Har du brug for kirurgi, er der behandlingsmuligheder for anal fistel?

, Jakarta – Anal fistel er en tilstand, hvor der dannes en lille kanal mellem enden af ​​tyktarmen og huden omkring anus. Denne tilstand opstår som en reaktion på en infektion i kirtlen i anus, der udvikler sig til en anal byld, som er dannelsen af ​​en pusfyldt lomme.

Anal fistel ligner en kanal eller et lille hul, efter at pus er drænet. Ud over bylder er analfistler også i fare for personer med lavere mave-tarmsygdomme, såsom: Crohns sygdom . Som følge heraf føler de syge smerte eller ubehag i huden omkring anus.

Denne sygdom er også normalt en fortsættelse af en byld omkring anus eller rektum (anorektal), der brister. Forekommer generelt ofte hos mænd i alderen 20-40 år.

Hvis en person oplever denne tilstand, oplever han eller hun flere symptomer såsom:

  • Udledning af blod eller pus under afføring.

  • Området omkring anus svulmer og bliver rødt.

  • Smerter i anus, der bliver værre, når man sidder eller hoster.

  • Feber og træthed.

  • Alvi inkontinens.

  • Irritation af huden omkring anus.

  • Der er pus omkring anus.

Læs også: 7 Alvorlige sygdomme markeret af blodige KAPITEL

Anal fistel behandling

Anal fistel kan ikke helbredes kun med medicin. Kirurgi er den vigtigste måde at behandle dette problem på, selvom det stadig indebærer risici såsom besvær med at få afføring eller muligheden for gentagelse.

Nå, her er metoderne til behandling af anale fistler, der kan gøres:

  • Operation. Denne handling er forudgået af en indledende undersøgelse af anus ledsaget af generel anæstesi. Denne undersøgelse bestemmer den kirurgiske teknik, der skal udføres, ved at overveje positionen af ​​analfistelen. En af de kirurgiske teknikker, der kan udføres, er den kirurgiske teknik seton placering . I denne procedure lægges en kirurgisk tråd på fistelen for at åbne den op, så pus fra bylden kan løbe ud. Det vedhæftede gevind vil blive strammet gradvist under efterhandlingskontrollen. Efter at såret er helt helet, vil tråden blive fjernet. Formålet med denne procedure er at dræne pus, udløse væksten af ​​bindevæv og bryde kanalen eller fistelen. Denne handling reducerer også risikoen for komplikationer af bækkeninkontinens.

  • Netværksadditionsprocedure. Denne metode kunne overvejes, hvor væv tages fra væggen af ​​endetarmen eller enden af ​​tyktarmen. Vævet bruges til at lappe fistelkanalen. Den næste kirurgiske teknik er installationen af ​​en speciel materialeprop. Denne prop absorberes af kroppen og lukker til sidst fistelen.

  • Fjernelse af fistelkanalen. Denne metode har til formål at fjerne betændt væv og kirtler. Denne handling kaldes retssager intersphincteric fistel traktat eller elevator.

  • Fistulotomi eller hudkirurgi, den mest udbredte metode. Kirurgi udføres på musklen ved fistelstedet, så et hul kan åbnes. Fistelen mudres og renses og efterlades åben. Denne tilstand tillader heling at ske indefra til overfladen af ​​fistelkanalen.

Alle former for analfisteloperationer kan udføres med eller uden hospitalsindlæggelse.I nogle tilfælde skal patienten blive i op til flere dage. Efter operationen ordinerer lægerne smertestillende medicin og antibiotika for at håndtere smerter og forhindre infektion.

Derudover er der behov for særlig behandling ved behandling af postoperative sår. Disse omfatter iblødsætning i varmt vand 3-4 gange om dagen, indtagelse af afføringsmidler for at blødgøre afføringen, spisning af fiberrig mad og drikke masser af vand og brug af en bøjle i analområdet, indtil den er helt restitueret. Patienter kan vende tilbage til deres normale aktiviteter efter at være blevet erklæret helbredte af lægen.

Læs også: Født uden en analkanal, pas på anal atresiabnormaliteter

Vil du vide mere om analfistler eller andre helbredsproblemer? Nu kan du spørge lægen i appen. Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!