Sådan overvinder du skæl, der gør hovedbunden kløende

, Jakarta – Problemet med skæl er ikke kun et æstetisk spørgsmål, såsom når skælflager falder. Der er dog et andet irriterende problem, nemlig kløe. Der er flere grunde til, at skæl får hovedbunden til at klø.

Irriteret og fedtet hud, ikke shampooing, hår- og hovedbundshygiejneprodukter, der ikke er egnede til huden, udløser en kløende hovedbund. Så hvordan håndterer man skæl, der får hovedbunden til at klø? Mere information er her!

Tips til at overvinde kløende hovedbund

Skæl og eksem (seborrheic dermatitis) er de mest almindelige årsager til kløe. Her er nogle måder at behandle kløende hovedbund med hjemmemedicin:

Læs også: Nemme måder at overvinde genstridig skæl

1. Æblecidereddike

Denne hæfte i køkkenet er et populært hjemmemiddel til alle slags problemer, inklusive psoriasis. Hvordan bruges? Prøv at blande halvt vand og halvt eddike. Du kan sprøjte det på din hovedbund med en sprayflaske et par gange om ugen, lade det stå et stykke tid, og skyl det derefter af. Prøv dog aldrig dette middel, hvis du har et åbent sår på hovedet.

2. Pebermynteolie

Denne olie kan bruges til at lindre irriterende kløe. Derudover kan pebermynteolie også afkøle huden, hvilket kan lindre irriterede og betændte områder.

Brug af denne olie kan også øge blodgennemstrømningen, hvilket kan lindre kløe. Dens brug sker ved at røre to dråber pebermynteolie i en kop koldt vand. Masser forsigtigt blandingen ind i din hovedbund i et par minutter, og skyl derefter.

3. Tea Tree Oil

Håndkøbsshampooer indeholdende tea tree olie Også godt for hovedbunden. Normalt bruger folk det til de kløende symptomer på psoriasis og skæl. Som yderligere information, tea tree olie kan også bekæmpe lopper. Dens brug er også den samme som andre hjemmemedicin, der er blevet beskrevet tidligere.

Læs også: Tips til at slippe af med skæl med naturlige ingredienser

4. Citrongræsolie

Denne æteriske olie er astringerende Det er naturligt, hvilket betyder, at det reducerer blødninger fra mindre sår og gør huden mindre fedtet. Det er også antiseptisk og lindrer kløe forårsaget af skælflager. Hvordan man bruger det er at dryppe citrongræsolie med en dosis shampoo for at shampoo dit hår.

Læs også: Følsom hovedbund kan forårsage skæl

5. Olivenolie

Olivenolie lindrer en kløende hovedbund, da den blødgør hovedbunden. Massér bare olien ind i din hovedbund og lad den sidde i cirka en time, og vask derefter dit hår. Har du et genstridigt hovedbundsproblem, kan du spørge direkte på .

Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Det er nemt, bare Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge forældre kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Stress kan udløse kløende hovedbund

Ud over at bruge hjemmemedicin kan du også anvende følgende livsstile for at lindre eller forhindre en kløende hovedbund:

1. Reducer stress

Tro det eller ej, men mental sundhed kan påvirke det fysiske helbred. Stress kan gøre skælsymptomer værre.

2. Spis sund mad

Fødevarer, der indeholder zink, B-vitaminer og visse fedtstoffer, kan forhindre skæl.

3. Hold håret rent

Shampoo forsigtigt mindst hver dag for at undgå en fedtet hovedbund. Prøv at bruge en shampoo, der indeholder zinkpyrithion; som er et antibakterielt og svampedræbende middel, selensulfid; antifungale lægemidler, salicylsyre; et stof, der fjerner skæl på hovedbunden, ketoconazol; svampedræbende lægemidler; stenkulstjære; hvilket sænker hastigheden, hvormed døde hudceller smuldrer af.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. Skæl: Hvad din kløende hovedbund forsøger at fortælle dig
MedicinNet. Tilgået i 2020. Hjemmemidler mod kløende hovedbund