Sådan behandler du en kat, så den ikke får toxoplasmose

Jakarta – Katteklatter har potentiale til at overføre parasitter Toxoplasma gondii , som er en type parasit, der forårsager toxoplasmose. T. gondii-parasitten skader faktisk ikke kroppen, fordi det menneskelige immunsystem kan kontrollere infektionen. Men mennesker med toxoplasmose med et lavt immunsystem eller gravide skal have øjeblikkelig lægehjælp for at forhindre alvorlige komplikationer.

Overførsel af toxoplasmose sker fra dyr til mennesker, ikke mellem mennesker, undtagen hos gravide kvinder, som kan overføre toxoplasmoseinfektion til det foster, de indeholder. Hos gravide kvinder kan toxoplasmose forstyrre fostrets vækst og udvikling og øge risikoen for abort og fosterdød i livmoderen.

Pas på symptomer på toxoplasmose

Symptomer på toxoplasmose ligner næsten influenzasymptomer, nemlig feber, muskelsmerter, træthed, ondt i halsen og hævede lymfeknuder. Disse symptomer kan forbedres inden for 6 uger. I mellemtiden, hos mennesker med immunforstyrrelser, er symptomerne på toxoplasmose:

  • Hvis parasitten invaderer hjernen: talebesvær, nedsat syn, høretab, svimmelhed, forvirring, anfald, til koma.

  • Hvis det spreder sig i hele kroppen: hududslæt, feber, kuldegysninger, svaghed og åndenød vises.

Hos spædbørn omfatter symptomerne på toxoplasmose misfarvning af huden (gulfarvning), infektion i bagsiden af ​​øjeæblet og nethinden, forstørrelse af lever og milt, kramper, hududslæt, hydrocephalus eller mikrocefali, høretab og anæmi.

Forebyg toxoplasmose med disse katteplejetips

T. gondii-parasitten overføres gennem umoden mad, eksponering for dyreafføring (såsom katte, geder, får og hunde) og fra mor til foster. Hvis du har en kat og er bekymret for en T. gondii-infektion, kan du her se, hvordan du forhindrer din kat i at få toxoplasmose:

1. Undgå kontakt med snavs

Brug handsker, når du renser kattegrus, og vask dine hænder grundigt med sæbe bagefter. Hold buret og kattebakken rene ved regelmæssigt at rengøre det 1-2 gange om dagen. Du kan bruge specielt sand til kattegrus.

2. Giv speciel mad

Giv din kat en speciel diæt (tør eller våd) og undgå at give din kat råt foder, såsom fisk eller råt kød.

3. Hold det derhjemme

Hold din kat i huset, så den ikke spiser mus eller andre dyr, der kan være inficeret med T. gondii-parasitten. Hvis du ofte forlader huset, så sæt katten i et bur, så den ikke vandrer rundt.

4. Regelmæssigt at bade katten

Bad din kat mindst 3 gange om måneden eller en gang om ugen med en speciel shampoo og føntør pelsen. At efterlade pelsen våd kan gøre din kats hud muggen.

5. Giv vacciner

Giv din kat en alderssvarende vaccine for at forhindre T. gondii-infektion. Du kan også give en rabiesvaccine for at forhindre rabies hos katte.

Sådan plejer man katte for at forhindre toxoplasmose. Hvis du har en kat og viser tegn på sygdom, såsom appetitløshed, stille, løbende næse eller diarré, skal du straks tale med din læge. at finde ud af årsagen og få den rigtige behandling. Du kan bruge funktionerne Kontakt læge hvad der er i appen at spørge lægen via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!

Læs også:

  • Farer ved katteridser, der skal holdes øje med
  • Dette er faren for katteinfluenza for mennesker
  • Kan jeg få en kat, mens jeg er gravid? Find svaret her