11 Tilstande, der kræver kardiotokografi (CTG) hos gravide kvinder

Jakarta – Mod tredje trimester af graviditeten vil moderens mave blive større. Ikke så mærkeligt, for fosteret vokser også i livmoderen. Ikke nok med det, moderens følelser skal blandes, mellem angst for fødslen og glad utålmodig venten på babyens ankomst til verden.

Nogle gange råder læger mødre til at lave en CTG eller kardiotokografi . Hvad er CTG egentlig? Hvorfor er denne inspektion nødvendig? Kom nu, se hele anmeldelsen her!

Hvad er kardiotokografi?

Kardiotokografi er et værktøj, der bruges til at bestemme fosterets hjerteslag i livmoderen. Denne sundhedstest udføres i tredje trimester af graviditeten. Gennem CTG overvåger lægerne moderens livmodersammentrækninger, fosterets helbredstilstand og finder ud af, om der er problemer med fosteret i den sidste periode af graviditeten indtil fødslen.

Ikke nok med det, CTG-undersøgelsen giver læger og sygeplejersker mulighed for at yde hjælp, hvis der findes abnormiteter i livmoderen, især dem, der er relateret til hjerteslag.

Læs også: Her er proceduren, når du gennemgår kardiotokografi

I CTG-undersøgelsesforløbet undersøges moderens livmoder indvendigt og udvendigt. Intern overvågning involverer at placere en enhed i skeden, hvilket betyder, at en vis størrelse af cervikal udvidelse er påkrævet. Elektroden vil blive placeret tæt på fosterets hovedbund, så lægen kan overvåge den.

Indvendige undersøgelser er ikke almindelige og udføres kun, hvis lægen har svært ved at fange fosterets hjerteslag eksternt. Intern overvågning giver mere præcise resultater, så det anbefales at identificere alvorlige tilstande hos fosteret.

I mellemtiden udføres generel ekstern overvågning eller undersøgelse ved at placere udstyret på moderens mave. Dette værktøj består af to elastiske bælter med to skiver. Den ene plade bruges til at registrere fosterets hjerteslag, mens den anden plade bruges til at kontrollere tilstanden af ​​tryk og sammentrækninger i moderens underliv. Nogle gange tilsættes gel, så det opnåede signal kan være stærkere.

Læs også: Dette er virkningen af ​​mangel på og overskud af fostervand for babyer

Forskellige tilstande, der kræver kardiotokografi hos gravide kvinder

Dybest set, graviditet kontrollerer brug kardiotokografi er ikke obligatorisk, og lavrisikograviditeter kræver generelt ikke denne test.

Alligevel er der medicinske tilstande, der gør det muligt for mødre at få brug for denne sundhedstest, såsom:

  • Mor har forhøjet blodtryk.

  • Mødre får medicin for at øge hastigheden af ​​fødslen.

  • Moderen får en epidural for at hjælpe med at håndtere smerter under veerne.

  • Mor oplever blødning under fødslen.

  • Mor har en historie med diabetes eller hypertension.

  • Mor har lavt fostervand.

  • Der er mistanke om, at reduktionen af ​​moderkagen kan reducere mængden af ​​blod, som fosteret modtager.

  • Mor føler, at fosterbevægelsen ikke er den samme, uberegnelig eller langsommere end normalt.

  • Fosteret i livmoderen er i en usædvanlig stilling.

  • Mor har tvillinger.

  • Der er indikationer på infektion som HIV, hepatitis B eller C.

Læs også: Vær forsigtig, faren for lækage af fostervand

Nå, det var nogle af de forhold, der tillader mødre at få et sundhedstjek med et værktøj kardiotokografi . Bare rolig, mødre skal blot rutinemæssigt tjekke livmoderen for at kunne opdage eventuelle abnormiteter tidligt, så behandling kan gives med det samme. Mødre kan også spørge alt om graviditet direkte til lægen gennem ansøgningen nok med Hent Ansøgning på mors telefon.