Hvorfor er der brug for antibiotisk salve, når man skifter bandage?

, Jakarta - Huden er det største område af kroppen og er det yderste lag til at beskytte kroppen. Dette organ har mange vitale funktioner, såsom immunitet, regulering af temperatur, fornemmelse og produktion af vitaminer. Huden er også dynamisk og i stand til at tilpasse sig ændringer. Men på grund af sin yderste placering er huden meget modtagelig for at blive ridset og forårsage skade.

Dannelsen af ​​sår på huden, især åbne sår, skal behandles på den rigtige måde, så de heler hurtigere og undgår virus- og bakterieinfektioner. Selvom det ofte undervurderes, viser det sig, at sårpleje kan have stor indflydelse på kroppens sundhed. Normalt skal udseendet af et åbent sår dækkes med en bandage for at undgå udsættelse for snavs og forhindre genridsning.

Denne bandage skal udskiftes korrekt, når den bliver våd eller snavset. Når du skifter bandagen, skal du også bruge en antibiotisk salve for at forhindre, at såret udvikler sig til en infektion. Nå, her er fordelene ved antibiotisk salve, som du har brug for at vide:

Læs også: Kend de nødvendige værktøjer og materialer, når du skifter bandager

Fordele ved antibiotisk salve

Sår på huden har virkelig brug for fugt for at hele hurtigt. Det er derfor, når du kommer til skade, skal du dække såret for at holde det fugtigt. Når den efterlades utildækket, udtørrer luften de nye overfladeceller, hvorved smerte øges eller helingsprocessen bremses.

Ud over at dække såret med en bandage, skal du også påføre en antibiotisk salve. Nå, denne antibiotiske salve hjælper med at holde såret fugtigt, så det ikke er for tørt eller for vådt og forhindrer såret i at blive inficeret.

Tips til at skifte bandagen korrekt

Udover at påføre antibiotisk salve, skal du også kende trinene for at skifte bandagen korrekt. Før du begynder at fjerne bandagen, skal du først vaske dine hænder for at sikre, at dine hænder er sterile og ikke overfører infektionsfremkaldende bakterier. Efter rene hænder er her trinene til at skifte bandagen, som du skal være opmærksom på:

  • Fjern forbindingerne én efter én forsigtigt og langsomt.
  • Begynd derefter forsigtigt at fjerne den snavsede bandage.
  • Rengør derefter såret med alkohol eller en antiseptisk opløsning.
  • Efter rengøring skal du begynde at påføre den antibiotiske salve, som lægen har ordineret.
  • Læg til sidst en ny og ren bandage og lim den fast med gips, så bandagen ikke åbner eller glider let.

Når du er færdig med at skifte bandagen, så glem ikke at vaske dine hænder igen og smide den brugte bandage tilbage på plads. Hvis du har et blødende sår, der siver ind i bandageområdet, er det en god idé at pakke den brugte bandage ind i en plastikpose, inden du smider den i skraldespanden.

Læs også: Bare rolig, sådan skifter du en bandage, når dit barn kommer til skade

Tegn på et inficeret sår

Du skal også kende tegnene på et inficeret sår, så det kan behandles med det samme. Lancering fra stoffer, Følgende er tegn på et inficeret sår, som du skal være opmærksom på:

  • Feber.
  • Sår der bløder igen.
  • Øget smerte i det skadede område.
  • Såret bliver rødt, hævet eller oser af pus.
  • Tilstedeværelsen af ​​røde linjer på huden startende fra såret rodnet ud.
  • Såret ser ud til at blive større eller dybere.

Læs også: Dette er en sikker proces med at skifte bandager på mødre efter C-sektion

Hvis du bemærker tegn på infektion, skal du kontakte din læge på at finde frem til den rigtige behandling. Via app , kan du kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak og Stemme / Videoopkald . Meget praktisk ikke? Kom nu, Hent nu!

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Skal du bandagere et snit eller sår, eller lade det lufte ud?.
stoffer. Tilgået 2020. Bandageskift.
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Instruktioner til udskiftning af kirurgisk bandage.