Kan normal levering efter kejsersnit?

, Jakarta - Det indonesiske kunstnerpar, Ringgo Agus Rahman og Sabai Morscheck, venter på fødslen af ​​deres andet barn. I 2016 fødte Sabai sit første barn, Bjorka, gennem en kejsersnit. Gennem sin personlige Instagram-konto på sociale medier udtrykte Ringgo Sabais ønske om at føde et andet barn gennem normal fødsel.

Tja, mange mødre har fået et kejsersnit i deres første graviditet og er interesserede i at få en normal fødsel til næste fødsel. Faktisk, kan eller ej, hva?

Det skal bemærkes, at vaginal fødsel efter kejsersnit eller vaginal fødsel efter kejsersnit (VBAC) betragtes som en sikker mulighed for mange mødre og deres babyer. At gennemføre en normal fødsel gør, at moderen går hurtigere hjem fra hospitalet og kan hurtigere komme sig. Faktorer som typen af ​​livmodersnit og sygehistorie faktorer bestemmer også, om moderen kan gennemgå VBAC eller ej.

Læs også: 3 kropsbehandlinger, der kan udføres efter fødslen

Potentiale for vellykket normal levering efter kejsersnit

Mange gravide oplever VBAC uden problemer. VBAC er en meget sikker mulighed for mødre, der har haft et tidligere kejsersnit og er blevet identificeret som lavrisiko. For mødre, der er blevet ordentligt screenet og anset for at være i stand til en VBAC, er succesraten mellem 60 og 80 procent.

Der er flere grunde til, at mødre måske skal prøve VBAC. Nogle mødre vil måske bare have en normal fødsel. I mellemtiden valgte andre mødre af følgende medicinske årsager:

  • Undgå kejsersnit, som har iboende risici såsom infektion af den nyfødte, blødning efter fødslen og komplikationer i forbindelse med anæstesi.
  • Reduktion af muligheden for blodtransfusioner for at mindske risikoen for blodbårne sygdomme.
  • Reduktion af indlæggelsestiden.
  • Kortere restitutionstid.

Generelt viste det sig, at gentagne kejsersnit hos kvinder havde en større risiko for død end VBAC. Det vil sige, at VBAC kan være et sikkert valg. Nå, mødre kan også diskutere dette med fødselslægen under et rutinemæssigt graviditetstjek på hospitalet, hvis du stadig har spørgsmål.

VBAC-risici at overveje

Selvom der er fordele ved at have en vaginal fødsel efter et kejsersnit, er der også nogle risici, du kan stå over for. VBAC kan forårsage livmodersprængning eller rivning af de farlige livmodermuskler forårsaget af ar fra et tidligere kejsersnit. Livmoderruptur kan være farligt for barnet og kan også være livstruende for moderen.

Læs også: Det er 20 fødsler, som mødre skal kende

Hvis livmodersprængning forårsager overdreven blødning, skal moderen muligvis straks gennemgå en blodtransfusion eller hysterektomi. Imidlertid er livmoderrupturtilfælde stadig lave, mindre end 1 procent, og er mere udsatte for mødre, der kræver kunstig induktion af fødsel.

Derudover er der større risiko for infektion hos både mor og baby ved forsøg på vaginal fødsel efter kejsersnit. Hvis moderen skal gennemgå en VBAC, skal du vælge at føde på et hospital med faciliteter udstyret til at udføre et akut kejsersnit, hvis det er nødvendigt.

Forberedelse før du laver VBAC

Hvis du fik et kejsersnit i din tidligere graviditet og ønsker at få en normal fødsel i din næste graviditet, bør du begynde at tale om VBAC fra det første prænatale besøg.

Diskuter moderens bekymringer og håb med fødselslægen eller jordemoderen. Sørg for, at din læge eller jordemoder har en komplet sygehistorie, herunder optegnelser over tidligere kejsersnit og andre livmoderprocedurer.

Lægen eller jordemoderen kan bruge moderens sygehistorie til at beregne muligheden for en VBAC. Planlæg at føde barnet i en facilitet udstyret til at håndtere et akut kejsersnit. Diskuter også risici og fordele ved VBAC under graviditet, især hvis visse risikofaktorer ikke er til stede.

Mødre skal også vide, at hvis den første fødsel blev udført ved kejsersnit, så skal den næste graviditet udskydes i mindst 2 år. Denne afstand anbefales også til kejsersnit og normale fødsler. Hvis graviditet indtræffer på mindre end 2 år, er der mulighed for en sundhedsrisiko. En af de mest fatale risici er livmoderruptur.

Læs også: Åbningsstadier i arbejdskraft, som du har brug for at kende

Hvis moderen vælger at få en VBAC under fødslen, vil hun følge samme proces som ved en normal fødsel. Fødselslægen vil anbefale kontinuerlig overvågning af barnets hjertefrekvens og forberedelse til et kejsersnit, hvis det er nødvendigt.

Hvis moderen har helbredsproblemer under graviditeten, så tal straks med fødselslægen gennem ansøgningen at få ordentlig behandling. Kom nu, Hent Ansøgning nu!

Reference:
Børns sundhed. Tilgået 2020. Kan jeg få en vaginal fødsel, hvis jeg havde et tidligere kejsersnit?
Forældre. Tilgået i 2020. Hvad er VBAC? Alt om vaginal fødsel efter kejsersnit
WebMD. Tilgået 2020. Kan jeg få en vaginal fødsel efter et kejsersnit?