4 fødevarer at undgå for personer med svimmelhed

Jakarta - Vertigo er en tilstand, der får en person til at opleve uudholdelig hovedpine og føle en fornemmelse af, at omgivelserne snurrer. Fornemmelsen af ​​spinning og svimmelhed kan hindre en person i aktiviteter. Disse symptomer opstår på grund af vestibulære lidelser på indersiden af ​​øret. Måske ikke mange mennesker ved det, men der er nogle svimmelhedsfremkaldende fødevarer, som skal undgås for at forhindre gentagelse, du ved.

Generelt kan vertigosymptomer opstå på grund af forskellige ting. Der er omkring 40 sygdomme eller tilstande i det indre øre, i nervesystemet eller hjernen, samt flere sygdomme lige fra diabetes, migræne, slagtilfælde, Parkinsons, til hjernetumorer, som kan forårsage svimmelhed. Risikoen for svimmelhed kan også stige hos personer, der har en aktiv rygevane, og som har en usund livsstil. En af dem er vanen med at indtage svimmelhedsbegrænsede fødevarer.

Læs også: Årsager til svimmelhed, du skal kende

Disse fødevarer kan forårsage svimmelhed

Når symptomerne gentager sig, kan svimmelhed forårsage symptomer som kvalme, opkastning, nystagmus (unormale øjenbevægelser), svedtendens og høretab. Den svimmelhed, du føler, når et svimmelhedsanfald opstår, kan vare i minutter, timer og kan komme og gå.

En af de bestræbelser, der kan gøres for at forhindre gentagelse af svimmelhedsanfald, er at opretholde en sund kost. Fordi der er flere typer af svimmelhed tabubelagt fødevarer, der skal undgås. Disse fødevarer skal undgås, fordi de kan øge den inflammatoriske proces i kroppen.

Opsummeret fra siden Vertigo Treatment, her er nogle typer svimmelhedstabubelagte fødevarer, der skal undgås:

  • Sød mad eller mad med højt sukkerindhold

Mad og drikkevarer, der er søde eller højt i sukker, såsom dem, der indeholder honning, granuleret sukker, brun farin, såsom kager og sodavand, bør undgås, fordi de kan forårsage udsving i væskevolumen i øret, der øger svimmelhedssymptomer. Som en sundere mulighed skal du bruge komplekse sukkerarter fra nødder, frø, kartofler og grøntsager.

Læs også: Hvordan man behandler og genkender årsagen til svimmelhed

  • Koffeinholdig mad og drikke

Koffein indeholdt i forskellige fødevarer og drikkevarer, såsom kaffe, te, chokolade, energidrikke og sodavand kan øge fornemmelsen af ​​ringen for ørerne. Derfor bør folk med svimmelhed undgå koffein.

  • Alkoholiske drikkevarer

Alkoholiske drikke skal også begrænses af personer med svimmelhed, fordi det kan påvirke sammensætningen af ​​væsken i det indre øre. Alkohol kan også forværre svimmelhed, når det indtages af personer med svimmelhed. De negative virkninger af alkohol kan også dehydrere kroppen og udløse skadelige metabolitter for det indre øre og hjerne. Derudover er alkohol også kendt som en udløser for migræneanfald, som også forårsager svimmelhed og kvalme.

  • Salt eller højt salt mad

Salte eller højt saltholdige fødevarer skal reduceres eller undgås af personer med svimmelhed. Dette skyldes, at natriumindholdet i salt kan gøre svimmelhed værre. At spise salt eller højt saltholdigt mad kan også udløse overskydende væskeophobning og påvirke væskebalancen og trykket i kroppen. Derfor bør personer med svimmelhed holde sig væk fra fødevarer med højt salt- eller natriumindhold, såsom ost, popcorn, chips, sojasovs og dåsemad.

Det er nogle fødevarer, som folk med svimmelhed bør undgå. Hvis du har undgået at indtage disse fødevarer, og der stadig forekommer svimmelhed, skal du straks tale med din læge om ansøgningen . Din læge kan ordinere nogle lægemidler, der kan hjælpe med at lindre tilbagevendende svimmelhedangreb. Utroligt nok kan du købe den medicin, som lægen ordinerer, gennem applikationen også.

Læs også: Denne Vertigo-terapi kan du lave derhjemme!

Andre tips til forebyggelse af svimmelhed

Forebyggelse af svimmelhed skal i princippet ske ved at overveje de forskellige årsager og risikofaktorer, som den enkelte lider har. For eksempel, hvis din svimmelhed er forårsaget af en øreinfektion, skal infektionen behandles med det samme i henhold til årsagen (enten på grund af en virus eller bakterier). Når infektionen er blevet behandlet, vil chancerne for vertigo-anfald falde af sig selv.

Derudover er der flere andre forebyggende indsatser, der kan gøres, udover at undgå svimmelhed, for at forhindre gentagelse, nemlig:

  • Lav ikke pludselige hovedbevægelser.
  • Prøv altid at rejse dig fra en sovende stilling gradvist ved at sætte dig ned først.
  • Hold altid dit hoved lidt højere end din krop, mens du sover.
  • Lav ikke nakkestræk.
  • Undgå bøjebevægelser.
  • Undgå rygning og indtagelse af alkoholholdige drikkevarer.
  • Undgå at slå hovedet.
  • Behandl sygdomme eller tilstande, der har potentiale til at forårsage svimmelhed (såsom diabetes eller forhøjet blodtryk).
  • Begræns indtaget af fed mad.
  • Tilstrækkeligt behov for kropsvæske.
  • Tag medicin som angivet.
Reference:
Lev stærkt. Tilgået 2020. Fødevarer, der skal undgås for svimmelhed.
DiVertigo. Tilgået 2020. Kostplan for svimmelhed: Hvad skal man spise og ikke spise, når man har svimmelhed...