6 typer hoste fra mild til svær at passe på

Jakarta – Hoste er kroppens naturlige reaktion på at udstøde fremmede stoffer fra luftvejene. Hoste kan også være et tegn på visse medicinske tilstande. På grund af dette skal du kende typerne af hoste fra mild til svær, så du straks kan tage skridt til at behandle den sygdom, du oplever. Her er typerne af hoste fra mild intensitet til svær!

Læs også: Myter eller fakta Kvinder har høj risiko for kronisk hoste

1. Hoste med slim

Hoste med slim er en hoste karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​slim eller slim. Denne tilstand bliver normalt hurtigt bedre af sig selv. I alvorlige tilfælde kan ophostning af slim være forårsaget af flere tilstande, såsom lungebetændelse, kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), kronisk bronkitis, akut bronkitis og astma. Ud over disse tilstande kan ophostning af slim også forekomme hos spædbørn eller småbørn på grund af forkølelse eller influenza.

2. Tør hoste

En tør hoste er en sten, der forårsager en kløende følelse i halsen. Denne tilstand opstår normalt i lang tid på grund af en oplevet øvre luftvejsinfektion. Hos både voksne og børn varer en tør hoste normalt flere uger. En række tilstande forårsager tør hoste, herunder ondt i halsen, ondt i halsen, tonsillitis, astma, betændelse i slimhinderne og udsættelse for støv eller forurening.

3. Paroksysmal Hoste

Paroxysmal hoste er et symptom på kighoste, som er en bakteriel infektion, der forårsager alvorlig hoste hos patienter. Faren er, at denne hoste vil gøre alt ilt i lungerne tabt, hvilket forårsager en hvæsende lyd, når den syge trækker vejret. Adskillige helbredstilstande er karakteriseret ved paroxysmal hoste, nemlig astma, kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), lungebetændelse, tuberkulose eller kvælning.

Læs også: Hoste med slim heler aldrig, pas på disse 5 sygdomme

4.Hostekryds

Krydshoste er en type hoste, som normalt opleves af børn under 5 år på grund af en virusinfektion. Denne tilstand vil forårsage irritation og hævelse i de øvre luftveje, hvilket gør det svært for barnet at trække vejret. Hosten vil komme tæt på som en gøende hund, for hævelsen giver hæshed og skingre vejrtrækninger. Når det opleves i alvorlige tilfælde, vil hoste gøre den syge bleg eller blålig.

5. Kighoste

Kighoste er en tilstand kendt som pertussis, som er en type hoste forårsaget af en bakteriel infektion. Denne hoste er meget modtagelig for at blive oplevet af børn, der ikke er blevet vaccineret, hvilket er karakteriseret ved forkølelse eller influenza, fra mild til svær intensitet. Mennesker med denne sygdom kan overføre sygdommen til andre 2 uger efter infektion.

6.Hosteblod

Hvis du oplever hoste ledsaget af blod, skal du straks gå til det nærmeste hospital, ja! Denne type hoste kræver ordentlig behandling, fordi blodet, der kommer ud, kan komme fra lungerne eller luftvejene. At hoste blod op er et symptom, hvis du har et farligt medicinsk problem, såsom kronisk betændelse, endda tumorer.

Læs også: Lær mere om effektive hosteteknikker

Vær altid opmærksom på de hostesymptomer du oplever, ja! Du skal ikke bare ignorere det. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, kan du diskutere de helbredsproblemer, du oplever, med lægen i ansøgningen , Ja!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Hentet 2020. Hostetyper: Hvad betyder de?
Healthline. Hentet 2020. Hvad betyder min type hoste?