Er der en måde at slippe af med HPV-virus?

, Jakarta – Human Papillomavirus eller bedre kendt som HPV-virus er en virus, der kan få vorter til at vokse i forskellige dele af kroppen. Normalt lever HPV-virussen på hudceller. HPV-virussen har 100 forskellige typer vira. 40 typer, som kan udløse kønsvorter.

HPV er kendt som årsagen til livmoderhalskræft. Faktisk er det ikke alle HPV-vira, der forårsager kræft for syge. Der er flere typer af HPV, der er harmløse, men der er nogle typer af HPV, der kan forårsage alvorlig sygdom, såsom vira HPV 16 og HPV 18. Ifølge WHO er 70 procent af livmoderhalskræft forårsaget af disse to typer HPV .

Faktisk kan HPV-viruset behandles på flere måder. HPV kan behandles i henhold til tilstanden af ​​sygdommen forårsaget af HPV-virus.

1. Kønsvorter

Hvis HPV-virus forårsager kønsvorter, kan du bruge aktuelle lægemidler såsom salicylsyre og trichloreddikesyre. Salicylsyre arbejder for gradvist at erodere vortelaget. Mens trichloreddikesyre, tjener til at forbrænde proteiner, der findes i vorteceller. Ikke kun med topisk medicin, kan kønsvorter også fjernes ved hjælp af andre metoder såsom laserkirurgi eller genital vorteoperation.

2. Livmoderhalskræft

Hvis kønsvorter er påvist og udvikler sig til livmoderhalskræft, vil behandlingen naturligvis være anderledes end behandlingen af ​​kønsvorter. Lægen vil yde medicinsk behandling i henhold til behovene i patientens tilstand. Den første behandling er dog at gennemgå nogle tests for at forhindre, at sygdommen bliver værre.

Kan HPV-virus elimineres?

Selvom nogle sygdomme, der opstår på grund af HPV-virus, kan behandles, kan selve HPV-virusset ikke fjernes fra kroppen. HPV-virussen vil stadig være i kroppen og kan overføres til andre mennesker, selvom nogle sygdomme fra HPV-virussen er blevet fjernet. Der er dog flere måder, man kan gøre for at forhindre HPV-virussen. En af dem er vaccination. Der er flere vaccinationer, du kan gøre for at forhindre spredning af HPV-virus i din krop. Normalt anbefales denne vaccine til unge piger mellem 10 og 26 år.

Ud over vaccination er der flere andre måder, der er nyttige til at forhindre spredning af HPV-virussen, såsom at opretholde personlig hygiejne og intime områder, undgå multiple partneradfærd, og glem ikke at bruge kondomer for at reducere overførslen af ​​HPV. virus. Der er ikke noget galt, at spise nogle fødevarer, der kan forhindre dig i at overføre HPV-virus, såsom:

1. Grøntsager

Grøntsager, såsom tomater, salat og søde kartofler er faktisk rige på beta-caroten, som kan omdannes til retinol. Dette indhold er naturligvis meget nyttigt til at øge kroppens immunsystem mod HPV.

2. Gurkemeje

Gurkemeje indeholder curcumin, som effektivt kan beskytte kroppen mod HPV-virus.

3. Svampe

Svampe har antivirale egenskaber, der kan bekæmpe de dårlige virkninger af HPV-virus.

4. Hvidløg

Hvidløg indeholder faktisk allicin . Allicin er en forbindelse, der vil beskytte kroppen mod sygdomsfremkaldende patogener, herunder HPV-virus.

Udover at du flittigt spiser nogle af disse fødevarer, skal du også have en sund livsstil, så dit helbred bevares. Der er intet galt i at spørge din læge om en sund livsstil eller hvordan man forebygger denne HPV-virus. Lad os bruge appen at spørge lægen direkte. Hent Ansøgning via App Store eller Google Play!

Læs også:

  • Er det rigtigt, at HPV er farligere end HIV?
  • Effekten af ​​IUD prævention på livmoderhalskræft
  • 7 typer vacciner, som voksne har brug for