Er det OK at have sex tæt på fødselsdatoen?

, Jakarta – Når moderen går ind i 3. trimester af graviditeten, spekulerer moderen måske på, om det stadig er tilladt at have sex, mens man venter på den lilles fødsel? Han sagde, at det at have sex tæt på fødslen også er nyttigt som en naturlig induktion, hvilket letter processen, der fører til fødsel. Er det rigtigt?

Sex er kendt for at være sikkert under graviditet, forudsat at moderen er rask og ikke oplever nogen problemer. Denne seksuelle aktivitet forbedrer ikke kun gravide kvinders humør, men giver også sundhedsmæssige fordele. Alligevel er der ting, som mødre skal vide på forhånd, hvis du vil have sex i tredje trimester af graviditeten.

Læs også: Dette er, hvad gravide kvinder er forbudt at gøre i tredje trimester

Er intime forhold sikkert før fødslen?

Sex under graviditeten udføres bedst i graviditetens andet trimester, for på det tidspunkt vil de symptomer, der gjorde moderen utilpas i første trimester, langsomt begynde at forsvinde. Moderens styrke og vitalitet vil komme sig i andet trimester, så moderen kan nyde at have sex med sin partner mere.

Hvis moderens graviditet er sund, og der ikke er nogen anbefaling fra lægen om at holde sig væk fra sex, må moderen stadig have sex ved 40 ugers graviditet eller tredje trimester af graviditeten.

Alligevel gør en meget stor mave og mere følsomme bryster, at moderen ikke er så behagelig at have sex under denne graviditet. Hertil kommer, at i dagene op til levering,

Mange gravide mister lysten til at have sex.

Men hvis moderen ønsker at have sex, skal du ikke bekymre dig om at gøre det. Det kan trods alt være moderens sidste chance for at nyde et intimt forhold til sin partner. Fordi lægen efter fødslen vil råde moderen til ikke at have sex i 4-6 uger.

Læs også: At have sex efter fødslen, vær opmærksom på dette

Kan intimitet i graviditeten i tredje trimester udløse fødsel?

Svaret er, at det afhænger af tilstanden for hver gravid kvinde. Når livmoderhalsen og livmoderen hos en gravid kvinde er klar til fødsel, og terminsdatoen er tæt på, kan sex ved 40 uger hjælpe med at starte fødsel. Men hvis tilstanden af ​​den gravide kvinde og livmoderhalsen ikke er helt klar, hjælper det ikke noget at have sex.

Alligevel, hvis tiden til veer er kommet, og moderen ikke mærker veerne, kan moderen prøve at have sex med sin partner. Faktisk kan det at have sex før eller på din terminsdato gøre fødsel lettere på følgende måder:

  • Stimulerer livmoderen, når moderen får orgasme.
  • Udløser frigivelsen af ​​oxytocin, som er et hormon, der spiller en rolle i at regulere sammentrækninger.
  • Udvider livmoderhalsen og åbner den på grund af tilstedeværelsen af ​​prostaglandiner i sæden, som er hormoner, der udløser veer, blødgør og modner livmoderhalsen.

Hvis moderen ønsker at have sex for at fremkalde fødsel naturligt, prøv sexstillinger, der ikke lægger pres på maven, som f.eks. ske eller doggy stil .

Læs også: 6 tips til en sikker position for forhold, når du er gravid

Fordele og risici ved intime forhold før fødslen

Sex nær din terminsdato giver de samme fordele, som det giver under graviditeten. Denne seksuelle aktivitet hjælper gravide kvinder med at føle sig mere afslappede, forbedrer søvnkvaliteten og lindrer endda midlertidigt nogle af de gener, som graviditeten forårsager.

Sex kan også være en sjov måde for gravide kvinder at tage en pause fra de tanker, der kan få moderen til at bekymre sig før fødslen.

At have sex i tredje trimester af graviditeten har heller ingen sundhedsrisici. Det er meget sikkert at have sex under graviditeten, også ved 40 ugers graviditet.

Men at have sex under denne graviditet kan føles anderledes sammenlignet med tidligere. Gravide kvinder kan finde en lille pletblødning, når livmoderhalsen er begyndt at modnes. Par vil også mærke forskellen.

Meget udflåd fra skeden, som er normalt for gravide at opleve i slutningen af ​​graviditeten, kan gøre skedetilstanden ekstra glat, så det kan være sværere for en partner at opretholde en erektion. For at løse dette problem skal du sørge for, at din partner virkelig er klar, før du trænger ind.

Det er en forklaring på intime forhold i graviditetens tredje trimester. Det er en god idé for mødre at diskutere med lægen først, hvis de ønsker at have sex før fødselsdatoen. Du kan kontakte lægen gennem ansøgningen at tale om dette. Kom nu, Hent Ansøgning nu.

Reference:
Hvad kan man forvente. Tilgået 2020. Sex, når du er 40 uger gravid
Sundhedssiden. Tilgået 2020. Er det sikkert at have sex lige før fødslen?