Muskelsmerter, der ikke vil hele, kan være et symptom på disse 6 sygdomme

, Jakarta – Muskelsmerter er en almindelig sundhedsklage. Det ser ud til, at næsten alle har oplevet muskelsmerter. De fleste muskelsmerter er ikke et tegn på en alvorlig tilstand og bliver normalt hurtigt bedre med korrekt behandling. Men hvad nu hvis de muskelsmerter, du oplever, heller ikke forsvinder? Vær forsigtig, denne tilstand kan være forårsaget af følgende sygdomme.

1. Calciummangel

Mangel på calcium kan få en person til at opleve symptomer, såsom muskelsmerter, muskelkramper, snurrende hænder og kan i alvorlige tilfælde forårsage anfald. Der er forskellige årsager til, at en person mangler calcium, herunder D-vitaminmangel, nyresygdom i slutstadiet og parathyreoideahormonforstyrrelser.

Læs også: Tjek de 4 bedste calciumkilder til vegetarer

2. D-vitaminmangel

D-vitaminmangel kan også forårsage muskelsmerter og muskelkramper. Denne tilstand opleves oftest af mennesker, der sjældent udsættes for solen. Derudover er D-vitaminmangel også en af ​​årsagerne til osteomalaci.

Osteomalaci er en knoglelidelse, der får knogler til at blive skøre og lettere knække. Andre symptomer på osteomalaci er vægttab, muskelsvaghed (især i taljen og lårene) og ændringer i formen af ​​rygsøjlen og lemmerne.

3. Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk sygdom karakteriseret ved muskelsmerter i hele kroppen. Muskelsmerter fra fibromyalgi kan vare længe, ​​men kan lindres med medicin og livsstilsændringer. Denne sygdom er også ofte ledsaget af forskellige andre lidelser, såsom at føle sig træt, når du vågner om morgenen, angst, depression og fordøjelsesbesvær.

Indtil nu vides det ikke, hvad den præcise årsag til fibromalgi er. Selvom denne sygdom påvirker muskler, er smerte i disse væv ikke ledsaget af muskelvævsskade, i modsætning til gigt eller andre betændelser.

Læs også: Ikke let, hvordan skal man håndtere fibromyalgi?

4. Myalgi

I modsætning til fibromyalgi forekommer muskelsmerter på grund af myalgi kun i et lille antal muskler i kroppen, eller de kan spredes i hele kroppen. Sværhedsgraden varierer også, lige fra mild til uudholdelig. De fleste myalgier går som regel over i løbet af kort tid, men i nogle tilfælde kan det vare i længere tid. Denne muskelsmerte kan også sprede sig til nakke, ryg, ben og hænder.

5. Rhabdomyolyse

Rhabdomyolyse er en skade på skeletmuskelvæv, der kan forårsage smerter og muskelkramper. Der er flere faktorer, der kan øge en persons oplevelse af rabdomyolyse, lige fra traumer til indtagelse af visse stoffer. Tilstedeværelsen af ​​genetiske forstyrrelser i muskelmetabolismen kan også lette forekomsten af ​​denne muskelskade.

6. Nervekompression

En anden årsag til muskelsmerter, der ikke går væk, er kompression af nerverne. Denne deprimerede nervetilstand kan også forårsage andre klager, såsom muskelkramper, prikken, selv i alvorlige stadier, kan forårsage lammelser i visse kropsdele.

Tal med din læge om tilstanden af ​​langvarige muskelsmerter, du oplever for at få en sikker diagnose. Især hvis smerterne er ledsaget af andre alvorlige symptomer, såsom rødt og hævet udslæt, åndedrætsbesvær og stiv nakke. En fysisk undersøgelse kan hjælpe med at diagnosticere den underliggende årsag.

For midlertidigt at lindre muskelsmerter kan du gøre følgende måder, nemlig at tage smertestillende midler, hvile ømme muskler, komprimere med varmt vand eller tage et varmt bad og undgå anstrengende aktiviteter, indtil smerterne forsvinder.

Læs også: Muskelsmerter efter træning, kan du få massage med det samme?

Du kan også drøfte klager over muskelsmerter til lægen. igennem Video/taleopkald og Snak , kan du bede om sundhedsråd når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.