Trisomi 21, en af ​​årsagerne til Downs syndrom hos børn

Jakarta - Downs syndrom opstår på grund af en genetisk lidelse forårsaget af unormal celledeling, der forårsager dannelsen af ​​mere genetisk materiale på kromosom 21. Sværhedsgraden af ​​denne genetiske lidelse varierer meget, hvilket forårsager intellektuel tilbagegang, udviklingsforstyrrelser og generelle helbredstilstande. En af årsagerne til Downs syndrom er trisomi 21.

Omkring 95 % af tilfældene Downs syndrom forårsaget af sygdommen trisomi 21. Denne genetiske lidelse gør, at børn har 3 par kromosom 21 i stedet for 2 par, i hver celle i kroppen. Dette sker på grund af unormal celledeling under udviklingen af ​​sædceller eller ægceller.

(Læs også: 4 risikofaktorer, der forårsager at få børn med Downs syndrom )

Menneskelige celler indeholder generelt 23 par kromosomer og kommer fra faderen og moderen. Downs syndrom Det opstår, når en celle på kromosom 21 gennemgår unormal deling. Som følge heraf er der et overskud af genetisk materiale på kromosom 21, som forårsager symptomer Downs syndrom.

Downs syndrom er en af ​​de mest almindelige genetiske lidelser og forårsager intellektuel tilbagegang hos børn. Der er brug for en dybere forståelse af denne lidelse, så børn, der oplever den, kan få den rette behandling, så børn får selvstændighed og evnen til at overleve midt i samfundet.

Bortset fra trisomi 21, Downs syndrom også forårsaget af mosaik (men sjældent) Downs syndrom. I denne tilstand har børnene et antal celler indeholdende 3 par kromosom 21 på grund af unormal celledeling efter befrugtning har fundet sted.

Downs syndrom Det kan også forekomme, når en del af kromosom 21 er knyttet til et andet kromosom, før eller under befrugtning. Denne tilstand er kendt som translokation Downs syndrom. Børn med denne lidelse har normalt 2 par kromosom 21 (normalt), men de har også kromosom 21-materiale knyttet til et andet kromosom. Til dato er der ingen miljømæssige eller adfærdsmæssige faktorer, der kan forårsage dette Downs syndrom.

(Læs også: Tips til pasning af børn med Downs syndrom )

Hvis du har et barn med denne lidelse eller har spørgsmål om trisomi 21, kan du spørge en ekspert læge på appen gennem service stemme/videoopkald eller snak. Desuden i appen , kan du også købe vitaminer og medicin og tjekke laboratoriet uden at skulle forlade huset. Nemt og praktisk. Kom nu Hent Ansøgning i App Store og Google Play nu.