Spaltelampeprocedure til trakomdetektion

, Jakarta – Trakom er en øjensygdom forårsaget af en bakteriel infektion Chlamydia trachomatis . Udover at observere symptomerne, kan trakom også diagnosticeres ved undersøgelse ved hjælp af spaltelampe .

I første omgang forårsager trakom symptomer på mild kløe og irritation af øjne og øjenlåg. Derefter kan dine øjenlåg blive hævede, og pus vil dræne fra øjet. En øjenlæge kan diagnosticere trakom ved at se på disse symptomer under en øjenundersøgelse.

Nogle gange er der dog også behov for yderligere test for at bekræfte diagnosen. På den måde kan lægen give den rette behandling i forhold til den øjensygdom, du oplever.

Læs også: Vær forsigtig, trakom kan forårsage blindhed, hvis det ikke behandles

Hvad er spaltelamper?

Inspektion spaltelampe er en undersøgelse, der ofte bruges til at diagnosticere øjensygdomme. Også kaldet biomikroskopi, spaltelampe giver øjenlægen mulighed for at undersøge dit øje mikroskopisk for eventuelle abnormiteter eller problemer. spaltelampe Dette gøres ved hjælp af et mikroskop med et meget stærkt lys.

Spaltelampeprocedure

Når man laver en inspektion spaltelampe , vil øjenlægen bede dig om at sidde på stolen foran instrumentet spaltelampe . Derefter vil du blive bedt om at placere din hage på hagestøtten og din pande mod pandestøtten. Dette er for at holde hovedet stabilt under undersøgelsen.

Derefter kan lægen bruge øjendråber, der indeholder et gult farvestof, for at hjælpe med at se problemer foran øjet. Udvidende dråber kan også bruges til at udvide pupillen for at få et bedre udsyn til bagsiden af ​​øjet.

Øjenlægen udfører undersøgelsen ved at sidde med front mod dig og kigge på dine øjne gennem et mikroskop. Så vil lægen tænde spaltelampe og fokuserer en højintensiv lysstråle mod dine øjne. Selvom lyset er meget stærkt, vil det ikke forårsage skade på dine øjne eller forårsage smerte. Så du behøver ikke bekymre dig.

Læs også: Tidlige øjentjek, hvornår skal du starte?

Hvordan diagnosticeres trakom ved hjælp af en spaltelampe?

Inspektion spaltelampe giver lægen mulighed for at se dele af øjet mere detaljeret for at opdage tegn på trakom. Her er de dele af øjet, som lægen kan se gennem en undersøgelse spaltelampe Sådan diagnosticeres trakom:

  • bindehinde. Dette er en tynd, klar hinde, der beklæder det hvide i øjnene. Bindehinden dækker også membranoverfladen af ​​det indre øjenlåg. Hvis du har trakom, kan du se fem eller flere follikler eller små klumper indeholdende lymfocytter på den indre overflade af det øvre øjenlåg (bindehinden).
  • Øjenlåg. Denne del af øjet hjælper med at beskytte øjeæblet mod snavs eller skader. I tilfælde af trakom kan gentagne infektioner forårsage ardannelse på det indre øjenlåg. Arret fremstår ofte som en hvid streg, når det undersøges med forstørrelse. Dine øjenlåg kan vende indad, hvilket får øjenvipperne til at vokse indad (entropion).
  • Hornhinde. Dette er det gennemsigtige lag af iris og pupil. Hornhinden beskytter øjet og hjælper også med at transmittere lys gennem pupillen til nethinden bagerst i øjet. Men når du har trakom, fortsætter den indvendige foring af dit arrede øjenlåg med at deformere og få øjenvipperne til at bøje indad og gnide mod og skrabe hornhinden. Denne tilstand får hornhinden til at blive uklar. uklarhed af hornhinden ) hvilket reducerer kvaliteten af ​​synet.

I svære tilfælde af trakom, undersøgelse spaltelampe kan vise vækst af nye blodkar i hornhinden.

Læs også: Kend de 5 stadier af trakomudvikling ifølge WHO

Det er forklaringen på proceduren spaltelampe at diagnosticere trakom. Hvis du oplever symptomer på trakom, bør du straks få tjekket dine øjne ved direkte at bestille tid hos en øjenlæge på det sygehus du vælger via ansøgningen . Så hvad venter du på? Kom nu, Hent Ansøgning for nemt at få den mest komplette sundhedsløsning.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Trakom.
American Academy of Ophthalmology. Tilgået 2020. Hvad er en spaltelampe?.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Hvad er en spaltelampe-eksamen?