Tilsyneladende kan forstoppelse være et symptom på disse 2 sygdomme

, Jakarta - Forstoppelse eller forstoppelse er en almindelig tilstand, der påvirker mennesker i alle aldersgrupper. Når dette sker, betyder det, at du ikke er i stand til at få regelmæssig afføring, eller at du ikke er i stand til at tømme dine tarme helt. Forstoppelse kan også få afføringen til at blive hård og klumpet.

Sværhedsgraden af ​​forstoppelse kan variere fra person til person. Mange mennesker oplever kun forstoppelse i kort tid. Men i nogle tilfælde kan forstoppelse være en langvarig eller kronisk tilstand, der forårsager betydelig smerte og ubehag, hvilket påvirker livskvaliteten.

Kronisk forstoppelse er sjældne afføringer eller besvær med at passere en afføring, der varer ved i flere uger eller længere. Almindelig forstoppelse kan beskrives, når en person får afføring mindre end tre gange om ugen.

Alligevel må alle have oplevet forstoppelse fra tid til anden. Nogle mennesker oplever kronisk forstoppelse, der kan forstyrre daglige aktiviteter. Kronisk forstoppelse kan også forårsage overdreven belastning, hvilket kan gøre afføring smertefulde. Derudover afhænger behandling af kronisk forstoppelse til dels af den underliggende årsag. Men i nogle tilfælde bliver årsagen aldrig fundet.

Læs også: 4 årsager til, at babyer kan blive forstoppede

Forstoppelse Symptomer

Tegn og symptomer på forstoppelse, der kan opstå, omfatter:

  • Afføring mindre end tre gange om ugen.

  • Passer tyk eller hård afføring.

  • Prøv hårdt ved afføring.

  • Følelse af, at der er en blokering i din endetarm, der gør det svært for dig at få afføring.

  • Føles som om du ikke helt kan tømme affaldet i maven.

  • Har brug for hjælp til at tømme endetarmen, såsom at bruge hænder til at trykke på maven og bruge fingre til at fjerne afføring fra endetarmen.

Forstoppelse betragtes som kronisk, hvis du har oplevet to eller flere af disse symptomer inden for de seneste tre måneder. Det er en god idé at tjekke med din læge for at forhindre uønskede ting, såsom symptomer på en større sygdom.

Læs også: Mangel på fibre i fødevarer er en naturlig risikofaktor for forstoppelse

Årsager til forstoppelse

Dette sker oftest, når affald eller afføring i kroppen bevæger sig for langsomt gennem fordøjelseskanalen eller er svær at passere fra endetarmen, hvilket kan få afføringen til at blive hård og tør. Kronisk forstoppelse er generelt forårsaget af flere sygdomme. Disse sygdomme er:

1. Kolorektal cancer

Kolorektal cancer er en kræftsygdom, der opstår i tyktarmen. Endetarmskræft kan starte som små polypper, samt blive opdaget gennem regelmæssige kræftscreeninger, såsom koloskopi. Symptomer på tyktarmskræft omfatter en ændring i afføringsvaner eller forstoppelse, men er ofte asymptomatiske. Med tidlig opdagelse, kirurgi, stråling og/eller kemoterapi kan kræft behandles effektivt.

2. Irritabel tyktarm

Irritabelt tarmsyndrom er en lidelse i tyktarmen. Almindelige symptomer på denne lidelse er kramper, mavesmerter og forstoppelse eller forstoppelse. Denne tarmlidelse skal håndteres på lang sigt. Denne sygdom kan kontrolleres ved at justere kost, livsstil og kontrollere stress. Mere alvorlige symptomer kan behandles med medicin.

Læs også: Børn oplever forstoppelse, forældre gør disse 3 ting

Det er nogle sygdomme, der opstår og forårsager forstoppelsessymptomer. Hvis du har spørgsmål om denne lidelse, lægen fra klar til at hjælpe. Vejen er med Hent Ansøgning i smartphone du!