Genkendelse af betændelse i epiglottis

, Jakarta - Epiglottis er en elastisk brusk dækket med en slimhinde, som er placeret ved indgangen til strubehovedet eller stemmeboksen og bunden af ​​tungen. Epiglottis er formet som et blad og er en af ​​de ni bruskstrukturer, der udgør strubehovedet. Epiglottitis er en betændelse i epiglottis. Kom nu, lær denne betændelse dybere at kende!

Læs også: Kend forskellen mellem mandler og ondt i halsen

Epiglottitis, Betændelse i Epiglottis

Epiglottitis er hævelse og betændelse placeret ved bunden af ​​tungen. Epiglottis er en ventil, der forhindrer mad og drikke i at komme ind i luftvejene i halsen. Ved epiglottitis bliver dette væv inficeret, betændt og hævet, hvilket blokerer luftvejene. Selvom denne tilstand kan forekomme i alle aldre, er epiglottitis almindeligt forekommende hos børn. Fordi det er potentielt livstruende, kræver mennesker med epiglottitis akut medicinsk behandling.

Almindelige symptomer på epiglottitis, der vil vise sig

Hos børn vil symptomer på epiglottitis hurtigt forværres, selv i løbet af blot få timer. Hos voksne kan symptomerne langsomt blive værre. Disse symptomer omfatter:

  • Åndedrætsbesvær.

  • Høj feber.

  • Træk vejret gennem munden.

  • Alvorlig ondt i halsen.

  • Smerter og synkebesvær.

  • Højt og støjende vejrtrækning.

  • Rastløs og gnaven.

Symptomerne forsvinder, når kroppen læner sig frem eller sidder oprejst. Denne tilstand betragtes som en akut medicinsk tilstand, fordi den kan hæmme vejrtrækningen. Derfor, hvis en person oplever nogen af ​​symptomerne, bør de straks søge lægehjælp. Hvis denne tilstand ikke kontrolleres, kan det forværre vejrtrækningsbesvær. Epiglottis vil svulme op og dække luftrøret og derved blokere ilttilførslen og føre til døden.

Læs også: Kend 3 infektioner, der forårsager ondt i halsen

Årsager til epiglottitis i epiglottis

Hovedårsagen til epiglottitis er en bakteriel infektion kaldet S Streptococcus pneumoniae og Haemophilus influenzae Type B . Disse bakterier udløser betændelse i epiglottis. Infektionen vil få epiglottis til at svulme og blokere for ind- og udgang af luft i luftvejene, hvilket potentielt kan forårsage død.

Disse bakterier kan spredes gennem spyt, når en inficeret person nyser eller hoster og ikke dækker munden. Disse bakterier spredes gennem spyt gennem luften, der indåndes i munden.

Har du betændelse i epiglottis? Sådan forhindrer du det!

Du kan undgå bakterier for at undgå at blive inficeret med denne epiglottitis med livsstilsændringer, såsom:

  • Undgå at dele spiseredskaber med andre mennesker.

  • Vask hænder omhyggeligt med vand og sæbe. Brug hånddesinfektion alkohol for at forhindre spredning af sygdomme.

  • Oprethold en sund kost.

  • Undgå passiv rygning, eller stop med at ryge.

  • Hvil med nok søvn.

Du kan udføre hovedforebyggelsen med Hib-vaccinen eller DPT- og hepatitis B-vaccinen. Denne vaccine kaldes pentabio-vaccinen. Hvis din epiglottitis er forårsaget af en bakteriel infektion, kan du behandle den med antibiotika.

Læs også: Sådan overvinder du ondt i halsen

Du kan chatte direkte med ekspertlæger i applikationen igennem Snak eller Stemme/videoopkald om dit helbred . Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!