Blodpropper i urinen, er det farligt?

Jakarta - At være opmærksom på urinens tilstand hver dag er en vigtig ting at gøre. Vær forsigtig, hvis din urin er blandet med blod, fordi denne tilstand er kendt som hæmaturi.

Hæmaturi er en almindelig tilstand, især hos kvinder. Det er dog også muligt for mænd at opleve det. Hæmaturi kan undgås ved at reducere faktorer, der kan øge risikoen for hæmaturi. Der er to typer hæmaturi:

  • Grov hæmaturi

I tilstanden med grov hæmaturi kan blod blandet i urinen ses med det blotte øje.

  • Mikroskopisk hæmaturi

I denne tilstand kan blod blandet i urinen kun ses ved hjælp af et mikroskop.Hæmaturi kan være en markør for sygdom i kroppen. Der skal foretages en lægeundersøgelse for tidlig behandling og behandling af hæmaturi eller sygdomme, der forårsager hæmaturi.

Læs også: Her er 4 symptomer på hæmaturi, som du skal kende

Hæmaturi er farlig, når denne tilstand bliver et af symptomerne på flere sygdomme, såsom:

  • Nyre infektion

Denne tilstand opstår, når bakterier trænger ind i nyrerne gennem blodbanen. Normalt har denne tilstand de samme generelle symptomer som en blæreinfektion, men nyreinfektioner er normalt ledsaget af feber og bækkensmerter.

  • Blæresten eller nyresten

Denne sygdom får en person til at opleve hæmaturi på grund af krystaller, der dannes på væggene i nyrerne eller blæren på grund af aflejring af mineraler i urinen. Disse krystaller bliver til små sten, der bliver blokeret, så en person oplever blødning blandet i urinen.

Der er flere andre symptomer, der vil blive forårsaget, når en person oplever nyresten, såsom opkastning ledsaget af smerter, feber og kuldegysninger i lang tid og smerter ved vandladning.

  • Urinvejsinfektion

Hæmaturi kan være forårsaget af en urinvejsinfektion. Det er bedst at behandle denne tilstand med det samme, fordi det kan være farligt for helbredet. En urinvejsinfektion, der efterlades ubehandlet, kan få en person til at udvikle en nyreinfektion. Denne tilstand forårsager permanent nyreskade.

  • Prostata hævelse

Hæmaturi forårsaget af prostatahævelse bør behandles med det samme. Dette kan øge en person, der oplever prostatakræft.

Ud over hæmaturi er der flere andre symptomer forårsaget af hævelse af prostata såsom smerter ved vandladning, en ukontrollerbar vandladningstrang, stagnation af urinstrømmen og belastning ved vandladning.

Læs også: Farvet urin, pas på disse 4 sygdomme

  • Kræft

Prostatakræft eller blærekræft kan få en person til at opleve hæmaturi. Prostatakræft kan forebygges ved at reducere indtaget af rødt kød, animalsk fedt og mælkefedt. At lave en sund livsstil ved at træne og indtage frugt og grøntsager kan reducere en persons risiko for at udvikle prostatakræft.

  • klamydia

Klamydia er en seksuelt overført infektion forårsaget af bakterier klamydia trachomatis . Denne sygdom forårsager betændelse i urinrøret, som får en person til at opleve blødning blandet med urin.

At tjekke med en læge er en af ​​de bedste måder at finde ud af årsagen til hæmaturi. Du kan gøre flere ting for at reducere tilstanden af ​​hæmaturi såsom at indtage vand efter behov hver dag, begrænse saltindtaget, undgå feminin hygiejne og vænne dig til en sund kost.

Derudover kan du lave førstehjælp ved at spørge lægen gennem ansøgningen . Med appen Du kan få fuldstændig information om hæmaturi. Kom nu Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!

Læs også: Anerkend risikofaktorerne for forekomsten af ​​blodpropper i urinen