Livmoderkræft i en ung alder, hvad forårsager det?

, Jakarta – Livmoderkræft opstår generelt hos kvinder, der er ældre, dvs. over 50 år, eller som har været i overgangsalderen. Årsagen er, at postmenopausale kvinder vil opleve forstyrrelser i niveauet af hormonet østrogen, som er et hormon, der kæmper som en "beskytter" mod forskellige helbredsproblemer. Når kroppen oplever denne hormonelle ubalance, bliver risikoen for sygdom højere, herunder livmoderkræft.

Alligevel kan denne sygdom, der angriber livmoderen og det reproduktive system, også opleves af unge kvinder. Indtil nu vides det stadig ikke præcist, hvad der får denne sygdom til at opstå, men livmoderkræft i en ung alder siges at være relateret til flere faktorer, såsom tidlig menstruation, overvægt eller fedme, at føre en sund livsstil eller bivirkninger af hormonbehandling.

Læs også: Vær tidligt opmærksom på 5 symptomer på livmoderkræft

Lær livmoderkræft og dens symptomer at kende

Den nøjagtige årsag til livmoderkræft er stadig ukendt. Der er dog flere faktorer, der siges at øge risikoen for denne sygdom, hvoraf den ene er en ubalance af hormonet østrogen i kroppen. Høje niveauer af hormonet østrogen i kroppen siges at øge en persons risiko for at udvikle livmoderkræft.

Livmoderkræft er også i fare på grund af flere faktorer, såsom tidlig menstruation, fedme, diabetes, tidlig overgangsalder, hormonbehandling og langvarig brug af tamoxifen. Ud over den ukendte årsag, vides det stadig ikke med sikkerhed, hvordan man forebygger livmoderkræft.

Læs også: 3 typer behandling til behandling af livmoderkræft

Det typiske symptom på livmoderkræft er unormal blødning i skeden, men det betyder ikke, at al blødning, der opstår i dette område, bestemt er et tegn på livmoderkræft. Hvis du oplever denne tilstand, skal du straks foretage en undersøgelse hos lægen for at fastslå årsagen. Du kan nemmere lave aftaler med læger gennem applikationen .

Du kan også spørge om livmoderkræft og hvilke symptomer der opstår ved at spørge lægen i ansøgningen . Læger kan nemt kontaktes via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Blødning er et tegn på, at denne sygdom normalt opstår uden for menstruationsperioden eller efter en kvinde går gennem overgangsalderen. Derudover kan overdreven blødning under menstruation også være et tidligt tegn på livmoderkræft. Denne sygdom er også karakteriseret ved bækkensmerter, nedsat appetit, smerter under samleje, ofte træthedsfølelse, kvalme og smerter i underlivet.

Når nogen erklæres for at have denne sygdom, skal behandlingen ske med det samme. I håndteringen af ​​livmoderkræft tilpasses behandlingen til kræftstadiet. Livmoderkræft er opdelt i 4 stadier, med forskellige symptomer og sværhedsgrad.

Læs også: Hvis du har livmoderpolypper, kan det så helbredes helt?

På stadium 1 angriber kræft, der kun opstår, eller er i livmoderen og begynder at sprede sig på stadium 2, normalt på dette stadium har kræften spredt sig til livmoderhalsen eller livmoderhalsen.

Mens på stadium 3, har livmoderkræft spredt sig uden for livmoderen og invaderet vævene omkring bækkenet, for derefter at gå ind i et mere alvorligt stadium, nemlig stadium 4. På dette stadium har kræften spredt sig til mavevæv eller andre organer, såsom blæren. , tarme, store organer, lever og lunger.

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Symptomer på endometriecancer.
MedlinePlus. Tilgået 2020. Endometriecancer.