4 ting du skal vide om hæmodialyse

Jakarta - At udføre dialyse er en måde, der kan gøres for at undgå komplikationer, der opstår på grund af lidelser, der angriber nyrerne. Dialyseprocessen, kendt som hæmodialyse, udføres for at erstatte nyrefunktion, der ikke fungerer korrekt.

Læs også: Hvem har brug for at udføre dialyse?

Hæmodialyse er processen med at rense og filtrere blodet ved hjælp af en maskine for midlertidigt at befri kroppen for skadelige stoffer, som faktisk udføres af nyrerne.

Hæmodialyseprocessen kan kontrollere blodtrykket i kroppen og hjælpe med at balancere niveauer af kemikalier, der er vigtige for kroppen, såsom kalium, natrium. og calcium. Kom nu, ved et par ting om hæmodialyse nedenfor.

Ved, hvem der har brug for hæmodialyse

Hæmodialyse skal udføres af personer med nyresvigt, både dem med akut og kronisk nyresvigt. Kend de symptomer, der opstår i kroppen og bruges som indikationer for nyresvigttilstande, såsom symptomer på uræmi, der får kroppen til at opleve kløe, kvalme, opkastning, appetitløshed og konstant træthed.

Desuden er høje niveauer af syre i blodet eller acidose symptomer på nyresvigt. Tjek på det nærmeste hospital, når du oplever nogle af de symptomer, der er tegn på nyresvigt, og sørg for, om du har brug for hæmodialyse eller ej.

Læs også: Patienter med akut nyresvigt har brug for hæmodialyse hele livet

Er der bivirkninger ved hæmodialyse?

Hæmodialyse eller dialyse er en effektiv foranstaltning til at opretholde livskvaliteten for mennesker med nyresvigt. Det viser sig dog, at hæmodialyse har bivirkninger for patienter, der gennemgår denne proces, såsom blodtrykssænkning, muskelkramper, søvnforstyrrelser, depression, kvalme og mavekramper. Ikke nok med det, nogle gange oplever mennesker, der gennemgår hæmodialyse, en ophobning af fosfor, som får huden til at kløe.

Her er hæmodialyseforberedelsen

Processen med dialyse eller hæmodialyse kan ikke udføres pludseligt, men omhyggelig forberedelse er nødvendig. Patienter, der gennemgår dialyse, er lavet af veje for at lette ind- og udgang af blod fra kroppen. Der er flere typer adgang til hæmodialysepatienter, såsom:

  1. Cimino. Cimino er en ledning, der bruges til at forbinde arterier og vener. Normalt udføres cimino ofte, fordi det har den bedste sikkerhed sammenlignet med andre adgange.

  2. Arteriel venetransplantation. Adgang bruges til at forbinde arterier og vener ved at tilføje et fleksibelt syntetisk rør.

  3. Hæmodialyse kateter. Der findes to typer hæmodialysekatetre, dobbelt lumen og tunnelkørsel.

Uanset typen af ​​adgang skal denne adgang til blodkar holdes ren og sikker for ikke at forårsage komplikationer og helbredsproblemer for patienten.

Læs også: Dialyseprocedure, hvis du oplever nyresvigt

Kend hæmodialyseprocessen

Før dialyseprocessen gennemgår patienten en undersøgelse for at sikre sin helbredstilstand. Derefter rensede lægeholdet dialyseadgangen og satte en nål til dialyseprocessen. En nål fører blod til dialysemaskinen, en nål til at returnere rent blod fra maskinen til kroppen. Dialyseprocessen tager omkring 2,5 til 4,5 timer.

Det er nogle ting, du skal vide om hæmodialyse. Tro ikke, at hæmodialyse er en skræmmende proces, når blodet bliver vasket, får patienten lov til at slappe af i sengen, mens han ser fjernsyn, læser eller sover.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Hæmodialyse
National Kidney Foundation. Tilgået i 2019. Hæmodialyse