Er der nogen bivirkninger ved behandling af nyresten med ESWL?

"Der er mange effektive metoder til behandling af nyresten at gøre. En af dem er ESWL-metoden. Alligevel viser denne metode sig at kunne forårsage nogle bivirkninger bagefter."

, Jakarta - Nyrerne er organer i kroppen, der er nyttige til at filtrere og fjerne affald, der kommer ind i kroppen. Hvis spildevandet er for stort eller forstyrret, kan der forekomme dannelse af hårde aflejringer. Denne lidelse er også kendt som nyresten.

En person, der lider af denne lidelse, skal straks i behandling for at forhindre en større lidelse. En behandling for nyresten, der kan gøres, er ESWL. Denne metode er ret effektiv til at håndtere nyreproblemer, men der er bivirkninger, der kan frembringes. Her er nogle bivirkninger, du skal være opmærksom på!

Læs også: Her er metoden til behandling af nyresten

Nogle bivirkninger af ESWL nyrestenbehandling

Extracorporeal shock wave lithotripsy (ESWL) er en behandling af nyresten, der anvender shock wave metoden. Denne metode er effektiv til at bryde nyresten i små stykker for at gøre dem nemmere at passere gennem urinvejene. Valget af denne metode kan hjælpe en person til at undgå mere invasiv kirurgi som behandling af nyresten.

ESWL nyrestenbehandling er bedst til behandling af sten, der er mindre i størrelse eller er i den øvre del af urinlederen. Lægen vil overveje størrelsen af ​​stenen, eventuelle eksisterende medicinske problemer og kroppens struktur, før den beslutter sig for den bedste metode til behandling af nyrelidelsen.

Du kan også afgive en bestilling på nyrestenbehandling med ESWL-metoden gennem appen som er integreret med flere kendte hospitaler. Nok med Hent Ansøgning , kan alle bekvemmeligheder i adgang til sundhed opnås ved at bruge smartphone i hånden!

Læs også: 6 måder at forhindre nyresten på

ESWL er normalt effektiv til behandling af nyresten, der blokerer for strømmen af ​​urin og forårsager smerte. Denne metode kan også bruges, hvis nyrestenen er større end 5 millimeter i diameter eller omtrent på størrelse med et blyant viskelæder.

Derudover bør du også vide, om denne nyrestenbehandling kan forårsage flere bivirkninger, såsom:

1. Netværksskade

En af bivirkningerne ved ESWL-nyrestenbehandling er vævsskader. Selvom der er gjort den bedste indsats for at reducere mængden af ​​skader, men nogle gange er nogle ting uundgåelige. Bivirkninger kan opstå i nyreområdet, men udelukker heller ikke muligheden for at opstå i området nærmest nyren.

2. Hæmaturi

Behandling af ESWL-nyresten kan også give bivirkninger i form af blod i urinen eller hæmaturi. Det er så almindeligt at opleve, at de fleste læger behandler det som et tilfældigt fund. Andre mener, at hæmaturi indikerer en tilpasning mellem chokbølgerne og nyrerne.

3. Infektion

Under behandling af nyresten kan chokbølger forårsage kavitation. Dette kan forårsage skade på blodkarrene i nyrerne og mikroblødning. Dette problem kan føre til overførsel af bakterier i stenen til blodbanen, hvilket forårsager infektioner, såsom sepsis og urinvejsinfektioner.

Læs også: Dette er, hvad der sker med kroppen, når der opstår nyresten

4. Ufuldkommen forhindring

Behandling af nyresten med ESWL-metoden er nyttig til at bryde sten til at blive mindre, så de kan fjernes fra kroppen. Nogle gange er denne procedure ikke helt vellykket, så obstruktionen er ufuldstændig. Nyresten, der ikke går helt i opløsning, kan forblive blokerende for urinlederen, hvilket i sidste ende kræver yderligere lægehjælp.

Det er nogle af de bivirkninger, der kan opstå efter behandling af nyresten med ESWL-metoden. Hvis du ikke ønsker at lide af nyresygdomme, er det en god idé at tage en sund livsstil. En af de sunde livsstile, der skal gøres, er regelmæssigt at indtage nok vand hver dag.

Reference:
Medicinske nyheder. Fået adgang i 2021. Shock Wave Lithotripsy Sikkerhed og bivirkninger.
Cleveland Clinic. Hentet 2021. Shock Wave Lithotripsy.