Urinvejsinfektion hos babyer, er det farligt?

, Jakarta - Babyer skal virkelig holdes rene, da de er mere modtagelige for sygdomme. En ting der skal overvejes og udskiftes når den er fyldt eller der er afføring er bleer. Jo længere barnets lyske er knyttet til flydende eller fast afføring, jo større er risikoen for at udvikle lidelsen.

En af de lidelser, der kan opstå hos babyer på grund af dette, er en infektion i urinvejene. Dette sker, når barnets kønsorganer går ind i bakterier og forårsager infektion. Men kan disse lidelser forårsage skade på barnet? Her er en mere komplet diskussion om det!

Læs også: Kan Anyang-Anyang være et tegn på en urinvejsinfektion?

Farer ved urinvejsinfektioner, der påvirker babyer

Urinvejsinfektioner er generelt forårsaget af bakterier i blæren, eller hvor urin kommer ud af kroppen (urethra) og røret, der opbevarer urinen (urinledere). Dette sker, når væksten af ​​bakterier i kroppen ikke kan kontrolleres, så den akkumuleres og forårsager infektion i kønsorganerne på en dreng eller pige.

Bakterier og mikrober, der kan forårsage infektion, kan komme ind i urinvejene, når barnet har en snavset ble, eller når barnets lyske renses bagfra og frem. Sørg for at skifte ble og holde dig selv hydreret, så du kan tisse ofte, kan hjælpe med at forhindre urinvejsinfektioner.

Men er der nogen fare, der kan opstå, når barnet har denne lidelse? Når infektionen kun opstår foran på kønsorganerne, er behandlingen stadig rimelig let. På den anden side, hvis bakterien har inficeret urinlederne eller nyrerne, som også er kendt som pyelonefritis, kan der opstå mere alvorlige lidelser.

Derudover er urinvejsinfektioner hos spædbørn mere almindelige hos piger end hos drenge. Dette skyldes, at urinrøret er kortere og tættere på anus, hvilket kan være en kilde til bakterier. Dårlige hygiejnefaktorer plus sjældent at skifte et barns ble kan øge risikoen for, at det udvikler en urinvejsinfektion.

Læs også: Hvordan man behandler urinvejsinfektioner fuldstændigt

Så hvordan ved du, om dit barn har en urinvejsinfektion? Babyer med urinvejsinfektioner kan opleve nogle af følgende symptomer:

  • Feber med en temperatur på 38 grader Celsius eller højere.
  • Gråd under vandladning.
  • Urin, der lugter dårligt eller indeholder blod.
  • Let vred uden nogen åbenbar grund.
  • Nægter ofte at spise.
  • Har feber.

Hvis moderen har mistanke om, at hendes barn har en urinvejsinfektion, er det bedre at lave en urinundersøgelse. Hvis dette er sandt, vil lægen ordinere antibiotika for at dræbe bakterierne og eliminere infektionen. Lægen kan give antibiotika, sørg for at dit barn er færdig med lægemidlet.

Nogle børn har nyreproblemer og udvikler vesicoureteral refluks. Lidelsen opstår, når urinen strømmer tilbage i nyrerne efter at have været i urinlederne. Chancerne er lave, men det kan give alvorlige nyrerne skader fra en kronisk infektion, der gør barnet meget sygt.

Ved at kende til de farer, der kan opstå, hvis barnet har en urinvejsinfektion, forventes det, at forældre altid er opmærksomme på deres barns renlighed. Ingen forældre ønsker, at deres barn bliver syg. Gør derfor det bedste for dit barn, så det ikke får en urinvejsinfektion.

Læs også: Faren ved at ignorere urinvejsinfektioner

Så kan du også spørge lægen fra om urinvejsinfektioner hos spædbørn eller andre helbredsproblemer. Det er meget nemt, mor er lige nok Hent Ansøgning på Apps Store eller Play Store på smartphone Brugt!

Reference:
Nationwide børn. Tilgået 2020. Urinvejsinfektioner hos babyer.
NCBI. Tilgået 2020. Urinvejsinfektioner hos spædbarnet.