Frugter, der skal undgås, når mavesyren vender tilbage

Jakarta - Mavesyresygdom har et andet navn, nemlig: gastroøsofageal reflukssygdom (GERD). Hos syge optræder symptomer mindst 2 gange om ugen. Denne tilstand er vilkårlig, den kan opleves af alle, inklusive børn. Symptomer på brystsmerter, der opstår, mistænkes ofte som et hjerteanfald eller koronar hjertesygdom.

Selvom det ved første øjekast ser ens ud, er symptomerne på mavesyre ikke så dødelige som andre hjertesygdomme. Behandlingen skal dog ske med det samme, så der ikke opstår komplikationer hos den syge. Hvis symptomerne gentager sig, er her frugterne af mavesyretabuer, der skal undgås, og grundene til det.

Læs også: Her er de forskellige tabuer for mennesker med GERD

Mavesyreafholdenhed Frugter at undgå

Af de tusindvis af frugttyper er citrusfrugter, såsom appelsiner, citroner og grapefrugter, frugter, der afholder sig fra mavesyre. Disse frugter indeholder et højt C-vitamin og er godt for kroppens sundhed. Men hvis det tages, når mavesyren stiger, i stedet for at blive bedre, vil symptomerne kun blive værre. Frugten af ​​afholdenhed fra mavesyre kan udløse den brændende fornemmelse i maven til at blive værre.

Fra forskning udført på 382 deltagere. Hele 67 procent klagede over at opleve sværhedsgraden af ​​symptomer efter indtagelse af citrusfrugter. Det føles som en brændende fornemmelse i brystet. Hvorfor er citrusfrugter mærket som afholdenhed fra mavesyre? Årsagen i sig selv er, at mængden af ​​syre deri er i stand til at svække spiserørsmusklen, så mavesyren let stiger.

Læs også: Hvilke speciallæger behandler gastroøsofageal reflukssygdom?

Andre fødevarer, der er afholdenhed for mavesyre

Det er ikke kun citrusfrugter, der er frugten af ​​mavesyretabuer, her er en række fødevarer, du skal undgå, når mavesyren blusser op:

1. Tomat

Tomater har et højt syreindhold ligesom citrusfrugter. For mennesker med mavesyre kan tomater få mavesyren til at stige. Ud over friske tomater skal de syge også undgå forskellige forarbejdede tomater, såsom saucer.

2. Hvidløg

Hvidløg er hovedkrydderiet i køkkenet. Denne naturlige ingrediens er også god for hjertesundheden. Men vidste du, at disse naturlige ingredienser kan forårsage halsbrand? Derudover kan hvidløg have en indflydelse på at øge mavesyren, hvis det indtages i overskud.

3. Løg

I lighed med hvidløg er løg en fødevareingrediens, der indeholder syre. Især når det stadig er råt. Vil du spise det, anbefales det i den rigtige portion og når mavesyren ikke får tilbagefald, ja.

4. Peber

Peber har en smag, der har tendens til at være krydret. På grund af dette bør fremstilling af peber undgås af personer med mavesyre. Dette ene krydderi kan udløse en stigning i mavesyreniveauet, så der opstår symptomer.

5. Krydret mad

Krydret mad indeholder capsaicin, som er en forbindelse, der langsomt fordøjes af kroppen. Disse forbindelser udløser stigningen af ​​mavesyre hurtigt, endda i stand til at irritere halsen direkte.

6. Chokolade

Chokolade har mange gode sundhedsmæssige fordele. Men hvis du er tilbøjelig til mavesyre, bør du begrænse mængden af ​​forbrug, ja. Dette skyldes, at chokolade indeholder meget fedt og koffein, som er to ingredienser, der er de vigtigste triggere for mavesyre.

7. Fried Food

Stegt eller fastfood er det mest populære. Denne type mad er dog en af ​​de største årsager til, at mavesyren stiger. Hvis du lider af mavesyre, så prøv at begrænse og undgå denne type mad, ja.

8. Alkohol

Alkohol er et tabu for mennesker med mavesyre. Det skyldes, at alkohol ikke kun svækker lukkemuskelklappen i halsen, men stimulerer også øget syreproduktion i maven.

Læs også: Drikkevarer, der er sikre for personer med mavesyre at indtage

Det er frugten af ​​afholdenhed fra mavesyre sammen med andre fødevarer, der ikke bør indtages, når mavesyren kommer igen. Hvis du oplever dette ene sundhedsproblem, bedes du diskutere det med din læge i ansøgningen at finde de rigtige behandlingstrin, ja.

Reference:
Johns Hopkins medicin. Tilgået 2021. GERD-diæt: Fødevarer, der hjælper med sure opstød (halsbrand).
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Hvad skal du spise og undgå, hvis du har GERD.
Healthline. Tilgået 2021. 7 fødevarer til at hjælpe din sure opstød.