Tandpine smerter, dette er den rigtige måde at lindre det på

Jakarta – Det gør ikke kun ondt, tandpine gør dig også utilpas, når du laver aktiviteter. Du kan endda have svært ved at spise. Faktisk varierer årsagerne til denne tandpine, lige fra følsomme tænder, huller eller endda revner, løse fyldninger på tænderne, synlige rødder af tænder, til paradentose, der angriber tænderne.

Faktisk, hvorfor gør mine tænder ondt? Tilsyneladende er emaljen eller det yderste lag af tanden ved at blive eroderet. Dette kan ske på grund af mad eller drikke, det kan også være fordi du ikke børster tænder ordentligt. Som følge heraf udsættes dentinet, som er det midterste lag af tanden, der indeholder nerver og blodkar, for ekstern eksponering. Det er det, der forårsager smerte, når du spiser eller drikker. Så for ikke at forstyrre aktiviteter, prøv følgende måder at lindre tandpine på.

  • Honning vand blanding

Der er antibakterielle og antiseptiske egenskaber, som du kan finde i honning, så honning bruges ofte som medicin til behandling af tand- og mundproblemer. Faktisk baseret på en undersøgelse udført af Atwa AD fra Fakultet for Tandsundhed, Al-Azhar University, Cairo, Egypten med titlen Virkning af honning til at forebygge tandkødsbetændelse og karies hos patienter, der gennemgår ortodontisk behandling lykkedes med at bevise, at honning kan hjælpe med at overvinde problemet med tandkødsbetændelse.

Læs også: Føler du dig ofte smertefuld, tegn på at have følsomme tænder?

  • Guava blade

Ikke kun som et naturligt middel til behandling af diarré, er guavablade også effektive til at kurere tandpine. En undersøgelse med titlen Sundhedseffekter af Psidium guajava L. Blade: En oversigt over det sidste årti Dette beviser tilstedeværelsen af ​​flavonoid antioxidanter i guava blade, som er meget brugt som en måde at lindre tandpine. Disse flavonoiders antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber er effektive til at fremskynde helingen af ​​en tandpine.

  • Gurkemeje

Denne urteplante er bedre kendt som en krydderiingrediens for at styrke duften og smagen i retter. Det viser sig dog, at der er mange andre funktioner af gurkemeje i sundhedens verden, herunder lindring af leversygdomme og fordøjelsesproblemer i årevis. I Indien er gurkemeje meget brugt til hudskønhed og for at øge udholdenhed. Fordi det har antimikrobielle, antioxidant- og astringerende egenskaber, der er meget gavnlige, er gurkemeje også effektiv til at kurere tandpine.

Læs også: Forlader hulrum, dette er virkningen

Curcuminforbindelsen indeholdt i gurkemeje er effektiv mod bakterier, der forårsager infektion i tandkødet, samtidig med at den reducerer betændelse, der opstår. Brugen af ​​gurkemeje til tandproblemer påføres ved at fæstne revet gurkemeje til den ømme tand, eller bruge gurkemeje som tandpasta.

  • Saltvand

Det ser ud til, at denne metode allerede er kendt for ørerne, når man taler om tandpine, ikke? Salts antiseptiske egenskaber er meget effektive til at dræbe og hæmme væksten af ​​bakterier på tænderne, der gør ondt i tænderne. Brugen af ​​saltvand til at overvinde problemet med tandpine er selvfølgelig ved at gurgle, men må ikke sluges.

Læs også: Naturlige og nemme måder at lindre tandpine på

Så det var nogle måder at lindre tandpine på, som du kan prøve derhjemme. Hvis det ikke virker at behandle smerter i tænderne, er det på tide, at du tjekker din tandsundhed til lægen. Så du slipper for at stå i kø, lav en tid hos tandlægen på det nærmeste sygehus ved hjælp af appen . Smerter tænder skal behandles med det samme, så smerterne kan forsvinde.

Reference:
Elixabet Diaz de Cerio, et al. 2017. Tilgået 2020. Health Effects of Psidium Guajava L. Leaves: An Overview of the Last Decade. International Journal of Molecular Sciences 18(4): 897.
Atwa A.D., et al. 2014. Adgang i 2020. Effekt af honning i forebyggelse af tandkødsbetændelse og karies hos patienter, der gennemgår ortodontisk behandling. The Saudi Dental Journal 26(3): 108-114.
WebMD. Tilgået 2020. Hvad kan du gøre ved følsomme tænder.