan ved du, at din hund er syg

Generel information om hundegraviditet

Når du planlægger at opdrætte hunde, skal du kende længden af ​​drægtighedsperioden hos hunde. At vide, hvor længe din hund har været drægtig, vil hjælpe dig med at planlægge ting som dyrlægekontrol, nødsituationer og selvfølgelig levering.

Hunde er drægtige i cirka 63 dage, eller cirka to måneder. Der skete meget i løbet af denne korte tid. For at finde ud af, om din hund er drægtig, skal du huske datoen, hvor hunden blev opdrættet. Dyrlægen kan palpere maven fra omkring 28 dage for at se, om hunden er drægtig. Mavepalpering er vanskelig og bør ikke udføres uden hjælp fra en dyrlæge, da det kan skade hvalpen.

Alternativt kan dyrlægen udføre en ultralyd mellem 25-35 dages drægtighed for at afgøre, om hunden faktisk er drægtig eller ej. Ultralyd kan også detektere fostrets hjerteslag og give et skøn over antallet af hvalpe, de bærer. Du kan også tjekke niveauet af relaxinhormon, fordi dette hormon hos hunde kun frigives, når hunden er drægtig.

I mellemtiden omfatter nogle fysiske symptomer, når en hund er gravid:

  • Øget appetit.
  • Vægtøgning.
  • Forøgelse af brystvortens størrelse.

Læs også: 8 tegn på, at din hund er stresset

Pleje af gravide hunde

Nogle af de pleje, som hunde har brug for under graviditeten inkluderer:

  • Tilstrækkelig mad og ernæring. En grundlæggende voksen formel hundefoder vil ikke give den ekstra ernæring, hun har brug for under sin graviditet. Så du bliver nødt til at lave nogle kostændringer for at hjælpe ham med at få det, han har brug for, fra sin kost. Skift langsomt hundefoder tilbage til hvalpeformel af høj kvalitet før parring, og introducer ham langsomt over 7-10 dage for at undgå maveforstyrrelser. Hun skal blive på denne nye formel, indtil hun føder, og hendes hvalpe er blevet fravænnet. Det foder, du bør give din hund, vil også afhænge af dens tilstand og eventuelle medicinske problemer, han måtte have eller har haft tidligere, så sørg for at diskutere det med din dyrlæge, før du ændrer hans kost.
  • Sport. Når du plejer en gravid hund, vil regelmæssige gåture hjælpe med at holde den stærk, så den forbliver i topform og klar til næste fødsel. Sigt efter kortere, men mere regelmæssige gåture under graviditeten, da en gravid hund sandsynligvis vil være lidt utilpas og træt under graviditeten.
  • Vaccination. Når en mor giver immunitet til sine hvalpe gennem mælk, bør hunden ideelt set få alle de vacciner, hun har brug for, før parring, så hendes antistofniveauer er bedst. Hvis din hunds vaccinationer er forsinket under graviditeten, så tal med din dyrlæge, da der er flere vacciner, der kan bruges, mens hun er gravid. ,
  • Beskyttelse af hunde mod parasitter. En vigtig del af plejen af ​​en gravid hund er at holde trit med deres loppe- og ormepleje. Hundemor kan give rundorm og hageorm til deres ufødte hvalpe, så de skal stadig have medicin, der er sikre at bruge under graviditeten.
  • Skab et behageligt sted til fødslen . I de senere stadier af sin graviditet vil din hund gerne have et privat sted at slappe af og føde i fred. Du kan hjælpe hende ved at bygge en 'rede', hvor hun kan føle sig varm, godt tilpas og tryg ved at føde sine unger. En papkasse fyldt med rene tæpper, lagner eller håndklæder vil fungere. Placer reden på et roligt sted, så andre kæledyr eller børn ikke forstyrrer det! Det er ikke ualmindeligt, at den kommende mor vælger et andet sted end den rede, hun har lavet, men prøv forsigtigt at skubbe hende tilbage til det sted, du har skabt. Hold reden ved stuetemperatur (glem ikke at tjekke for luftgennemstrømning) for at sikre, at hun og hendes unger har det godt.

Læs også:Pas på, disse fødevarer er farlige for hunde

Glem ikke altid at diskutere med dyrlægen kl så længe hunden er drægtig, ja. Dyrlæger vil altid være klar til at give den rigtige rådgivning og information for at støtte og holde din hund sund indtil fødslen.

Reference:
UK purin. Tilgået 2020. Toptips til en sund hundegraviditet.
Den amerikanske Kennel Klub. Tilgået 2020. Hundegraviditet: tegn, pleje og forberedelse.
Vet4Life UK. Tilgået 2020. Drægtige hunde.