Naturlige hæmorider under graviditeten, her er hvordan du overvinder det

Jakarta – Hæmorider, som ofte kaldes hæmorider, er et sundhedsproblem, som gravide kvinder ofte klager over. Hæmorider opstår på grund af hævelse af venerne i anus. Rapportering fra American Pregnancy Association, hæmorider er forbundet med forstoppelse. Forstoppelse kan øge trykket på endetarmen og perineum.

Alligevel behøver mødre ikke at bekymre sig, hvis de oplever hæmorider, mens de er gravide, fordi denne sygdom er almindelig i tredje trimester af graviditeten. Mødre behøver kun at identificere årsagerne, symptomerne og hvordan man korrekt behandler denne tilstand, så hæmorider ikke bliver værre.

Læs også: Symptomer på hæmorider ignoreres ofte

Genkendelse af symptomer på hæmorider under graviditet

Så hvordan genkender man symptomerne, når moderen oplever hæmorider under graviditeten? Generelt er symptomerne på hæmorider under graviditet og under normale forhold ikke meget forskellige. Et almindeligt symptom, der ofte opstår hos en person, der er ramt af hæmorider, er udseendet af kløe efterfulgt af en brændende fornemmelse i anus. Ydermere vil moderen opdage, at der kommer blod ud efter afføring ledsaget af smerter i området omkring anus.

Et andet symptom, der er let at finde, er udseendet af en klump omkring anus, der forårsager smerte, når moderen er eller efter en afføring. Disse klumper opstår på grund af tryk under afføring, hvilket gør moderen utilpas. Det er ikke umuligt, at moderens mave stadig føles fuld og mæt selv efter afføring. Alligevel vil denne sundhedssygdom gradvist komme sig, efter at barnet er født.

Overvindelse af hæmorider under graviditet

Hæmorider under graviditeten er ikke noget at bekymre sig om. Hvis moderen oplever det, skal du gøre følgende måder at håndtere hæmorider på:

  1. Sid ikke for længe

At sidde for længe siges at være en af ​​årsagerne til hæmorider. Ifølge WebMD sætter det at sidde for længe pres på blodkarrene i underkroppen, hvilket kan gøre hæmorider værre. Hvis du føler, du har siddet for længe, ​​så skift stilling ved at stå, lægge dig ned eller gå en kort tur. For mennesker med hæmorider kan det forværre virkningerne af at sidde for længe.

Læs også: Kontorarbejde Sidder for længe, ​​pas på hæmorider

  1. Få nok hvile

Gravide frarådes at lave diverse anstrengende aktiviteter, der gør kroppen træt, fordi det ikke er godt for fosterudviklingen. Når man er gravid, rådes mødre til at hvile sig mere, fordi kroppen lettere bliver træt, når man er gravid. Ud over at genoprette energi til kroppen, hjælper hvile med at reducere de dårlige virkninger af hæmorider.

Hvis de hæmorider, som du oplever, bliver værre, bør du konsultere en læge for korrekt behandling. Via app , nu kan mødre bestille tid hos en læge på forhånd gennem ansøgningen . Du skal blot vælge lægen på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

  1. Forbrug af næringsrig mad

Hæmorider er også forårsaget af mangel på fibre i kroppen. Vær derfor opmærksom på moderens daglige ernæringsindtag, såsom at spise mere fiberholdig mad og drikke vand. Balancer det også med let, men regelmæssig motion. Indtagelse af masser af fibre og vand hjælper med fordøjelsen.

Læs også: Kend de 4 kendetegn ved gravide druer

  1. Varmt bad

Der er mange fordele ved varmt vand for kroppen, såsom at hjælpe blodcirkulationen og hjælpe med at slappe af stive kropsmuskler. Når moderen har hæmorider, hjælper iblødsætning i varmt vand med at mindske smerter og kløe i analområdet, så moderen føler sig mere tilpas.

Det er, hvad du kan gøre for at behandle hæmorider under graviditeten. Husk altid at være opmærksom på din krops sundhed, især under graviditet.

Reference:
American Pregnancy Association. Tilgået 2019. Hvad kan du gøre for at forhindre hæmorider under graviditeten?.
Mayo Clinic. Tilgået 2019. Hvad kan jeg gøre for at behandle hæmorider under graviditeten?.
WebMD. Tilgået 2019. Hæmorider under graviditet.