Former for seksuel chikane, du skal kende

, Jakarta - Seksuel chikane kan ske for alle, inklusive mænd og kvinder. Citeret fra Komnas Perempuan-artiklen om former for seksuel chikane, er seksuel chikane defineret som seksuelle handlinger gennem fysisk eller ikke-fysisk berøring med målet for ofrets seksuelle organer eller seksualitet.

Nogle tilfælde af seksuel chikane bliver ofte ignoreret og betragtet som trivielle af gerningsmændene. Faktisk kan denne adfærd bestemt ikke tolereres. Ikke få ofre for seksuel chikane, der oplever langvarige traumer. Følgende er former for seksuel chikane, du skal være opmærksom på.

Læs også: Tag det ikke let på det, disse 5 vittigheder inkluderer seksuel chikane

Former for seksuel chikane

Indtil nu har mange mennesker ikke forstået, hvilken adfærd der falder ind under kategorien seksuel chikane. Her er kategorierne af seksuel chikane, du skal være opmærksom på:

  1. Forførende adfærd

Forførende adfærd er karakteriseret ved seksuel adfærd, der er stødende, upassende og uønsket af offeret. For eksempel at drille nogen for at gøre dem utilpas, tvinge nogen til at gøre noget, de ikke kan lide, og andre invitationer, som nogen ikke fortjener eller ønsker.

  1. Seksuel krænkelse

Denne adfærd er i form af alvorlige seksuelle krænkelser såsom berøring, følelse eller tvangsrækning, såvel som seksuelle overgreb, der ikke er passende eller ønsket af en person.

  1. Sexchikane

Denne adfærd er i form af sexistiske udtalelser, der fornærmer eller nedgør nogen på grund af deres køn. For eksempel nedsættende kommentarer, nedsættende billeder eller skrifter, obskøne vittigheder eller vittigheder om sex.

  1. Seksuel tvang

Denne adfærd er relateret til sex, som er ledsaget af truslen om straf. Det vil sige, at en person er tvunget til at udføre adfærd, som han ikke ønsker. Ellers fik han trussel om visse straffe. Det kan være i form af tilbagekaldelse af jobforfremmelser, negative jobevalueringer, trusler mod personlig eller familiesikkerhed, til trusler om terror og mord.

  1. Seksuel bestikkelse

Denne adfærd er i form af en anmodning om seksuel aktivitet med et åbent løfte om belønning. For eksempel inviterer en kvinde/mand et barn til at have sex med penge, så længe han ikke fortæller andre om det.

Læs også: 6 Traumer på grund af seksuel vold

Seksuel chikane kan også skelnes efter dens adfærd. Lancering fra Regn Organisation, former for seksuel chikane i henhold til deres adfærd, nemlig:

  • Seksuelle kommentarer og vittigheder om ens krop;
  • At fløjte andre offentligt;
  • Invitationer til at have sex eller andre seksuelle handlinger;
  • Spredning af rygter om andres seksuelle aktivitet;
  • At røre sig selv seksuelt foran andre;
  • At tale om sin egen seksuelle aktivitet foran andre;
  • Seksuel berøring, som er at røre nogens kropsdele uden tilladelse;
  • Viser andre mennesker seksuelle billeder, videoer, historier eller genstande.

Hvis du står over for ovenstående situationer, er her de handlinger, du kan tage.

Tips til håndtering af seksuel chikane

At tillade seksuel chikane er ikke en god løsning. Uanset hvor lille den er, bør seksuel chikane ikke tolereres. Her er hvad du skal gøre, hvis du bliver udsat for seksuel chikane:

  • Hvis du får en seksuel invitation, så sig "nej" bestemt.
  • Find ud af, hvem der er ansvarlig for at håndtere seksuel chikane i dit område. Dette gøres for at forhindre lignende misbrugssager i fremtiden.
  • Hold ikke din oplevelse af seksuel chikane for dig selv. Fortæl de nærmeste personer eller personer, du stoler på. Denne metode er gjort for at få moralsk støtte fra andre, samt for at beskytte andre mod at blive det næste offer.
  • Hvis du oplever psykisk stress efter at have været udsat for seksuel chikane, skal du straks tale med en psykolog/psykiater.

Læs også: Forklaring til børn om seksuel chikane

Har du brug for at tale om seksuel chikane med en psykolog/psykiater, kan du bruge appen .Via app, Du kan kontakte en psykolog/psykiater via Snak , og Stemme/videoopkald .

Reference:
Komnas Perempuan. Tilgået 2020. 15 former for seksuel vold
Regn Organisation. Tilgået 2020. Seksuel chikane