Efter at have oplevet en abort, er det nødvendigt at gennemgå en curettage?

, Jakarta - Abort er en almindelig begivenhed hos gravide kvinder. Faktisk vil 10-25 procent af klinisk anerkendte graviditeter ende i abort. Derudover forekommer de fleste aborter i løbet af de første 13 uger af graviditeten.

Efter en abort kan en kvindes krop udstøde fostervæv på egen hånd. Det er dog også muligt for kvinder at opleve en "ufuldstændig abort", som er, når livmoderblødningen ikke klarer at klare livmoderen. Især ved ubesvarede aborter, hvor moderens krop forsømmer at erkende, at fosteret er dødt, er det også muligt.

Læs også: Ting at være opmærksom på, når du har en spontan abort

Hvorfor curettage skal udføres efter abort

Efter en abort har kvinder normalt tre muligheder. Disse omfatter medicin til at fremkalde en abort, at vente på, om aborten forsvinder af sig selv, eller dilatation og curettage (D&C) eller hvad der almindeligvis er kendt som en curettage. En curettage-procedure involverer at udvide livmoderhalsen og bruge et specielt instrument til at fjerne indholdet af livmoderen og hjælper med at forhindre infektion og komplikationer efter en abort.

Dilatation og curettage er korte kirurgiske indgreb. I denne procedure udvides livmoderhalsen, og der bruges et specielt værktøj til at skrabe slimhinden i livmoderen. Efter en abort kan du få brug for en curettage af en af ​​følgende årsager:

  • Fjernelse af væv i livmoderen under eller efter en abort eller abort for at fjerne små dele af moderkagen efter fødslen. Det hjælper også med at forhindre infektion eller kraftig blødning.
  • Diagnosticere eller behandle unormal uterinblødning. Curettes kan hjælpe med at diagnosticere eller behandle vækster såsom fibromer, polypper, hormonelle ubalancer eller livmoderkræft. En prøve af livmodervæv ses under et mikroskop for at kontrollere for unormale celler.

Curettage-proceduren tager kun 10 til 15 minutter, men du bliver nødt til at blive på hospitalet i op til fem timer. Mens den samlede restitutionstid fra curettage-proceduren er omkring to uger. De fleste kvinder vil opleve postoperative smerter og kramper, som normalt varer 3 til 4 dage, samt pletblødninger, der kan vare op til to uger.

Smerter efterfølgende kan håndteres med ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er). Efter at have udført en curettage, rådes kvinder normalt til at undgå samleje i et par uger efter proceduren. Alligevel kan du vende tilbage til arbejdet et par dage efter, at curettagen er udført.

Læs også: Hvad skal du gøre, hvis du ønsker at have sex efter en abort

Fordele og ulemper ved at lave curettage

Kvinder, der oplever en abort, vil helt sikkert føle sorg og have flere forskellige følelsesmæssige reaktioner. Hvert følelsesmæssigt svar er hverken rigtigt eller forkert, kvindens følelser faktor, som behandlingstiltag kan være passende i en ikke-nødsituation.

Nogle af de følgende risici kan være en overvejelse for kvinder, der ikke ønsker at tage beslutningen om at udskære:

  • Proceduren er invasiv. På grund af dette vil nogle kvinder vælge at lade naturen gå sin gang frem for at blive en klinisk procedure.

  • Curettage-proceduren kan være for hurtig for nogle kvinder. Nogle mennesker kan føle, at en curettage kan slette alle beviser på, at et kommende barn var i hendes livmoder. I stedet vil de vælge at få en naturlig spontan abort, uanset hvor meget det kræver at gradvist slippe af med tabet, efterhånden som fostervævet udskilles.

  • Der er risiko for alvorlige komplikationer. Nogle gange kan en curettage forårsage kraftig blødning, infektion, punktering af livmoderen eller tarmene eller en sjælden tilstand kendt som Ashermans syndrom. Selvom det er sjældent, skal komplikationer som disse overvejes.

Læs også: Kan forårsage abort, undgå disse 6 fødevarer

Hvis du har eller for nylig har oplevet andre graviditetsforstyrrelser eller aborter, skal du overveje at tale med din læge med det samme via appen for mere passende handlingsforslag. Du kan kontakte lægen gennem ansøgningen når som helst og hvor som helst, så sundhedsproblemer straks kan afhjælpes. Kom nu, Hent appen nu!

Reference:
WebMD. Hentet i 2020. D og C (Dilation og Curettage)
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Dilatation og curettage (D&C)
Meget godt Familie. Tilgået 2020. Fordele og ulemper ved en D&C efter en abort
Amerikansk graviditet. Åbnet 2020. D&C-procedure efter en spontan abort