Den rigtige måde at holde blodtrykket normalt på

, Jakarta - Stigende blodtryk kan forårsage forskellige alvorlige medicinske tilstande, såsom hjertesygdomme og slagtilfælde. Derfor er det meget vigtigt regelmæssigt at tjekke blodtrykket, så det forbliver på normale tal. En anden grund, nogle tilfælde af mennesker med højt blodtryk føler ikke engang nogen symptomer.

Selvom der er mange faktorer, der udløser forhøjet blodtryk, er der også andre råd, du kan gøre for at forhindre, at forhøjet blodtryk stiger. Livsstil spiller en vigtig rolle i forebyggelsen af ​​forhøjet blodtryk.

Læs også: Har du brug for at vide, dette er normalt blodtryk i henhold til aldersniveau

Tips til at holde blodtrykket normalt

Hvis du tidligere har haft forhøjet blodtryk, skal du selvfølgelig holde dit blodtryk i normalområdet, så det ikke udvikler sig til en alvorlig sygdom. Her er en livsstil, du kan gøre for at holde dit blodtryk på et normalt niveau:

1. Undgå overskydende vægt

Blodtrykket stiger ofte med vægtøgning. Overvægt kan også forårsage vejrtrækningsproblemer under søvn ( søvnapnø ). Nå, denne tilstand øger så blodtrykket. Vægttab er en af ​​de mest effektive livsstilsændringer til at kontrollere blodtrykket.

Udover at tabe dig, bør du også være opmærksom på din taljeomkreds. Årsagen er, at mængden af ​​fedt, der samler sig omkring taljen, kan øge risikoen for forhøjet blodtryk. Lancering Mayo Clinic, Mænd med en taljemål på mere end 102 centimeter og kvinder med en taljemål på mere end 89 centimeter har risiko for at udvikle forhøjet blodtryk.

2. Regelmæssig motion

Regelmæssig fysisk aktivitet er en anden meget effektiv måde at kontrollere blodtrykket på et sundt niveau. Sørg for at træne regelmæssigt hver dag. Den øvelse du laver behøver ikke at være anstrengende. Du kan bare tage en afslappet gåtur i cirka 30 minutter hver dag. Det er vigtigt at være konsekvent, for hvis du stopper med at træne, kan dit blodtryk stige igen. Ud over at gå kan du prøve andre sportsgrene, nemlig jogging, cykling, svømning eller dans.

Læs også: Vide, hvad der kan udløse hypertension

3. Reducer natriumindtaget

Du har sikkert ofte hørt, at indtagelse af salt kan øge blodtrykket. Effekten af ​​natriumindtag på blodtrykket varierer faktisk mellem grupper af mennesker. Det er bedst at begrænse dit natriumindtag til mindst 1.500 milligram om dagen for at holde dit blodtryk på et normalt niveau. Ikke kun salt, forarbejdede snacks og visse fødevareingredienser, der indeholder højt salt, skal du også undgå.

4. Indtagelse af sund mad

En sund kost er også en af ​​nøglerne til et sundt blodtryk. For at undgå forhøjet blodtryk bør du vælge fødevarer rige på fuldkorn, frugt, grøntsager og fedtfattige mejeriprodukter. Undgå også fødevarer, der indeholder mættet fedt og kolesterol.

Et andet tip, du skal vide, er at øge forbruget af fødevarer, der indeholder højt kalium. Hvorfor? Kalium kan reducere virkningen af ​​natrium på blodtrykket. De bedste kilder til kalium er generelt i frugt og grøntsager.

5. Begræns indtagelse af alkohol

Begræns alkoholforbruget med måde, dvs. én drink om dagen for kvinder og to drinks om dagen for mænd. At drikke mere end moderate mængder alkohol kan øge blodtrykket betydeligt. Derudover kan indtagelse af alkohol også reducere effektiviteten af ​​blodtryksmedicin.

6. Hold op med at ryge

Rygestop hjælper blodtrykket tilbage til det normale. Rygestop kan også reducere din risiko for hjertesygdomme og forbedre dit generelle helbred. Folk, der holder op med at ryge, kan leve længere end folk, der aldrig holder op med at ryge .

7. Overvind stress

Kronisk stress kan forårsage forhøjet blodtryk. Lejlighedsvis stress kan også bidrage til forhøjet blodtryk, hvis du reagerer på stress ved at spise en usund kost, drikke alkohol eller ryge.

Tag dig tid til at tænke på stressfaktorer, såsom arbejde, familie, økonomi eller sygdom. Når du ved, hvad der forårsager stress, skal du overveje måder at eliminere eller reducere stress på.

Læs også: Kan højt blodtryk påvirke tænkeevnen?

Det er nogle effektive tips til at holde blodtrykket på normale tal. Hvis du har klager, når du har forhøjet blodtryk, skal du ikke vente med at få det tjekket af en læge. Inden du besøger hospitalet, lav en tid via appen så det er nemmere.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. 10 måder at kontrollere højt blodtryk på uden medicin.
Hverdagssundhed. Tilgået 2021. Sådan opretholdes normalt blodtryk.