3 fødevarer, som folk med lavt blodtryk bør undgå

, Jakarta – Lavt blodtryk aka hypotension er en tilstand, hvor en person har blodtryk i arterierne, der er lavere end det normale tal. Når blodet strømmer gennem arterierne, lægger det pres på arteriernes vægge. Nå, det tryk måles derefter og bruges som et benchmark for styrken af ​​blodgennemstrømningen eller omtales som blodtryk.

Denne tilstand kan også forårsage obstruktion af mængden af ​​blod, der strømmer til vitale organer, såsom hjernen og nyrerne. Faktisk kan den begrænsede mængde blodgennemstrømning direkte påvirke ydeevnen af ​​det organ, der har en vigtig rolle i den menneskelige krop. Lavt blodtryk kan udløse symptomer på svimmelhed eller svimmelhed, kroppen føles ustabil og kan endda miste bevidstheden.

En person siges at have hypotension, hvis blodtrykket er under 90/60 og ledsaget af visse symptomer. Hos voksne er det normale blodtryk mellem 90/69 og 140/90. Tallet øverst viser det systoliske tryk og det diastoliske tryk i bunden. Hvis blodtryksmålingen viser et tal over 190/90, betyder det, at personen har forhøjet blodtryk, aka hypertension.

Hypotension kan udløse flere symptomer, såsom hurtige og uregelmæssige hjerteslag, svimmelhed, svaghed og kvalme og endda opkastning. Lavt blodtryk kan også få en person til at miste balancen, synet er forstyrret og føles sløret, bleg og altid føles koldt, dehydreret, at miste bevidstheden eller besvime.

Der er mange faktorer, der kan få en person til at opleve lavt blodtryk. Men faktisk kan blodtrykket svinge i løbet af dagen afhængigt af, hvilken type aktivitet der udføres. Det skal dog bemærkes, hvis ændringer i blodtrykket falder drastisk.

Aldersfaktorer, indtagelse af visse lægemidler, til vejrforhold er ofte årsagen til en persons modtagelighed for lavt blodtryk. For at hypotension og dens symptomer ikke ofte angriber, er der en enkel måde, der kan gøres, nemlig at justere din kost. Det vil sige, ikke skødesløst indtage mad og drikkevarer, især dem, der kan forværre symptomerne på hypotension.

Faktisk er der ingen fødevarer, der specifikt er forbudt at spise. Der er dog flere typer fødevarer, som anbefales at undgå, når denne sygdom rammer. Så hvilke typer fødevarer skal folk med lavt blodtryk undgå?

1. Fried Food

Mennesker med lavt blodtryk bør reducere deres forbrug af stegt mad. Årsagen er, at fedtet mad siges at påvirke blodtrykket og ikke er godt for kroppens generelle sundhed.

Fødevarer, der indeholder transfedt, såsom stegt mad, siges at blokere blodgennemstrømningen i kroppen. Det frygtes vil forværre symptomerne på hypotension, der opstår.

2. Koffein om natten

Personer med højt blodtryk rådes også til at indtage koffein i overskud, især om natten. Selvom det har fordele for kroppen, kan indtagelse af for meget koffein også udløse negative effekter. Derudover kan koffein også udløse søvnløshed, selvom folk med hypotension skal have masser af hvile.

3. Indeholder ikke salt

Personer med hypotension anbefales at øge mængden af ​​saltforbrug. Men pas på ikke at overdrive det. Årsagen er, at spise for mange fødevarer, der indeholder masser af salt, faktisk kan forårsage hypertension.

Har du et helbredsproblem og har brug for en læges råd? Brug appen lige! Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få anbefalinger til køb af lægemidler og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Kend 6 årsager til lavt blodtryk og hvordan man overvinder det
  • Lignende, men ikke det samme, dette er forskellen mellem mangel på blod og lavt blod
  • Højt blod vs lavt blod, hvilken fare