Er det sikkert for gravide kvinder at tage medicin mod tandpine?

, Jakarta – Tandpinetilstande, som mange mennesker oplever, kan forårsage ubehag ved at forstyrre daglige aktiviteter. Imidlertid er behandling let at gøre for at overvinde problemet med tandpine. Hvad så med tilstanden for gravide kvinder, der oplever tandpine?

Læs også: Tandpine gør det svært at blive gravid, virkelig?

Hormonelle ændringer, der forekommer hos gravide kvinder, forårsager mange påvirkninger, herunder tandsundhedsproblemer. Dette er normalt, selvom det gør dig utilpas. Gravide kvinder bør dog undgå at tage stoffer uforsigtigt og tage forholdsregler for at undgå tandpine.

Årsager til, at gravide oplever tandpine

For gravide kvinder er det ret forvirrende at opleve helbredsproblemer under graviditeten, fordi mødre ikke kan tage stoffer skødesløst. Hvis den tandpine, du oplever, er uudholdelig, er det en god idé straks at gå til den nærmeste tandlæge. Men tidligere kender de forskellige faktorer, der forårsager tandpine gravide kvinder, nemlig:

1. Hormonændringer

Rapporteret fra UK National Health Service , hormonelle ændringer, der opstår under graviditeten, kan øge risikoen for, at moderen får tandpine. Hormonelle ændringer under graviditeten gør tandkødet mere modtageligt for betændelse, hævelse og blødning. Ikke kun det, hormonelle ændringer, der opstår, er mere tilbøjelige til, at gravide kvinder har plak.

2. Spise søde fødevarer

Under graviditeten, trang Dette er en tilstand, der ofte opleves af gravide kvinder. Der er forskellige fødevarer, du ønsker at spise, herunder søde fødevarer. Rapporteret fra Healthline forældreskab At spise meget sød mad under graviditeten kan få gravide til at få tandpine. Søde fødevarer øger også risikoen for huller.

3. Opkast under morgenkvalme

Gravide kvinder oplever generelt morgen kvalme , især i første trimester. Morgen kvalme karakteriseret ved kvalme og opkastning. Nå, opkastning kan få tænderne til at blive udsat for mavesyre. ifølge Healthline forældreskab , mavesyre, der stiger, kan erodere tænder og risikere at udvikle huller. Måden at forhindre det på er at skylle munden med vand efter opkastning, så mund- og tandsundheden kan blive normal igen.

Læs også: Mors tandhygiejne kan påvirke fosterets sundhed, hvordan kan du det?

Kan gravide tage medicin mod tandpine?

Den bedste behandling for tandpine hos gravide er at besøge tandlægen. Naturligvis kan gravide kvinder ikke tage tandpinemedicin uforsigtigt. Dette gøres for at undgå de dårlige virkninger af at bruge tandpinemedicin på babyer i livmoderen.

Mødre kan spørge tandlægen direkte gennem ansøgningen at behandle symptomer. Generelt kan brugen af ​​paracetamol stadig bruges af gravide, men bør anvendes i henhold til lægens råd. Derudover er der nogle lægemidler, der bør undgås, såsom aspirin, ibuprofen og naproxen, fordi de anses for at være farlige for babyen i livmoderen.

Rapporteret fra UK National Health Service Brug af paracetamol til gravide kan kun anvendes, hvis gravide oplever generende smerter og har høj feber. Brug altid paracetamol i den laveste dosis, så det ikke har nogen indvirkning på mor eller baby.

Lancering Mayo Clinic , gravide kvinder bør udføre tandpleje, når graviditeten går ind i andet trimester. Generelt er fosterets organer i andet trimester vokset fuldstændigt, så risikoen for nedsat vækst hos barnet er mindre.

Læs også: Tandpine kan virkelig udløse hjerneinfektioner?

Der er flere naturlige måder, der hjælper til at håndtere tandpine, som gravide oplever. At komprimere den ømme tand, gurgle med saltvand og flittigt rense dine tænder er alle måder at behandle tandpine på derhjemme.

Derudover er det bedre for mødre at forebygge tandpine ved at indtage mere vand, spise frugt og spise mad, der indeholder D-vitamin, så tandsundheden er velholdt.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Er tandlægearbejde under graviditet sikkert?
UK National Health Service. Tilgået 2020. Tænder og tandkød under graviditet
Healthline forældreskab. Tilgået 2020. Hvorfor tændersmerter under graviditet er en ting
UK National Health Service. Tilgået 2020. Kan jeg tage paracetamol, når jeg er gravid?