Er bivirkningerne af difteri-injektioner farlige hos din lille?

, Jakarta – At give difterivaccine også kaldet difterivaccination er en af ​​de mest effektive måder at beskytte din lille mod sygdommen. At give denne vaccine kan reducere risikoen for at få difteri, som er en infektionssygdom forårsaget af en bakterie kaldet Corynebacterium difteri . Disse bakterier kan nemt spredes fra én person til en anden.

Derfor er det meget vigtigt at beskytte børn med vacciner. Efter at have modtaget denne immunisering, kan dit lille barn vise symptomer eller bivirkninger. Er bivirkningerne af denne vaccine farlige? Svaret er nej.

Så forældre behøver ikke at bekymre sig for meget. Du skal dog ikke ignorere de alvorlige og langvarige bivirkninger. Hvad er de bivirkninger, der kan opstå ved difterivaccinen? Her er diskussionen!

Læs også: Dette er det rigtige tidspunkt at give børn difterivaccinen

Bivirkninger af difterivaccine hos børn

De bakterier, der forårsager difteri, overføres gennem luften. Overførsel kan forekomme, når en person ved et uheld inhalerer eller sluger de sprøjt af spyt, der frigives, når en inficeret person hoster eller nyser. Difterivaccinen gives til børn for at mindske risikoen for at overføre bakterierne. Fordi difteri er en tilstand, der ikke bør tages let på. Denne sygdom kan forårsage åndenød, lungebetændelse, nerveskader, hjerteproblemer og endda død.

Læs også: Ting at gøre efter difterivaccination

Vaccination udføres for at reducere risikoen for overførsel af denne sygdom. Difterivaccine gives i kombination med andre sygdomsvacciner, nemlig ved stivkrampe og kighoste (kighoste), eller med stivkrampe alene.

Der er 5 typer difterivaccination tilgængelige, nemlig:

  1. DTP-vaccination, som er en vaccine givet til børn under 7 år for at forebygge difteri, stivkrampe og kighoste.
  2. DTaP-vaccination er næsten det samme som DTP, men kighostevaccinen er modificeret, så den forventes at reducere vaccinens bivirkninger.
  3. DT-vaccination, som er en vaccine givet til børn under 7 år for at forebygge difteri og stivkrampe.
  4. Tdap-vaccinationen, givet til børn og voksne i alderen 11-64 år, for at forhindre stivkrampe, difteri og kighoste.
  5. Td-vaccinationen er en vaccine givet til unge og voksne for at forhindre stivkrampe og difteri. Denne type vaccine anbefales at udføres en gang hvert 10. år.

Der er flere symptomer eller bivirkninger, der kan opstå efter vaccination, såsom svimmelhed, sløret syn, ringen for ørerne, bevidstløshed eller besvimelse. Hos børn kan symptomer forekomme feber eller hævelse.

Vaccination kan også få en person til at føle stærke smerter i skulderen, der gør det svært at bevæge sig, men det er sjældent. Allergiske reaktioner kan også opstå, efter at din lille har fået difterivaccination.

Difterivaccine injektioner vil generelt få børn til at opleve bivirkninger, såsom smerter, hævelse eller rødme i den injicerede kropsdel, feber, hovedpine, muskelsmerter, svaghed, kvalme og opkastning, diarré, nedsat appetit og kræsenhed hos børn. Gå ikke for meget i panik, hvis der opstår bivirkninger, men du skal stadig være på vagt. Hvis der er høj feber, barnet græder i mere end 3 timer, eller et anfald, skal du straks søge læge.

Læs også: Forskelle i difterivaccine hos børn og voksne

Mødre kan også søge førstehjælp for at overvinde bivirkningerne af difterivaccinen hos børn med applikationen . Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og Cha t, når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og tips om pleje af et sygt barn fra en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference
Medline Plus. Tilgået 2029. Difteri-, stivkrampe- og kighostevaccine (DtaP).
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Difteri-, stivkrampe- og acellulær pertussis-vaccine (intramuskulær vej).
WHO. Hentet 2020. Observeret rate af vaccinereaktioner. DTP-vaccine.
Indonesisk børnelægeforening. Tilgået i 2020. Fuldfører/forfølger immunisering.