Bange for at tale foran folkemængderne? Måske er dette årsagen

, Jakarta – Når du skal dukke op og tale foran mange mennesker, er det naturligt at føle dig nervøs eller nervøs. Generelt vil nervøsiteten dog gradvist aftage, især hvis du mestrer det, der skal formidles. I modsætning til at være nervøs eller nervøs, viser det sig, at der er forhold, der gør, at en person føler sig bange, så den ikke kan tale foran mange mennesker. Hvad er det?

I den medicinske verden er den frygt, som en person oplever, når han skal tale offentligt kendt som glossofobi. Denne fobi kan ske for alle, fra forskellige aldersgrupper og sociale klasser. Desuden, glossofobi beskrives som en form for social fobi, der får patienter til at have en stærk frygt, når det kommer til offentlige taler. Sværhedsgraden af ​​symptomer, som en patient oplever med en anden, kan variere. Nogle kan stadig holde det, og nogle er ret alvorlige, så det forstyrrer processen med at tænke og bearbejde ord.

Læs også: Disse 4 tricks til at genkende og overvinde fobier

Hvad mennesker med glossofobi oplever

Når du står over for situationer, der kræver, at du taler foran mange mennesker, såsom taler, debatter eller præsentationer, glossofobi vil opleve kampsvaret i sig. Dette er faktisk en naturlig mekanisme i kroppen, som ikke kan forhindres. På en måde er denne reaktion kroppens måde at forberede sig på at forsvare sig mod en opfattet trussel.

Følelsen af ​​at være truet presser derefter hjernen til at frigive adrenalin og steroider. Dette får så blodsukkerniveauet eller energiniveauet til at stige. Desuden vil blodtryk og puls også stige, hvilket sender mere blodgennemstrømning til musklerne.

Læs også: Hej bander, det er slet ikke sjovt at irritere dine fobiske venner. Dette er årsagen

Almindelige symptomer oplevet af mennesker med glossofobi omfatter:

  • Hurtigt hjerteslag.
  • ryster.
  • Overdreven svedtendens.
  • Kvalme eller opkastning.
  • Åndenød eller hyperventilation.
  • Svimmel.
  • Muskelspændinger.
  • Har lyst til at gå alene.

Hvorfor får folk glossofobi?

Det kan ikke siges med sikkerhed, men der er mange ting, der kan få en person til at opleve glossofobi. De fleste af dem, der har en stærk frygt for at tale offentligt, frygter at blive dømt, ydmyget eller afvist. De kan have haft en ubehagelig oplevelse før, såsom at give en rapport i en klasse, der ikke gik godt, eller at blive bedt om at møde op på stedet uden forberedelse.

Læs også: At have en svær fobi bliver ofte betragtet som mærkeligt, er det normalt?

Hvis din frygt for at tale offentligt er alvorlig eller forstyrrer dit daglige liv, så tøv ikke med at tale med en psykolog eller psykiater om det. En løsning, der kan tilbydes, er psykoterapi eller kognitiv adfærdsterapi.

Sammen med terapeuten vil mennesker med glossofobi blive inviteret til at udforske den frygt og negative tanker, der har forfulgt dem. Terapeuten vil lære dig at håndtere negative tanker på forskellige måder, såsom:

  • Tænk ikke "Jeg kan ikke lave fejl", prøv at acceptere, at alle begår fejl eller har udeladelser, når de taler offentligt. Lige meget. De fleste publikummer bemærker måske ikke engang.
  • Undgå at tænke "Alle vil tro, jeg er inkompetent," fokuser på det faktum, at dit publikum ønsker, at du skal have succes. Mind derefter dig selv om, at det forberedte materiale er godt nok og mestret.
  • Efter at have identificeret frygten, øv dig i at præsentere den for små grupper af støtte. Da selvtilliden vokser, når man taler foran en lille gruppe, er det ikke umuligt, hvis den tillid også er bygget til et større publikum.

Det er en lille forklaring om glossofobi. Hvis du har brug for mere information om dette eller et andet sundhedsproblem, så tøv ikke med at diskutere det med din læge, psykolog eller psykiater på appen. . Det er nemmere at kontakte en ekspert via Snak eller Stemme-/videoopkald, når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hentnu i Apps Store eller Google Play Store!

Reference:
Glossofobi. Tilgået 2020. LIDER DU AF GLOSSOFOBI?
Psycom. Hentet 2020. Glossofobi (Frygt for at tale offentligt): Er du glosofobisk?
Healthline. Hentet 2020. Glossofobi: Hvad det er, og hvordan man behandler det.