Der er en trekantet hinde i øjet, vær opmærksom på symptomerne på pterygium

, Jakarta - Indtil nu vides det ikke præcist, hvad der forårsager pterygium øjenlidelser. Det er dog kendt, at det at være i stærkt sollys i lange timer kan øge din risiko for at udvikle pterygium, især når du er på vand, der reflekterer skadelige UV-stråler. De, der bor nær ækvator og bor i varme områder og arbejder udendørs, er også mere tilbøjelige til at udvikle pterygium.

Ud over ultraviolette stråler har mennesker, hvis øjne ofte udsættes for støv, sand, røg og vind, også en høj risiko for at udvikle denne øjensygdom. Mænd har endda en dobbelt så høj risiko som kvinder. Derudover, jo ældre du er, jo større risiko er du for dette.

Symptomer, der opstår hos mennesker med pterygium, er udseendet af en membran på øjets bindehinde. Men pterygium forårsager ikke altid specifikke symptomer. Hvis en person med pterygium oplever symptomer, er de ting, der normalt klager, røde øjne, sløret syn og irritation af øjnene. Personen kan også føle en brændende fornemmelse i øjet eller kløe.

Læs også : Hyppige udendørsaktiviteter, vær forsigtig Pterygium

Hvis pterygium vokser sig stort nok til at dække hornhinden, kan synet blive nedsat. Pterygium tykt og stort kan også forårsage en fornemmelse, som om der er et fremmedlegeme i øjet. Normalt er pterygium blot en vækst af en membran på overfladen af ​​øjeæblet uden andre klager. Men nogle gange kan denne tilstand også være ledsaget af andre symptomer såsom:

  • Hvid hindevækst med synlige/udstående blodkar i den indre eller ydre øjenkrog.
  • Pterygium kan forekomme i det ene eller begge øjne.
  • Rødme af det berørte område.
  • Der er irritation og svien i øjnene.
  • Øjne føles tørre.
  • Nogle gange løber øjnene i vand.
  • Føles som om der er et fremmedlegeme i øjet.
  • Sløret syn (i alvorlige tilfælde kan væksten dække den centrale hornhinde eller forårsage astigmatisme på grund af tryk på hornhindens overflade).
  • Det føles som om noget sidder fast i øjet, hvis pterygiummembranen er tyk eller bred.

Normalt behøver personer med pterygium ikke særlig behandling, hvis det ikke forringer synet eller forårsager alvorligt ubehag. Undersøgelse kan udføres med jævne mellemrum for at observere væksten af ​​pterygium. Gennem undersøgelsen kan lægen vurdere, om der er yderligere synsforstyrrelser.

Læs også : Vide, hvordan man forebygger og behandler Pterygium

Typer af pterygiumbehandling, der kan udføres, er:

  • Behandling. Hvis pterygium forårsager irritation eller røde øjne, vil din læge ordinere øjendråber eller øjensalver, der indeholder kortikosteroider for at reducere betændelse.
  • Kirurgi. Kirurgi udføres for at fjerne pterygium, hvis det virkelig forstyrrer synet. Eller hvis den lægemiddelbehandling, der blev udført, ikke løste klagen. Kirurgi kan også udføres, hvis pterygium forårsager en tilstand kaldet astigmatisme, som kan forårsage sløret syn.

En række faktorer såsom eksponering for UV-stråler er stærkt mistænkt for at spille en rolle i forekomsten af ​​pterygium. Derfor kan det varmt anbefales altid at bruge øjenbeskyttelse såsom solbriller, samt en hat til at beskytte øjnene mod sol, vind og støv, når du er udendørs.

Læs også : Membranen vokser i øjet forårsaget af Pterygium

Denne forebyggelsesmetode vil i høj grad hjælpe med at forhindre opståen af ​​pterygium. Bemærk at de solbriller du bruger skal beskytte dine øjne mod solens UV-stråler. Hos dem med pterygium skal du begrænse eksponeringen for vind, støv, røg eller sollys for at bremse væksten.

Glem ikke altid at kommunikere din helbredstilstand til lægen gennem ansøgningen så der kan træffes passende foranstaltninger. Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Du kan få lægeråd på en praktisk måde ved at: Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.