Førstehjælp til druknende mennesker

, Jakarta – Svømning er en form for motion, der ikke kun er sund, men også sjov og kan gøre kroppen frisk. Ikke underligt, at denne type sport er elsket af mange mennesker, fra børn til voksne. Når det er gjort med den rigtige teknik, er svømning faktisk sikkert at gøre. Men risikoen for at drukne er der altid, især for folk, der ikke forstår svømmeteknikker, eller når de svømmer i dybt hav og med store bølger. Derfor er det vigtigt at kende den førstehjælp, der kan gives til en druknende her.

Drukning er en tilstand, hvor en person ikke er i stand til at holde munden over vandet for at trække vejret. På tidspunktet for drukningen vil der komme vand ind i luftvejene og dermed lukke luftvejene, hvis påvirkning offerets bevidsthed vil aftage, indtil han er bevidstløs.

Læs også: 4 måder at overvinde øresmerter fra dykning

Den rigtige måde at hjælpe en druknende person på

Når nogen drukner, er her de førstehjælpstrin, du kan tage:

1. Bed omgående om hjælp

Det allerførste, du skal gøre, når du ser nogen drukne, er at skrige for at få opmærksomhed fra andre mennesker omkring dig. Uanset om du direkte kan hjælpe eller ej, er der ikke noget galt i at bede andre om hjælp for at gøre det nemmere at hjælpe ofre. Du kan også bede kystvagten om hjælp, hvis du har en eller ringe til beredskabet med det samme.

2. Fjern offeret fra vandet

Derefter skal du kigge dig omkring efter værktøjer, der kan hjælpe med at få offeret op af vandet. Hvis offeret stadig er ved bevidsthed og bevæger sig i vandet, så prøv at ringe og berolige ham. Hvis du kan, så prøv at tage fat i ofrets hånd eller brug et reb og andre hjælpemidler. Vigtigst af alt, prøv at få offeret op af vandet med det samme.

3. At hjælpe et drukneoffer

At hjælpe et drukneoffer kan kun udføres af uddannet personale eller personer, der har gode svømmefærdigheder. Derudover er det også vigtigt at medbringe passende udstyr, når du skal til at yde assistance. Lad ikke dig selv blive et offer, fordi du er uagtsom med at give hjælp.

Læs også: Er det rigtigt, at svømning med kontaktlinser er en risiko for uveitis?

4. Tjek offerets vejrtrækning

Efter at drukneofferet er blevet bragt i land, skal du straks lægge ham ned. Tjek for at se, om han stadig trækker vejret, ved at føre øret til siden af ​​offerets mund eller næse. Mærker du luften på dine kinder? Eller bevæger denne persons bryst? Hvis offeret ikke trækker vejret, skal du kontrollere for en puls i 10 sekunder. Hvis du ikke kan mærke pulsen, så lav HLR med det samme. hjerte-lunge-redning ).

5. Udfør CPR

HLR eller hjerte-lunge-redning kan du gøre ved at trykke midten af ​​brystet parallelt med brystvorten med håndfladen. Hvis det er nødvendigt, kan du gøre dette ved at bruge to overlappende hænder. Tryk forsigtigt ned på offerets bryst ca. 5 centimeter, 30 gange med en gennemsnitlig hastighed på 100 gange i minuttet. Med andre ord, tryk på brystet 30 gange på cirka 20 sekunder. Sørg for, at brystet vender tilbage til sin oprindelige position, før du trykker på det igen. Kontroller derefter, om offeret trækker vejret.

Hvis offeret stadig ikke trækker vejret, efter du har udført hjerte-lunge-redning, så prøv at åbne luftvejen ved at løfte offerets hoved og løfte hans hage. Gør det dog med forsigtighed, da der er mulighed for nakke- eller rygsøjleskade. Knib derefter offerets næse, og blæs derefter luft ind i offerets mund. Blæs to gange på et sekund.

Læs også: Pas på, det er farligt at svømme efter at have spist

Når offeret er ved bevidsthed, kan du tage ham til det valgte hospital til undersøgelse ved hjælp af applikationen . Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play som en hjælpende ven til at bevare din families sundhed.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2019. Drowning Treatment.