Kan følsomme tænder heles?

, Jakarta - Smerter forbundet med følsomme tænder, opstår i tændernes nerver. Denne smerte forbliver ikke altid i dine tænder, nogle er midlertidige, nogle går tabt og opstår inden for en vis periode. For at du ikke tager fejl, lad os finde ud af mere om følsomme tænder!

Læs også: Andre årsager til tandpine end huller i tænderne og hvordan man overvinder dem

Følsomme tænder, hvad er det?

Følsomme tænder er en følelse af ubehag i tænderne, der udløses af indtagelse af fødevarer og drikkevarer, der er for søde, for varme, for sure og for kolde. Hos syge kan følsomme tænder give smerter i form af et skarpt stød og forekomme kortvarigt.

Tandfølsomhed opstår, når dentinet, eller mere almindeligt kendt som den bløde del af tanden, blotlægges uden beskyttelse. Når tusindvis af nerver i dentinet ikke længere er beskyttet mod stimulering af den mad eller drikke, der indtages, forårsager det tandpine og smerte.

Kan følsomme tænder helbredes?

Følsomme tænder kan helbredes med ordentlig og omhyggelig pleje. At holde dine tænder og mund rene med regelmæssig brug af følsom tandpasta er ret effektivt til at helbrede tilfælde af følsomme tænder, der ikke er for alvorlige. Denne tandpasta indeholder strontiumchlorid eller kaliumnitrat, som kan beskytte tændernes nervesystem og blokere smertesignaler på grund af indtagelse af visse fødevarer og drikkevarer.

Hvis brugen af ​​følsom tandpasta ikke går væk, vil lægen normalt finde ud af, hvad der er årsagen til følsomme tænder. Hvis følsomme tænder er forårsaget af huller eller andre tandkødsproblemer, vil lægen normalt behandle kilden til problemet, før han behandler følsomme tænder.

Læs også: 5 tips til at overvinde følsomme tænderproblemer

Efter at årsagen til følsomme tænder er fundet og behandlet. Den nye læge vil behandle følsomme tænder ved at påføre en speciel gel på tandlaget for at mindske smerten forårsaget af følsomme tænder. Læger vil normalt også anvende fluorgel for at forhindre huller og styrke tandbelægningen. Dette gøres for at forhindre forekomsten af ​​følsomme tænder i fremtiden.

Nå, denne behandling vil ikke virke, hvis den kun udføres én gang. For maksimalt resultat skal behandlingen gentages. Dette skal også ske samtidig med god og korrekt tandpleje. Så hvis du stadig er doven til at børste tænder, og fortsætter med at indtage mad eller drikke, der kan udløse følsomme tænder, vil behandlingen være forgæves.

Behandling af følsomme tænder i hjemmet

Nå, hvis følsomme tænder på noget tidspunkt opstår igen, er her nogle enkle måder, der kan bruges til at behandle følsomme tænder derhjemme:

  • Vælg bløde børster for at beskytte tandemaljen.

  • Når du har børstet dine tænder, skal du bruge mundskyl til at hjælpe med at behandle følsomme tænder.

  • Brug en speciel tandpasta til følsomme tænder.

  • Undgå mad og drikke, der udløser forekomsten af ​​følsomme tænder.

  • Stop med vanen med at bide negle.

  • Undgå at lægge for meget pres på tænderne under børstning.

  • Du kan børste dine tænder 30 minutter til en time efter at have spist eller drukket med søde og sure ingredienser.

Læs også: Det er ikke kun tandsmerter, det er 3 virkninger af tandkødsbetændelse på kroppen

Har du nogen af ​​symptomerne på følsomme tænder? Ring straks til lægen, ja! Fordi korrekt behandling kan minimere forekomsten af ​​komplikationer, så behandlingen udføres hurtigere. Med , kan du vælge en læge, der passer til dine behov. Så hvad venter du på? Kom nu, Hent ansøgningen med det samme!