Kend årsagerne til øjenknoglesmerter

, Jakarta – Har du nogensinde følt dine øjenknogler gøre ondt og dunke? Det kan være, at dette ikke bare er træt, men et tegn på, at du har visse øjensygdomme. Ud over at føle øjenknoglesmerter er nogle andre symptomer på øjensygdom brændende fornemmelse, skarpe stikkende fornemmelser i øjenområdet, øjne som at blive presset af en stump genstand og ru genstande.

Smerter i øjet kan også være ledsaget af hovedpine, bihulesmerter, tandpine og migræne. Der er flere årsager til øjensygdomme, der skal kendes, nemlig:

  1. Konjunktivitis

Konjunktivitis er en almindelig øjensygdom, der normalt udløses af allergier, eksponering for bakterier, kemikalier eller viral betændelse i bindehinden (den sarte membran, der forer øjenlågene og dækker øjeæblet).

Smerter i conjunctivitis er normalt milde eller ingen symptomer overhovedet. Visuelle tegn er røde øjne, føles ofte kløende og gør øjnene mere følsomme.

Læs også: 7 usædvanlige øjensygdomme

  1. Hornhinde sår

Også kendt som sår på hornhinden, er det en almindelig tilstand, der forårsager øjensmerter. Hornhinden er øjets gennemsigtige overflade. Hornhindeskader kan opstå på grund af ridser på overfladen af ​​hornhinden, såsom traumer, indtrængning af fremmedlegemer i øjet eller for ofte brug af kontaktlinser. Sårdannelser opstår fra primær infektion i hornhinden eller inficerede blærer.

  1. Kemiske forbrændinger og hurtige forbrændinger

Kan være en væsentlig årsag til øjensmerter. Disse kemiske forbrændinger skyldes øjeneksponering for sure eller alkaliske stoffer, såsom husholdningsrengøringsmidler eller blegemiddel. Forbrændinger blitz opstår fra en intens lyskilde, såsom buesvejsning eller ultraviolet lys fra en solariekabine, når der bæres uhensigtsmæssig øjenbeskyttelse. Faktisk kan en solrig dag få glimt af hornhinden til at brænde fra det reflekterede ultraviolette lys.

  1. Blefaritis

Denne tilstand kan forårsage øjensmerter, når betændelse i øjenlågene er forårsaget af oliekirtler, der fæstner sig til øjenlågenes kanter.

Læs også: Sjældent indset, her er 5 ting, der kan gøre Stye øjne

  1. Styl eller Chalazion

Denne situation forårsager øjensmerter på grund af lokal irritation og udløser en klump, som du kan se eller føle inde i øjenlåget. Disse klumper er resultatet af blokerede oliekirtler i øjenlågene. Disse knopper er irriterende for øjnene, kan være meget smertefulde at røre ved og kan forekomme hos både børn og voksne.

  1. Grøn stær

Grøn stær er forårsaget af øget intraokulært tryk eller indre øjentryk, som i sidste ende kan føre til synsfejl og endda blindhed, hvis det ikke behandles. Det intraokulære tryk kan stige på grund af obstruktion af udstrømning eller øget produktion af kammervand (den væske, der fugter det indvendige af øjet). Dette opleves normalt hos ældre.

Læs også: Er der en forskel mellem blepharitis og Stye?

  1. Traumatisk begivenhed

Traumatiske hændelser, såsom gennemtrængende skader i øjet, slag mod øjet med fremmedlegemer og motorkøretøjskollisioner, er væsentlige årsager til øjensmerter og skader. En ridse på hornhinden er normalt forbundet med en meget smertefuld traumatisk begivenhed. Dette er et almindeligt øjenproblem, der får en person til at føle intens smerte i øjet.

For mere detaljeret information om årsagen til øjenknoglesmerter, tjek straks direkte på hospitalet med den læge efter dit valg i henhold til dit bopæl gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning via Google Play eller App Store.